Ξεκάθαρη η άποψη του προέδρου Εφετών για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος

Ξεκάθαρη η άποψη του προέδρου Εφετών για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την άποψη του προέδρου των Εφετών για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος, όπως την αποτύπωσε στο βούλευμα της υπόθεσης.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Για το…περίφημο παιχνίδι Ολυμπιακού-Ατρόμητου, που από αυτό πρέπει να…υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, ας δούμε την άποψη του Εφέτη Κ. Σταμαδιάνου, όπως την κατέγραψε στο βούλευμα βάσει του οποίου παραπέμφθηκαν σε δίκη ο Μαρινάκης κι οι άλλοι κατηγορούμενοι και βάσει του οποίου έκανε την εισήγηση η ανακρίτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας Π. Σπανού.

Ο Σταμαδιάνος είχε μειοψηφήσει αναφορικά με τις ευθύνες του Μαρινάκη γενικά (με 2-1 ήταν το βούλευμα 2050 του 2017) και ειδικά για το ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος έκρινε ότι δεν υπήρχε κάτι για να γίνει δίκη. Μιλάμε, σημειωτέον, για τον πρόεδρο των Εφετών και πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης Εφετών, πιο πάνω δεν υπάρχει για τους Εφέτες! Καταγράφει, μεταξύ άλλων:

«Πράγματι, η κατάθεση του Π. Φύσσα, περί του ότι για την σκόπιμη αποδυνάμωση του Ατρόμητου στον συγκεκριμένο αγώνα γνώριζαν οι προπονητές Φερνάντο Σάντος και Ρικάρντο Σάντος, ουδόλως επιβεβαιώθηκε από τις καταθέσεις τους, οι οποίοι απλώς αναφέρθηκαν σε ορισμένες καταστάσεις που φέρεται να αντιμετώπισε ο προπονητής Σα Πίντο στην Ελλάδα, εντοπιζόμενες στις γενικότερες παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι στο ότι κάτι μεμπτό συνέβη στον επίμαχο αγώνα.

Τις ίδιες πειστικές εξηγήσεις με τον προπονητή Σα Πίντο δίνει στο από 5-5-2015 απολογητικό του υπόμνημα και ο έτερος κατηγορούμενος Γεώργιος Σπανός, ο οποίος προσκόμισε προς τούτο και σχετικά έγγραφα όπως επιστολές του Σα Πίντο αντιθέτου περιεχομένου των δηλώσεων Φύσσα, την από 18-12-2014 ιατρική γνωμάτευση του ιατρού Επισκοπάκη, που βεβαιώνει το πρόβλημα τενοντίτιδας που ταλαιπωρούσε τον ποδοσφαιριστή Πίτου Γκαρσία, καθώς και άλλη επιστολή του ποδοσφαιριστή Κ. Κατσουράνη προς τον ανακριτή της υπόθεσης, στην οποία αυτός δηλώνει ότι προερχόμενος από ομάδα της Ινδίας και έχοντας μεταγραφεί στον Ατρόμητο τον Ιανουάριο του 2015 ήταν πλημμελώς προετοιμασμένος για να συμμετέχει σε συνεχείς αγώνες της ομάδας του και ότι σε συνεννόηση με τον προπονητή του κρίθηκε ότι ήταν προτιμότερη η συμμετοχή του στον αμέσως επόμενο αγώνα με τη Βέροια που θα διεξαγόταν στις 7-2-2015.

Περαιτέρω η κατάθεση του Π. Φύσσα αναιρείται και από το γεγονός ότι με την από 17-6-2015 απόφαση της Επιτροπής Προσφυγών της ΟΥΕΦΑ, που είναι το ανώτερο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και είναι αμείλικτη και πολύ αυστηρή σε θέματα διαφθοράς, έκρινε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του Ολυμπιακού (και του κατηγορούμενου Ευάγγελου Μαρινάκη) για συμμετοχή του σε αλλοίωση του αποτελέσματος συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων, μεταξύ των οποίων και οι υπόψη αγώνες (Ολυμπιακού-Βέροιας και Ολυμπιακού-Ατρόμητου) και γι’ αυτό της δόθηκε (ΠΑΕ Ολυμπιακός) η άδεια να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Τσάμπιονς Λιγκ) 2015-2016.

Ενόψει όλων αυτών, δηλαδή της μη ενίσχυσης της κατάθεσης του Π. Φύσσα από οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ανωτέρω μάρτυρας ήταν τότε διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και κατά τις περιόδους 1998-2003 και 2007-2008 ποδοσφαιριστής αυτής, που είναι η κατ’ εξοχήν ανταγωνιστική ομάδα του Ολυμπιακού, επικρατούσας ανέκαθεν και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μεγάλης έντασης, δεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης από τους κατηγορούμενους της αξιόποινης πράξης της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες, με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού-Ατρόμητου».

Χρειάζεται να κάνω εγώ κάποιο σχόλιο; Η νομική και δικαστική τοποθέτηση του προέδρου Εφετών είναι ξεκάθαρη…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1253700226302402561

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.