«Θυμίζει Βαλμπουενά ο Κορτ, αν πάει στον Ολυμπιακό θα είναι στους κορυφαίους»

«Θυμίζει Βαλμπουενά ο Κορτ, αν πάει στον Ολυμπιακό θα είναι στους κορυφαίους»

«Θυμίζει Βαλμπουενά ο Κορτ, αν πάει στον Ολυμπιακό θα είναι στους κορυφαίους»

bet365

Ο Γάλλος δημοσιογράφος, Μαρσιάλ Ντεμπό εκθειάζει στο gazzetta.gr τον Γιοάν Κορτ, ο οποίος φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό, κάνοντας λόγο για έναν ποιοτικό εξτρέμ που κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, παραπέμποντας φυσιογνωμικά στον Βαλμπουενά.

Ο 30χρονος εξτρέμ της Μπρεστ είναι ένα από τα πολλά ονόματα που ακούγονται για τον Ολυμπιακό, ωστόσο πρόκειται για αξιοσημείωτη περίπτωση που ασφαλώς λόγω των φετινών στατιστικών του δεν περνά απαρατήρητη.

Ο Γάλλος αριστεροπόδαρος άσος έχει ύψος 1.72 και αγωνίζεται και στα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής. Πριν την οριστική διακοπή της Ligue 1, είχε πετύχει 3 γκολ σε 26 ματς, ενώ έβγαλε 7 ασίστ.

Το συμβόλαιο του με την Μπρεστ εκπνέει τον επόμενο μήνα και έχει προσελκύσει όπως είναι λογικό ουκ ενδιαφερόμενους.

Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας «La Nouvelle République», αλλά και της ιστοσελίδας «footballski.fr», Μαρσιάλ Ντεμπό, ο οποίος θεωρείται γνώστης και του ελληνικού ποδοσφαίρου ακτινογράφησε στο gazzetta.gr τον Γιοάν Κορτ κάνοντας λόγο για έναν παίκτη με τεχνικές αρετές και ταλέντο που θυμίζει φυσιογνωμικά τον Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος υποστήριξε πως εάν ο 30χρονος εξτρέμ ερχόταν στον Ολυμπιακό θα έκανε την διαφορά σημειώνοντας πως θα ταίριαζε στους «ερυθρόλευκους».

«O Κορτ μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός εκτός Γαλλίας, αλλά εάν ερχόταν στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό πιστεύω λόγω της κλάσης που διαθέτει θα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.

Έχει πολύ καλά στατιστικά στη σεζόν και μάλιστα σε μια ομάδα που ήρθε από από την Β΄ κατηγορία. Το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από ωριμότητα, ωστόσο ασφαλώς υπάρχει χρόνος για να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Έχει μπροστά του μια πρόκληση, καθώς μπορεί να βρει ένα καλό συμβόλαιο, αλλά και να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα που θα τον αποκτήσει.

Για μένα ο σταρ της της Μπρεστ είναι ο γκολκίπερ Λαρσονέ επειδή είναι νέος, ταλαντούχος και αγωνίζεται σε μια θέση όπου μπορεί να λάμψει περισσότερο. Πιθανότατα θα πωληθεί έναντι ενός μεγάλου ποσού.

Ο Κορτ πάντως στη φετινή σεζόν ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας αναφορικά με την επίδραση του στο παιχνίδι της Μπρεστ. Δεν είναι ψηλός, θυμίζει κάπως τον Βαλμπουενά, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικός στις ασίστ (είχε 7 στη Ligue 1). Επίσης διαθέτει πολύ καλό αριστερό πόδι, μπορεί να σεντράρει, να πασάρει, να ντριμπλάρει και έχει καλό βηματισμό.

Το μόνο αρνητικό είναι η ηλικία του αφού δύσκολα μπορεί να μεταπωληθεί. Το επίπεδο του πάντως ταιριάζει με το ρόστερ του Ολυμπιακού. Είναι πολύ καλύτερος ποδοσφαιριστής σε σχέση με τον Μπρούνο κ.α.».

Δείτε τον Γιοάν Κορτ εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα