60 χρόνια Α' Εθνικής: Η μεγάλη κατηγορία μπαίνει στη ζωή των φιλάθλων

Δημήτρης Τομαράς
60 χρόνια Α' Εθνικής: Η μεγάλη κατηγορία μπαίνει στη ζωή των φιλάθλων

bet365

Από την θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνικής», υπάρχει και ένα μέρος του εισαγωγικού κειμένου για το πώς και γιατί ξεκίνησε η Α’ Εθνική, μεταφέροντας το κλίμα της εποχής.

Μέχρι το 1959 ο πρωταθλητής Ελλάδας ποδοσφαίρου αναδεικνυόταν από ειδικό τουρνουά, ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά με τη συμμετοχή ομάδων μόνο από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά. Μετά από τα πρωταθλήματα των τριών ενώσεων, οι καλύτερες ομάδες έπαιρναν μέρος σε μια τελική φάση, μίνι πρωτάθλημα ένας προς όλους, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Από την 1η Μαρτίου 1959 η καθιέρωση του ΠΡΟΠΟ στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσίασε μια ατέλεια. Δεν είχε μια σταθερή σύνθεση αγώνων για να κινεί το ενδιαφέρον των παικτών, καθώς δεν υπήρχε ομοιόμορφη διασπορά ελληνικών αγώνων από εβδομάδα σε εβδομάδα. Έτσι η Πολιτεία κινήθηκε εσπευσμένα για τη θέσπιση της Α' Εθνικής, με συμμετοχή και ομάδων από την επαρχία, που θα είχε ένα μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ήδη το οδικό δίκτυο της χώρας ήταν αρκετά βελτιωμένο και τα αεροπορικά ταξίδια είχαν μπει στη ζωή του κόσμου, κάτι που διευκόλυνε τη μετακίνηση των ομάδων... Για την συνέχεια υπάρχει το λεύκωμα «60 χρόνια Α’ Εθνικής».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα