Η στάση του Αλαφούζου στο θέμα Δώνη, ο Ρόκα και η προεργασία

Η στάση του Αλαφούζου στο θέμα Δώνη, ο Ρόκα και η προεργασία

Η στάση του Αλαφούζου στο θέμα Δώνη, ο Ρόκα και η προεργασία

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το ξεκαθάρισμα που πρέπει να γίνει άμεσα από τον Αλαφούζο στο θέμα του Γιώργου Δώνη, την συνεργασία του Ρόκα με τον Έλληνα τεχνικό και τον Ισπανό προπονητή που περιμένει στο ακουστικό τις εξελίξεις.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε και πάλι ζωή την Δευτέρα στο Κορωπί και σιγά σιγά θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κανονικότητα, όπως και όλες οι υπόλοιπες ποδοσφαιρικές ομάδες. Για την ακρίβεια, στην νέα κανονικότητα με τον Κορονοϊό στην ζωή μας. Μέσα στον Μαϊό, το Τριφύλλι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα(καθορισμός μπάτζετ, ανανεώσεις, διαχείριση δανεικών που ανήκουν στην ομάδα) με πρώτο και καλύτερο το θέμα με την παραμονή του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πριν περάσουμε στο... ψητό, αξίζει να πούμε δύο λόγια για την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, και τον τρόπο που το κλαμπ διαχειρίζεται την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα, έκανε και τα δύο τεστ σε όλους τους εργαζομένους στο προπονητικό κέντρο ενώ για να υπάρχει απόλυτη σιγουριά, κάλεσε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να επιτηρήσει την διαδικασία. Σε αυτό το κομμάτι αξίζει ένας καλός λόγος, καθώς πάνω από όλα είναι η υγεία και όλα τα υπόλοιπα είναι πραγματικά ασήμαντα.

Πάμε τώρα και στο θέμα μας. Εδώ και τρεις μήνες είναι στον αέρα το μέλλον του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον, αυτό μπορεί να καταλάβει όποιος ασχολείται με τον σύλλογο, αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο από τις δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος για να πάρει την τελική του απόφαση, επιθυμεί να γίνει ένα ξεκαθάρισμα ρόλων ενόψει της νέας περιόδου ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο, τον τεχνικό διευθυντή και τον ίδιο. Απόλυτα φυσιολογικό. Τα όσα μεταφέρθηκαν ως αποφάσεις του Γιάννη Αλαφούζου για τον τρόπο που θα λειτουργεί η ομάδα, έφεραν την λανθασμένη δημόσια... έκρηξη του 50χρονου προπονητή, ωστόσο, από τότε έχει μπει αρκετό νερό στο αυλάκι, πέρασε και ένα τρίμηνο.

Η συνάντηση για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει γίνει για να ξεκαθαρίσει το πράγμα και είτε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί είτε να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ο μόνος που ξεκάθαρα δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει την σημασία αυτού του ξεκαθαρίσματος, είναι ο άνθρωπος που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Ο Γιάννης Αλαφούζος. Η στάση του στο συγκεκριμένο θέμα είναι ακατανόητη. Απλά πράγματα είναι. Μέσω zoοm? Μέσω skype? Σε τετ α τετ? Τρόποι υπήρχαν και υπάρχουν. Ακόμη και αν πιστεύει πως ότι είχε να πει το είπε μέσω τρίτων τον Φεβρουάριο, είναι ο μεγαλομέτοχος και ο Δώνης είναι ο προπονητής του συλλόγου. Αρνείται να του μιλήσει; Δεν θέλει να μιλήσουν για το μέλλον της ομάδας; Του κάνει μούτρα; Το τελευταίο διάστημα πριν την πανδημία, ο Αλαφούζος συναντήθηκε με την μαμά ενός 18χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε τότε μία συμμετοχή! Πιο πριν με τον αρχηγό της ομάδας και του έδωσε... τσακ μπαμ 500.000 ευρώ συμβόλαιο και πιο νωρίς με τον εκπρόσωπο του Χατζηγιοβάνη για κάνει και πάλι το χατίρι ενός παίκτη. Γιατί να μην θέλει να συναντηθεί με τον προπονητή και να κλείσει το θέμα, είτε θετικά είτε αρνητικά; Γιατί να μην ορίσει εκείνος του κανόνες ανάμεσα σε Ρόκα και Δώνη, ώστε να δουν αν μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά; Την απάντηση την ξέρει μόνο ο ίδιος, ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο μακριά από τον Παναθηναϊκό έρχεται ο Δώνης. Ίσως να είναι κι αυτός ο στόχος του μεγαλομετόχου...

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αλαφούζος δεν θεωρεί σημαντική την συζήτηση με τον Δώνη. Σε αντίθεση με τον προπονητή. Αν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πίστευε πως μια κουβέντα είχε αξία, θα την είχε κάνει.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Από αυτά που αντιλαμβανόμαστε, θα παίξει σημαντικό ρόλο η συνεργασία του Ρόκα με τον Δώνη μέχρι το φινάλε της σεζόν. Αν δηλαδή δεν γίνει ποτέ αυτό το ραντεβού κορυφής(το είχαμε σίγουρο αλλά πλέον δεν είναι) θα πρέπει οι δύο άνδρες να βρουν κώδικα επικοινωνίας για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν γίνεται να συνεχίσει ο Δώνης στον Παναθηναϊκό, δεν θα έχει νόημα, δεν θα είναι λειτουργικό για το κλαμπ να συνεχίσει με ένα δίδυμο στο ποδοσφαιρικό τμήμα που δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να πάρει αρκετές από κοινού αποφάσεις για την ομάδα.

Μέσα σε όλα αυτά, κάπου στην Ισπανία, υπάρχει ένας προπονητής που περιμένει στο ακουστικό του για να μάθει τις εξελίξεις. Και δεν είναι είναι ο μόνος, καθώς είναι 100% σίγουρο πως ο Ρόκα έχει προετοιμάσει το σενάριο αποχώρησης του Δώνη. Θα ήταν λάθος αν δεν το είχε κάνει, βλέπωντας πως εδώ και τρεις μήνες, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Αυτή είναι η δουλειά του, αυτό λένε οι πληροφορίες από την Ιβηρική. Ο άνθρωπος, λοιπόν, που σίγουρα έχει τα... αυτιά του στην Ελλάδα και δεν έχει να κάνει με την δεδομένα εξαιρετική άποψη που έχει ο Τσάβι Ρόκα αλλά με τα όσα γνωρίζει, είναι ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ, ένας απόλυτα ταιριαστός με την φιλοσοφία του Ρόκα προπονητής και με μπάτζετ στα νέα δεδομένα που θέλει να επιβάλλει ο Αλαφούζος. Δεδομένα σκληρού μνημονίου που θα κρατούν δέσμιο τον Παναθηναϊκό πολύ μακριά από την κανονικότητα του μεγέθους και της ιστορίας του και αυτό θα αλλάξει μόνο όταν εκείνος αποχωρήσει από την ΠΑΕ και γυρίσει διοικητική σελίδα το Τριφύλλι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.