O «Τζόλε» κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (pics & vids)

O «Τζόλε» κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (pics & vids)

Gazzetta team
O «Τζόλε» κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (pics & vids)

bet365

Σαν σήμερα ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και το gazzetta.gr θυμίζει μεγάλες στιγμές του αρχηγού του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πριν από 47 χρόνια γεννήθηκε στο Κραγκούγεβατς ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβις. Ο παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα το 1993 για να κερδίζει περίοπτη θέση στο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όντας πρωταθλητής με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά με τον πόλεμο να ξεκινά έπρεπε να φύγει από την χώρα του. Και έφυγε.

Εχοντας περάσει από το Βελιγράδι και για πολύ λίγο από τη Σουμπότισα ήρθε στον Πύργο το, με το ψέμα ότι η ομάδα παίζει στη Β και όχι στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Στον Πανηλειακό έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 1996, μιας και μετά ήρθε στο δρόμο του άλλη μια στάση, ο Ολυμπιακός. Μια στάση που κράτησε 13 χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» τον έκαναν δικό τους εκείνο το καλοκαίρι παίρνοντας πακέτο από την ομάδα της Ηλείας και τον Στέλιο Γιαννκαόπουλο.

Για να γίνει αυτό, όμως, έπρεπε να ξεπεραστεί το εμπόδιο της ΑΕΚ. Ο Σταυρόπουλος, τότε πρόεδρος του Πανηλειακού τα είχε βρει με τον Τροχανά. Ο παίκτης όμως είχε δώσει το λόγο του στον Ολυμπιακό. Τελικά, αυτό που μέτρησε ήταν η επιθυμία του και φυσικά η κίνηση του Κόκκαλη να δείξει το πόσο τον θέλει.

Πάνω σ' αυτούς τους δύο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς «έχτισε» μια απίστευτη ομάδα που θα σάρωνε τα πάντα στο διάβα της.

Στο Λιμάνι έμεινε μέχρι το 2009 όπου και έκλεισε την καριέρα του. Σ' Στο διάστημα των 13 ετών, ο «Τζόλε» κατάκτησε 12 πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα και ένα Super Cup.

Είναι πρώτος ξένος παίκτης του Ολυμπιακού σε διάρκεια, ενώ συνολικά είναι 3ος συμμετοχές (344), μιας και μπροστά του είναι οι Καραταΐδης και Γιάννης Γκαϊτατζής, ενώ με 126 γκολ είναι τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας (τον περνούν Σιδέρης, Αναστόπουλος και Αλεξανδρής).

Πέρα από τα γκολ και τις διακρίσεις, ο Τζόλε κέρδισε την αγάπη του κόσμου, μια θέση πάντα στο μυαλό όλων όσων των είδαν να αγωνίζεται. Για να το πετύχει, φυσικά, αυτό έπρεπε να δουλέψει σκληρά, να αποδεικνύει την αξία του μέσα στο γήπεδο και φυσικά να κλείσει τ' αυτιά του στις... σειρήνες του εξωτερικού όπου τον καλούσαν κατά καιρούς ομάδες όπως η... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι η Γιουβέντους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα