Μην ασχολείστε: ένας νόμος, μια διάταξη, κάποια τροπολογία!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Μην ασχολείστε: ένας νόμος, μια διάταξη, κάποια τροπολογία!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί δεν πρέπει κανείς να ασχολείται στα σοβαρά (δυστυχώς) με τις εισηγήσεις επιτροπών αφού όταν πρόκειται για υποβιβασμούς υπάρχουν οι κυβερνήσεις...

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Νέα κουβέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο για το ενδεχόμενο υποβιβασμού μιας ομάδας, με διαφορετική πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά, άρα και νέα σενάρια για την επόμενη μέρα! Αυτή τη φορά η υπόθεση αφορά (ξανά αφού έχει γίνει και στο παρελθόν) τον Ολυμπιακό και την εισήγηση της ερευνήτριας της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό του συγκεκριμένου club (μεταξύ άλλων ποινών για πρόσωπα). Στα αντίπαλα στρατόπεδα, όπως και τότε με τον ΠΑΟΚ και την υπόθεση με την Ξάνθη, εστιάζουν στο ότι πρέπει να υπάρξει και να αποδοθεί δικαιοσύνη και τελικά να τιμωρηθεί (επιτέλους) ο Ολυμπιακός για το αμαρτωλό παρελθόν του (σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της ερευνήτριας).

Ειλικρινά αντιλαμβάνομαι ότι τα μισά ΜΜΕ, τα οποία έχουν αφεντικό τον έναν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ που έπρεπε να υποβιβαστεί αλλά σώθηκε με ωμή και ψυχρή κυβερνητική παρέμβαση, οφείλουν να αναδείξουν το θέμα (εννοείται πως όλα τα μέσα πρέπει και εννοείται πως εκείνα που αφεντικό είναι ο άλλος ιδιοκτήτης ΠΑΕ δεν πρόκειται να το αναδείξουν, ή το απαξιώνουν). Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τι ισχύει στην Ελλάδα από πάντα και όχι τώρα ξαφνικά, αφού τα θέματα αυτά απειλούν διαχρονικά φαίνεται την κοινωνική συνοχή... Έτσι δεν μας το είπαν για το ζήτημα του ΠΑΟΚ;

Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε, όπως το κάναμε και τότε για τον δικέφαλο του βορρά, ότι πρόκειται για μια εισήγηση σε ότι αφορά στην υπόθεση που εμπλέκεται ο Ολυμπιακός (και ο Μαρινάκης). Δεν υπάρχει απόφαση και θα πρέπει να περιμένουμε. Οφείλουμε να είμαστε τίμιοι όπως το κάναμε και με τον ΠΑΟΚ. Εφόσον υπάρξει – προκύψει απόφαση αντίστοιχη με την εισήγηση, όπως συνηθίζεται να συμβαίνει και στις υποθέσεις που τρέχει η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, τότε θα μπορούμε να εστιάσουμε στην επόμενη μέρα και όχι βέβαια στο γεγονός ότι θα υποβιβαστούν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά στο πώς θα καταφέρει να σβήσει (πάλι στην περίπτωση του Ολυμπιακού, όπως τότε με Κοσκωτά ντε) το θέμα με κυβερνητική παρέμβαση!

Αν κρίνουμε από το πως λειτούργησε η Κυβέρνηση για το πρόβλημα της ομάδας της Τούμπας προφανώς και έχουμε τη λύση και στο αντίστοιχο που δημιουργήθηκε (σ.σ.: πρόβλημα) για την ομάδα του Φαλήρου. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεται κανείς. Στην πραγματικότητα κανείς δεν πρέπει να ασχολείται. Όλα θα αλλάξουν, όλα θα (τους τα) φτιάξουν, με ένα νόμο, μια διάταξη, με κάποια τροπολογία βρε αδερφέ... Θα λυσσάξουν για κανά μήνα οι αντίπαλοι, θα γράφουν πάλι για αποφάσεις «σκάνδαλο» τα ΜΜΕ της μιας πλευράς (και κάποιες φωνές από Μέσα που δεν έχουν ευτυχώς καμία εξάρτηση) και θα περάσουμε στην επόμενη μέρα...

Τα επιχειρήματα που διαβάζουμε -και δεν αποτελούν επίσημη υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού να είμαστε σωστοί- για το γεγονός ότι δεν υπάρχει δήθεν λογική στην απόφαση και δεν φοβάται κανείς στην ομάδα του Φαλήρου, είναι ανάξια αμφισβήτησης της εισήγησης της ερευνήτριας της υπόθεσης! Αντίθετα προσωπικά με όσα διαβάζω καταλαβαίνω πως υπάρχει πρόβλημα και η προσπάθειά τους στερείται ουσιαστικής σκέψης και στοιχείων που να εκθέτουν την εισήγηση της ερευνήτριας.

Διότι ενώ πρόκειται για χειραγώγηση αγώνων και διαφυγόντα κέρδη μέσω αυτών, ακούς και διαβάζεις οτιδήποτε άλλο πέρα αυτού, πέρα κοινώς της βασικής κατηγορίας. Δεν έχει τίποτα άλλο σημασία πλην αυτού. Ούτε καν οι μαρτυρίες που μπορεί τη μια να είπαν έτσι και την άλλη... γιουβέτσι! Κι αυτό επειδή όπως είναι ξεκάθαρο η εισήγηση βασίζεται στα στοιχεία που είχε στα χέρια της η ερευνήτρια και όχι στις όποιες μαρτυρίες προηγήθηκαν της υπόθεσης ή ακολούθησαν αυτής (σ.σ.: της υπόθεσης). Θα δούμε τι θα αποφανθεί η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον... Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε και κάτι ακόμη διότι και αυτό που υποστηρίζεται σχετικά με το γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται στα ποινικά δικαστήρια και θα έπρεπε να περιμένουν (κι άλλο; Πόσο περισσότερο; Από το 2015 περιμένει πάντα περιμένει που έλεγε και ένας αθλητικός δημοσιογράφος).

Άλλο το ποινικό της υπόθεσης και οι επιπτώσεις στα φυσικά πρόσωπα και εντελώς άλλο πράγμα το αθλητικό κομμάτι και η απόφαση της επιτροπής. Το μόνο κοινό θαρρώ είναι ότι σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης -πράγμα λίγο δύσκολο γιατί μιλάμε για φυλάκιση και δεν μας συμβαίνει στην Ελλαδίτσα καθόλου συχνά- θα υπάρξει και υποβιβασμός αυτόματα της ομάδας! Κατά τα λοιπά, όπως στην Ιταλία στην υπόθεση της Γιουβέντους και του Μόντσι, έτσι και εδώ η ερευνήτρια της υπόθεσης σωστά προχώρησε και δεν περίμενε τα ποινικά που έτρεχαν κι εκεί, με τα δικά της στοιχεία και κρίση προφανώς προχώρησε στην εισήγησή της βάση των στοιχείων αυτών και τώρα πρέπει να υπάρξει και απόφαση από την επιτροπή δεοντολογίας. Αυτό προβλέπεται και δεν έχει σχέση το τι θα επιθυμούσε κανείς!

Οφείλουμε, λοιπόν, να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει σε μια υπόθεση που θα έπρεπε να έχει τελεσιδικήσει χρόνια τώρα για να είμαστε σωστοί και τίμοι. Εγώ προσωπικά δεν γίνεται να ξεχάσω εκείνο το ματς του Ολυμπιακού στην Τρίπολη με με τον Αστέρα (πάλι η ομάδα της Αρκαδίας, όπως στον αξέχαστο τελικό ντε με το χέρι του Μανιάτη).

Για να τελειώνουμε πάντως (και) με αυτήν την υπόθεση: δεν πιστεύω ότι ακόμη κι αν υπάρξει απόφαση υποβιβασμού θα γίνει πράξη στην Ελλάδα! Δεν έγινε ούτε στην εποχή Κοσκωτά χάρη στην Κυβέρνηση, δεν έγινε ούτε τώρα με τον ΠΑΟΚ ελέω κοινωνικής (τάχα μου) συνοχής, δεν θα γίνει και με τον Ολυμπιακό ξανά ΑΝ και εφόσον η επιτροπή κάνει δεκτή την εισήγηση και τη μετατρέψει σε απόφαση... Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε τους εκπροσώπους του κόσμου να δουλεύουν με σκοπό τέτοιο ώστε να μη χάσουν κάποια (κάποιες πολλές) ψήφους. Έτσι λειτουργούσαν πάντα και δεν θα αλλάξει δυστυχώς...

Δεν είμαστε Ιταλία, δεν υπάρχει το ούνα φάτσα ούνα ράτσα, δεν έχουμε καμία σχέση με μια χώρα που η αθλητική της δικαιοσύνη έριξε την Γιουβέντους, την Μίλαν... Μη το λέμε λοιπόν σε ποδοσφαιρικό επίπεδο λειτουργίας και δομών (και δικαιοσύνης) με τους γείτονές μας, δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ σχέση, μα καμία! Εκεί δεν έχουν αλλαγή νόμων, τροπολογίες και διατάξεις για τις ψήφους και την κοινωνική συνοχή... Ότι αποφασίσουν εκεί γίνεται πράξη. Βαράει η καμπάνα και ακούγεται σε όλο το ποδοσφαιρικό πλανήτη!

Υγ: Χαίρομαι που η ΑΕΚ επίσημα (και ανεπίσημα) δεν έχει ασχοληθεί με καμία υπόθεση. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει. Δεν κάνει πολεμική και ας της κάνουν με κάθε τρόπο οι βασικοί ανταγωνιστές της. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνεται η Ένωση με οποιαδήποτε υπόθεση (καθαρή ή βρώμικη) των αντιπάλων της. Μου στέλνουν φίλοι ότι «εμείς όμως πληρώσαμε τα λάθη μας, πέσαμε και φτάσαμε στην Γ', έστω λόγω χρεών επί της ουσίας, αλλά πέσαμε». Το έγραφα και τότε... Σωστά μας έγινε, σωστά το περάσαμε, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε και αντίθετα να χτίζουμε από το πάθημα, να μας έγινε μάθημα. Αυτό συμβαίνει! Η ΑΕΚ κοιτάζει μπροστά, έκανε πράξη το επιτρέπεται να πέσεις και το επιβάλλεται να σηκωθείς. Από το μηδέν έφτασε σε χρόνο απίθανο ξανά στο ένα, στην κορυφή και παράλληλα απογειώνει το μέλλον της με την αγορά του προπονητικού κέντρου το οποίο εξελίσσει και μετατρέπει σε απίθανο κέντρο που θα είναι το καλύτερο της χώρας και δημιουργεί το γήπεδό της. Πλήρωσε για τα λάθη άλλων, φυσικών προσώπων, ευτυχώς ΔΕΝ φέσωσε τον ελληνικό λαό που ΔΕΝ υποχρεώθηκε να δώσει ούτε σεντ για εκείνη και τα χρέη τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν προς εταιρείες και τρίτους, όχι στο κράτος (Netmed και άλλοι). Επειδή, λοιπόν, βίωσε τον πόνο της τιμωρίας αυτής σωστά δεν φωνάζει και δεν επιδιώκει το ίδιο για τους αντιπάλους της. Δεν έχει καμία σχέση σαν club και φιλοσοφία με δαύτους άλλωστε... Αν είναι να τους καθαρίζουν συνέχεια οι κυβερνήσεις, ας το κάνουν, η Ιστορία γράφει και δεν... ξεγράφει!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...