Οικονόμου: «Μέχρι τον Σεπτέμβριο η τελική έγκριση για τη Νέα Τούμπα»

Οικονόμου: «Μέχρι τον Σεπτέμβριο η τελική έγκριση για τη Νέα Τούμπα»

Gazzetta team
Οικονόμου: «Μέχρι τον Σεπτέμβριο η τελική έγκριση για τη Νέα Τούμπα»

bet365

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, χαρακτήρισε το νέο γήπεδο στην Τούμπα ως ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ που θα δώσει πνοή στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Οικονόμου αναφέρθηκε στο πρότζεκτ της Νέας Τούμπας και ανέφερε ότι πιθανότατα η τελική έγκριση για το πρότζεκτ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πιο αναλυτικά είπε στο Metropolis 95.5:

Για το ΕΧΣ της Νέας Τούμπας και αν προωθήθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού: «Το χειρίζεται η διευθύντρια του, η κ. Αντωνίου. Την εντολή την έδωσα εγώ γιατί έχω διαπιστώσει καθυστερήσεις. Έχω έρθει 3 φορές Θεσσαλονίκη για διασκέψεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν είχε γίνει τίποτα. Κάναμε συσκέψεις και στην Αθήνα. Απηύδησα γιατί από αβελτηρία δεν προχωρούσε το έργο. Πλέον το τρέχουμε εμείς. Είναι μεγάλη και σοβαρή μελέτη. Το έχω από την περασμένη εβδομάδα κι οι υπηρεσίες το προωθούν για την περιβαλλοντική αδειοδότηση».

Για το θα πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ευρώπη: «Η μελέτη είναι εντυπωσιακή. Πρόκειται για πολύ μεγάλο πρότζεκτ για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Έχει τεράστια σημασία.

Το ζήτημα βρίσκεται στην αξιολόγηση. Θα σταλεί και στο υπουργείο πολιτισμού. Είναι και η αρχαιολογική υπηρεσία που δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Δε θέλω να προκαταλάβω τι θα πει το υπουργείο αλλά η εκτίμηση μου είναι πως δε θα υπάρξουν δυσκολίες».

Για την χωρητικότητα των 41.926 θέσεων: «Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν είναι τόσο απλό. Οι πολεοδομικοί όροι δεν ορίζουν χωρητικότητα αλλά συντελεστές δόμησης.»

Για τη δουλειά που έγινε: «Στο βαθμό που γνωρίζω, η εντύπωση μου είναι πως πρόκειται για πολύ καλή δουλειά».

Στο σημείο αυτό μπήκε στην κουβέντα και ο αρχιτέκτονας του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της Νέας Τούμπας, Τάκης Δούμας.

«Ευχαριστώ για τα καλά λόγια για τη μελέτη. Λίγα είπε ο υπουργός για την προσπάθεια που έχει δείξει η κ. Αντωνίου. Είναι πολύ κοντά στο πρότζεκτ. Δεν έχουμε ξαναδεί υπουργό να τρέχει έτσι τα θέματα και να προσπαθεί να ολοκληρωθούν οι μελέτες».

Ο κ. Οικονόμου αποκρίθηκε: «Αυτή δεν είναι εύνοια προς τον ΠΑΟΚ, θα το έκανα για οποιαδήποτε ομάδα. Είναι σχέδιο που θα φέρει ανάπτυξη και στην πόλη και στην Ελλάδα.

Για τις αλλαγές που θα γίνουν στην περιοχή του γηπέδου: «Είναι ένα έργο που δεν είναι μόνο αθλητικό. Είναι κάτι που θα το ξέρουν και στο εξωτερικό. Δημιουργείται ένα τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στην περιοχή. Θα είναι μια εστία βιώσιμης ανάπτυξης για τη γειτονιά και την πόλη. Δεν θα έχει στενά σχέση μόνο με το γήπεδο του ΠΑΟΚ».

Για το χρονοδιάγραμμα του έργου: «Είναι περίπλοκο έργο, δεν πατάς ένα κουμπί και γίνονται όλα. Υπάρχουν μελέτες που πρέπει να συντονιστούν. Θα γίνει αξιολόγηση. Έχει φτάσει αρμόδια περιβαλλοντική υπηρεσία θα συντάξει μια εισήγηση, αυτό θα κρατήσει έναν μήνα, μέσα στον Μάιο. Πρέπει να αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση για 1,5 μήνα. Σε αυτό το διάστημα μπορεί οποιοσδήποτε να πει τις απόψεις τους για το έργο. Στη ΔΕΘ κάναμε 8 μήνες. Στο δια ταύτα, νομίζω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε την τελική έγκριση ώστε να υπογραφτεί το διάταγμα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει να εγκριθεί και η αναθεώρηση ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή. Περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ να επικοινωνήσουν για το ρυμοτομικό σχέδιο που ετοιμάζουν. Μπορεί να καθυστερήσει λίγο περισσότερο η διαδικασία. Δε νομίζω ότι θα έχουμε να λύσουμε σοβαρά ζητήματά και δε θα έχουμε εκπλήξεις».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

SUPERLEAGUE NEWS FEED