Έγιναν όργια εις βάρος του Παναθηναϊκού!

Έγιναν όργια εις βάρος του Παναθηναϊκού!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Έγιναν όργια εις βάρος του Παναθηναϊκού!

bet365

Με αφορμή την εισήγηση για υποβιβασμό Ολυμπιακού και Ατρομήτου με κριτήριο παιχνίδια της σεζόν 2014-2015, ο Νίκος Αθανασίου θυμάται τα όσα απίθανα έκαναν οι διαιτητές και όχι μόνο εις βάρος του Τριφυλλιού εκείνη την περίοδο!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στα χρόνια του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό(φτάσαμε ήδη στα οκτώ και δυστυχώς δεν υπάρχει... φως από πουθενά για αλλαγή διοικητικής σελίδας), η μοναδική σεζόν που ομάδα του Τριφυλλιού διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα ήταν το 2014-2015.

Με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο και ένα σύνολο που κατά τεκμήριο έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο εκείνη την χρονιά και θα μπορούσε να είχε κατακτήσει τον τίτλο αν δεν υπήρχε εκείνη την εποχή ένα πανίσχυρο σύστημα, το οποίο πολεμούσε ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με λύσσα και λίγα χρόνια αργότερα το έβγαζε... λάδι στις δικαστικές αίθουσες.

Πάντως, αν δεν υπήρχε ο Αλαφούζος και οι μάχες που έδινε τότε ο Παναθηναϊκός(και για αυτό στηρίχθηκε και δικαίως από τον οργανισμό του συλλόγου όταν άλλες πιο ισχυρές διοικήσεις του παρελθόντος δέχονταν ᾽᾽Ριζούπολες᾽᾽ και Παράγκες αδιαμαρτύρητα) τίποτα δεν θα είχε συμβεί και κανείς δεν θα είχε οδηγηθεί στην ποδοσφαιρική και την ποινική δικαιοσύνη.

Πριν λίγες ημέρες, η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ έριξε την... βόμβα με την εισήγηση για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου. Αν δεν βρισκόμασταν στην Ελλάδα, θα σας έλεγα πως ᾽᾽περιμένετε να δούμε την κατάληξη της υπόθεσης᾽᾽. Προσωπικά έχω πάψει να πιστεύω σε δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το μακρινό 2000, οπότε τίποτα δεν θα μου κάνει εντύπωση. Δικαστής δεν είμαι, υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, ωστόσο, η κοινή ποδοσφαιρική γνώμη έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια για το τι ακριβώς συνέβαινε στο ελληνικό πρωτάθλημα από το 1996 και έπειτα.Ό,τι απόφαση και αν πάρουν οι δικαστές, κανείς δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω στο 2000 και να στέψει πρωταθλητή τον Γιάννη Κυράστα ή να να μην κριθεί ένας τίτλος σε συνθήκες ζούγκλας τον Μαϊο του 2003 στην Ριζούπολη και πόσα ακόμα...

Τα έξι παιχνίδια που αποτελούν κριτήριο για την εισήγηση είναι όλα από την σεζόν 2014-2015. Ένα από αυτά είναι το ΟΦΗ-Παναθηναϊκός. Το Τριφύλλι νίκησε 3-2 κόντρα σε μία απίθανα εχθρική διαιτησία του Δημητρόπουλου που μοίραζε κάρτες... αβέρτα στους πράσινους και χάρισε πέναλτι στους Κρητικούς. Βλέπετε, ακολουθούσε αιώνιο ντέρμπι στην Λεωφόρο και η απόσταση 6 βαθμών... μάλλον δεν ήταν αρκετή. Τα όσα έγιναν εκείνο το απόγευμα στο Ηράκλειο, δεν είναι τίποτα μπροστά στα όσα έγιναν σε όλη την αγωνιστική περίοδο εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Ξεκινάμε:

* Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Λεβαδειακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Θάνος δεν δίνει το πεντακάθαρο πέναλτι στον Μπεργκ μετά από τράβηγμα του Τόμας που προκαλεί τον σοβαρό τραυματισμό του Σουηδού. Το παιχνίδι είναι στο 54’ και το 0-0. Αργότερα οι Βοιωτοί θα προηγηθούν και το παιχνίδι θα λήξει 1-1.

* Τρίτη αγωνιστική. Καλλονή-Παναθηναϊκός: 1-0. Πριν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο, ο Κλωναρίδης βγαίνει τετ α τετ με τον Χογκ, ο πορτιέρο τον ανατρέπει εκτός περιοχής με... καρατιά πριν σκοράρει στον ορισμό της απευθείας αποβολής. Ο Τριτσώνης κλείνει τα μάτια και δεν δίνει ούτε καν το φάουλ! Ούτε καν φάουλ...

* Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1. Πάλι στην αρχή του ματς. Αυτή την φορά ο επόπτης Γρεβένης σταματά τον Μπεργκ που βρίσκεται μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα με οφσάιντ... ανακάλυψη!

* Στο αιώνιο ντέρμπι του πρώτου γύρου ο Καλογερόπουλος παραδίδει μαθήματα διαιτησίας. Υπέρ του γηπεδούχου. Ανάποδες αποφάσεις και φυσικά το γκολ του Αυλωνίτη ξεκινά από φάουλ του Ζέκα που δεν έχει γίνει ποτέ.

* ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0. Εντάξει εδώ μιλάμε για τον ορισμό της παρωδίας. Διαιτητής ο Αρετόπουλος. Το Τριφύλλι έχει ζητήσει αλλαγή ώρας στο ματς λόγω των γνωστών συνθηκών που επικρατούν στους Ζωσιμάδες τον χειμώνα.

Το ματς θα ξεκινήσει, τελικά, βράδυ, από την ομίχλη δεν φαίνεται ούτε καν η μπάλα, και όμως ο Αρετόπουλος θα αφήσει την αναμέτρηση να εξελιχθεί για ένα σχεδόν ημίχρονο και επί της ουσίας να αφαιρεί από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ την δυνατότητα να παίξουν ποδόσφαιρο. Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο...

* Πάμε τώρα και στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο θα νικήσει πεντακάθαρα 2-1, όντας ανώτερος σε όλο το παιχνίδι. Θα μειώσει στο... τρίποντο, όμως, στα δικαστήρια θα του αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί για όσα έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα με την είσοδο του Περέιρα και του Μαρινάκη.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έπεσαν στην... παγίδα αλλά αν υπήρχαν κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Για παράδειγμα η είσοδος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο χορτάρι δεν είχε προβλεφθεί και επί της ουσίας καταπατήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί στις συσκέψεις ασφαλείας των δύο ΠΑΕ με την αστυνομία. Γεγονός που συνιστά παράβαση αλλά εκείνη την εποχή, αυτά ήταν ψιλά γράμματα...

Ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού καταδικάστηκε λίγα χρόνια αργότερα στα ελληνικά δικαστήρια για τις προκλήσεις μπροστά στο πέταλο, δικαιώνοντας τους λίγους τρελούς του χωριού τότε που φωνάζαμε για ανεπανάληπτες προκλήσεις. Χωρίς αυτές οι προκλήσεις, επαναλαμβάνουμε, να δικαιολογούν το ντου στο γήπεδο και τις φωτοβολίδες ευθείας βολής. Ήταν προκλήσεις, όμως, που έφταναν και περίσσευαν για να πάρουν από τον Παναθηναϊκό αυτό που δικαίως είχε κατακτήσει εκείνο το βράδυ μέσα στο γήπεδο και επί της ουσίας να βάλουν τέλος στην διεκδίκηση του τίτλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.