Ποιος και γιατί δεν θέλει το CAS να μπει στην ουσία της υπόθεσης;

Ποιος και γιατί δεν θέλει το CAS να μπει στην ουσία της υπόθεσης;

Ποιος και γιατί δεν θέλει το CAS να μπει στην ουσία της υπόθεσης;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του για την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ στο CAS, για τα δεδομένα της και μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα που ανέφερε στο gazzetta ο νομικός Γρηγόρης Ιωαννίδης.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό της Λίγκας και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αρνήθηκαν να δικάσουν τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση με τη Ξάνθη. Το γιατί είναι μεγάλη υπόθεση. Δέχθηκαν την μη δεσμευτική εισήγηση της Επιτροπής που σύστησε ο Αυγενάκης με πρόεδρο τον κουμπάρο του. Ο ΠΑΟΚ πάντα υποστήριζε πως… «ο, τι και αν γίνει θα φθάσουμε στο τέλος και θα δικαστούμε από το CAS».

Από την μία λοιπόν στον ΠΑΟΚ γνώριζαν πώς ακόμη και αν δεν δικάσουν τα δύο αθλητικά όργανα, θα υπάρχει το CAS και από την άλλη να μην ξεχνάμε τη δέσμευση που είχαν λάβει από τις πρώτες ημέρες αυτής της υπόθεσης: «Θα φθάσουμε μέχρι τέλους ακόμη και αν τιμωρηθούμε με 30 ευρώ πρόστιμο». Με βάση όλα αυτά, ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιος ευφάνταστος νους πίστεψε και διέδωσε ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να προσφύγει στο ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο; Κάποιοι μάλιστα έβαζαν και στοιχήματα για να προσδώσουν βαρύτητα στην εκτίμησή τους και φυσικά για να επηρεάσουν κόσμο. Τέλος πάντων… η πρώτη φορά είναι που εκτίθενται;

Φθάσαμε λοιπόν λίγο πριν το CAS και ακόμη υπάρχουν απόψεις ή θεωρίες για το ότι… ούτε το ανώτατο δικαστήριο πρέπει να μπει στην ουσία της υπόθεσης, ή ακόμη-ακόμη και το ότι δεν έχει δικαιοδοσία για μία τέτοια υπόθεση. Άκουγα και χθες στο ραδιόφωνο ανθρώπους να… ζητάνε και να εύχονται για κάτι τέτοιο.

Ποιος άραγε πιστεύει ή… θα υποστηρίξει (και επίσημα) κάτι τέτοιο; Ποιος και γιατί δεν επιθυμεί εκδίκαση από την αρχή και επί της ουσίας; Ποιος τέλος πάντων έχει λόγους να μην επιθυμεί και να μην επιδιώκει τη δικαιοσύνη; Ποιοι μπορεί να επεδίωξαν εξ’ αρχής να αποφασίσουν γι’ αυτή την υπόθεση ο κουμπάρος του Αυγενάκη, ο Αρκούδης και ο Φαραντούρης που διορίστηκε στην Επιτροπή ΜΕΤΑ την καταγγελία του Ολυμπιακού και χωρίς ακόμη να ξέρουμε γιατί παραιτήθηκε ο προηγούμενος και ο αναπληρωματικός του; Μεγάλο αυτό το ερωτηματικό και ίσως μας απασχολήσει αρκετά και στην πορεία…

Κατά τα άλλα είχαν ενδιαφέρον όσα ανέφερε εδώ στο gazzetta και στον Βασίλη Σαμπράκο ο νομικός Γρηγόρης Ιωαννίδης για όλη τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με βάση τα έως τώρα δεδομένα.

Αφού μας ξεκαθαρίζει το αυτονόητο… «Η υπόθεση ξεκινά de novo, δηλαδή από την αρχή και αυτό προβλέπεται στην δικονομία του CAS και υποστηρίζεται από την νομολογία του», αναφέρεται και στην όποια ποινή θα επιβληθεί ΑΝ βέβαια φθάσουμε σε αυτό το σημείο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει η περίπτωση αθωότητας: «…η ποινή που θα επιβληθεί εξαρτάται από το τι θα ζητήσει η ΕΠΟ στην απάντησή της (μετά από 20 ημέρες) στην προσφυγή του ΠΑΟΚ».

Ακόμη όμως υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί η ποινή να μεγαλώσει! Πιστεύουν ότι η ΕΠΟ μπορεί και να προτείνει ποινή (αν φθάσουμε σε αυτό το σημείο) μεγαλύτερη απ’ αυτή που επέβαλε η δική της Επιτροπή Εφέσεων!

Επάνω εδώ, κακώς ξεχνάμε το ότι από τον ΠΑΟΚ σε αυτή την υπόθεση ΔΕΝ ανακλήθηκε το πιστοποιητικό του. Πολύ σημαντική η λεπτομέρεια που πολλές φορές διαφεύγει σε όσους κάνουν κρίσεις για πιθανές ποινές.

Και κάτι για την παρέμβαση του Ολυμπιακού… Το δικαίωμα αυτό το κέρδισε εκ νέου ο Ολυμπιακός μετά την απόφαση της Εφέσεων και την απίστευτη διαφοροποίηση του Βρυώνη. Ο οποίος την ίδια μέρα έλαβε δύο διαφορετικές αποφάσεις για πρόσθετη παρέμβαση ομάδας σε πειθαρχική διαδικασία! Όταν το CAS ενημερωθεί γι’ αυτή την εξέλιξη ή την εκκρεμότητα που υπάρχει στον Άρειο Πάγο, θα δούμε και τι θα αποφασίσει. Γιατί αυτό το θέμα δείχνει πολλά. Όπως και οι αντιδράσεις για την αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Άρειο Πάγο για το συγκεκριμένο γεγονός και τον συγκεκριμένο δικαστή…

* Πολλά δείχνει και η επιμονή για την άλλη υπόθεση με τις κατηγορίες για τα χειραγωγημένα παιχνίδια: «Να περιμένει επιτροπή δεοντολογίας, τις αποφάσεις του τριμελούς εφετείου που δικάζει το ποινικό σκέλος»! Τι λέτε; Που το γράφει αυτό; Όταν υποβιβάζονταν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, περίμενε κανείς τα ποινικά;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.