Το έστησε ο Μαρινάκης και δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στο 0-0 υπέρ του Ολυμπιακού!

Το έστησε ο Μαρινάκης και δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στο 0-0 υπέρ του Ολυμπιακού!

Το έστησε ο Μαρινάκης και δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στο 0-0 υπέρ του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για άλλο ένα δήθεν στημένο παιχνίδι, από το οποίο καταλαβαίνουμε για τι υπόθεση…υποβιβασμού του Ολυμπιακού συζητάμε!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σύμφωνα λοιπόν με την εισήγηση της ερευνήτριας της επιτροπής δεοντολογίας, στημένο ήταν και το παιχνίδι Βέροιας-Ολυμπιακού 0-2, την 1η Φλεβάρη 2015. Το έστησαν ο Μαρινάκης κι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μέσω του διαιτητή Ιωαννίδη.

Ας δούμε λοιπόν όλοι μας τις επίμαχες φάσεις του αγώνα, όπως τις είχε αναλύσει στην Αθλητική Κυριακή ο συγχωρεμένος Περικλής Βασιλάκης, πρώτος διδάξας του είδους (τηλεκριτικός διαιτησίας) με την τεράστια εμπειρία του (από το 6.14 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=eY1pZX2zqbU).

Τι έγινε στο παιχνίδι, το…στημένο ντε.

Πρώτον, ο διαιτητής αποβάλλει τον Μπαλάφα της Βέροιας με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 12’ για εξύβριση του από τον παίκτη. «Τι σφυρίζεις ρε μαλάκα», του είπε, όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Η εξύβριση έγινε για φάουλ του Μπαλάφα στον Αφελάϊ και κίτρινη κάρτα εις βάρος του παίκτη της Βέροιας. Σωστές κι οι δύο υποδείξεις-δείτε και πόσο άσχημη συμπεριφορά είχε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ απέναντι στον διαιτητή.

Δεύτερον, ο διαιτητής στο 23’, με το αποτέλεσμα στο 0-0, δεν δίνει ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του Ομάρ, που ανατρέπεται μέσα στην περιοχή-κι είναι και κίτρινη για τον αμυντικό. Επαναλαμβάνω, στο 0-0 και ξεκάθαρο πέναλτι. Δηλαδή, ο στημένος από τον Μαρινάκη για να κερδίσει ο Ολυμπιακός διαιτητής, είχε την ευκαιρία να δώσει ένα πεντακάθαρο πέναλτι και να κλειδώσει το ματς (θα ήταν ο Ολυμπιακός 1-0 από το 23' και με παίκτη παραπάνω) και δεν το έδωσε! Για να καταλάβετε με τι υπόθεση ασχολούμαστε. Έστηνε τα παιχνίδια ο Μαρινάκης, για να μην δίνονται πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού!

Τρίτον, ο διαιτητής με το σκορ 1-0 πια υπέρ του Ολυμπιακού με γκολ από το 71’, αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπατιόν της Βέροιας στο 76’, με φάουλ πάνω στον Χάρα. Και οι δύο κίτρινες σωστές (είχε πάρει την πρώτη στο 53' για φάουλ στον Ντοσεβί).

Τέταρτον, ο διαιτητής με το σκορ διαμορφωμένο στο 2-0 με γκολ στο 87’, δεν αποβάλλει παίκτη της Βέροιας για τραγικό μαρκάρισμα πάνω στον Ντοσεβί. Λάθος υπόδειξη.

Κοινώς, ήταν μία διαιτησία με λάθη (και σε άλλες περιπτώσεις πειθαρχικού ελέγχου, όπως μνημονεύθηκε στην τηλεοπτική ανάλυση), αλλά με λάθη εις βάρος κι όχι υπέρ του Ολυμπιακού! Από πού κι ως πού λοιπόν ο Ιωαννίδης να θεωρείται ότι έστησε το παιχνίδι για λογαριασμό του Μαρινάκη;
Προσέξτε δε και το άλλο: είχε «κατηγορηθεί» ο συγκεκριμένος διαιτητής ότι ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού στις Σπέτσες! Για να καταλάβετε, ξαναγράφω, για τι υπόθεση συζητάμε: με έγγραφα που έχουν κατατεθεί ενώπιον των ανακριτών και της Αστυνομίας από τον ίδιο τον διαιτητή αποδεικνύεται ότι ο μεν Σύνδεσμος του Ολυμπιακού στις Σπέτσες σταμάτησε να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο δε διαιτητής πήγε κι έμεινε στις Σπέτσες το 2000. Κατά τα άλλα, ήταν…πρόεδρος ενός Συνδέσμου-φάντασμα!

Κι έχει κι άλλο, για να καταλάβουμε για τι υπόθεση συζητάμε: ένα από τα έξι υποτίθεται στημένα παιχνίδια από τον Μαρινάκη είναι και το Εργοτέλης-Καλλονή 3-3, με τον ίδιο διαιτητή. Τώρα, πώς ένας διαιτητής μπορεί να στήσει ένα ματς για να λήξει 3-3, είναι κάτι το οποίο σηκώνει μόνο γέλια, αλλά ας το ξεπεράσουμε κι αυτό κι ας πάμε να δούμε τι έγινε στο ματς, στο οποίο υποτίθεται ότι ο Ιωαννίδης έπαιξε για να βοηθήσει την Καλλονή, που και καλά ήταν «του Ολυμπιακού».

Πράγματι ο Ιωαννίδης έδωσε πέναλτι υπέρ της Καλλονής στο 20’ και προηγήθηκε 0-1. Κι ήταν λανθασμένη απόφαση. Αλλά από εκεί και πέρα, άφησε την Καλλονή με δέκα παίκτες με δεύτερη κίτρινη από το 44’, ο Εργοτέλης ισοφάρισε στο β΄ ημίχρονο από 0-2 σε 2-2, η Καλλονή προηγήθηκε 2-3 στο 85’ κι ο Εργοτέλης ισοφάρισε 3-3 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 88’. Ο δε διαιτητής στα τελευταία λεπτά άφησε την Καλλονή με εννιά παίκτες, λόγω δεύτερης αποβολής με δεύτερη κίτρινη. Άρα, στήθηκε το ματς από ένα διαιτητή, που απέβαλλε δύο παίκτες της ομάδας την οποία υποτίθεται ότι ήθελε να βοηθήσει! Και το έστησε να λήξει 3-3!!!

Κι από αυτά τα…στημένα ματς, θα βρεθούν δικαστές να υποβιβάσουν τον…Ολυμπιακό!...Να στήνει ο Μαρινάκης το ΟΦΗ-ΠΑΟ και να κερδίζει ο ΠΑΟ!...Και να στήνει και το Βέροια-Ολυμπιακός για να μην δίνεται πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 0-0!...

Άσχετο: Ας χαλαρώσουμε λίγο γιατί θα μας τρελάνουν... https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1253405871981371400

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.