Θα είναι λάθος αν κρίνουμε τον Μαρτίνς από τις δύο μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού…

Θα είναι λάθος αν κρίνουμε τον Μαρτίνς από τις δύο μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την αποδοχή που πλέον τυγχάνει απ΄ όλους ο Πέδρο Μαρτίνς και το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Bwin - Live στοίχημα darts με υψηλές αποδόσεις| 21+

Είναι δύο μήνες τώρα, οι καλύτεροι του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό-κι ας είχαν ποδόσφαιρο μόνο 15 ημέρες, ενώ στο υπόλοιπο διάστημα είναι σταματημένα τα πάντα, λόγω πανδημίας!

Βλέπετε, ήταν εκείνα τα διπλά τέλη Φλεβάρη, στην Τούμπα και στο Λονδίνο, που έκαναν τους πάντες να παραδεχθούν τον Πορτογάλο προπονητή κι έκτοτε να τον επευφημούν, να λένε ότι πρέπει να μείνει στον Ολυμπιακό κλπ, κλπ.

Από πλευράς μου θέλω να γράψω κάτι τώρα, έχοντας καταγεγραμμένη άποψη για τον Μαρτίνς ΠΡΙΝ από εκείνες τις πράγματι τεράστιες νίκες-έως και ιστορικές θα έλεγα, υπό την έννοια ότι η πρόκριση επί της Άρσεναλ ήταν η μεγαλύτερη στην παρουσία του Ολυμπιακού στα Κύπελλα Ευρώπης, το δε διπλό στην Τούμπα είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθεί ως τ αποτέλεσμα που θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην επιστροφή σε κατάκτηση πρωταθλήματος μετά από δύο χρόνια κυριαρχίας των αντιπάλων του.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι θα είμαστε λάθος αν κρίνουμε τον Πέδρο από εκείνα τα δύο όντως φοβερά αποτελέσματα, και δη μέσα σε τέσσερις ημέρες (23-27 Φλεβάρη!) όπως θυμόμαστε. Γιατί μπορεί εκείνα τα αποτελέσματα να εδραίωσαν τον Ολυμπιακό αφενός μεν στην κορυφή της βαθμολογίας, αφετέρου δε σε μία ευρωπαϊκή καταξίωση, και τον προπονητή του στη συνείδηση των πάντων σαν επιτυχημένο, ωστόσο εύκολα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά…

Ναι, ήταν δίκαιο το 1-0 του ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, αφού ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ. και ήταν δίκαιο και το 2-1 του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, αφού έδωσε περισσότερα σε εκείνο το 120λεπτο παιχνίδι από την Άρσεναλ (μάλιστα και στα δύο παιχνίδια είχε δοκάρια με τον Ελ Αραμπί και τον Μασούρα αντίστοιχα). Αλλά πρέπει να παραδεχθούμε και το σοβαρό ρόλο που έπαιξε ο παράγοντας τύχη στην τελική έκβαση των τεράστιων αυτών αποτελεσμάτων.

Γιατί ο Ολυμπιακός κέρδισε στην Τούμπα με ένα αυτογκόλ του Γιαννούλη κι αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ μπορούσε να ισοφαρίσει με ένα (παραλίγο) αυτογκόλ του Μπουχαλάκη και εν τέλει με ένα γκολ του Βαρέλα που ακυρώθηκε σαν οφσάϊντ ορθά μεν, σε μία δύσκολη φάση δε. Και γιατί ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Έμιρεϊτς με ένα γκολ στο 119’ κι ενώ στο 123’ ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε μία απίστευτη ευκαιρία για το 2-2 και την πρόκριση της Άρσεναλ…

Θέλω να πω ότι με λίγη διαφορετική τύχη, τα αποτελέσματα αυτά θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς. Και τώρα ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και θα έπαιζε στα ίσα την υπόθεση τίτλος. Όπως για παράδειγμα, λίγες ημέρες αργότερα, ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε από τη Γουλβς με ένα γκολ από κόντρα στο πόδι του Μπουχαλάκη κι έχασε από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο (2-3 από 2-0!) με τρία γκολ, στα οποία η μπάλα πήγε στους σκόρερ του ΠΑΟΚ από παίκτες του Ολυμπιακού (κόντρα σε Σισέ, Σεμέδο στο ένα…διώξιμο του Σεμέδο και κόντρα πάνω στον Πέλκα στο άλλο…ακούσιο χέρι του Σεμέδο σε ανύποπτη φάση στο τρίτο).

Κάπως έτσι, όπως ο Ολυμπιακός στα δύο ματς μέσα σε λίγες ημέρες πήρε με διαφορά κεφάλι στο πρωτάθλημα και προχώρησε στην Ευρώπη, αλλά στα άλλα δύο ματς επίσης σε λίγες ημέρες (4-12 Μάρτη) βρέθηκε σε θέση αουτσάϊντερ τόσο στο Κύπελλο, αφού έχει χάσει το πρώτο ματς άρα και με ισοπαλία στο Καραϊσκάκη μένει έξω, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού έχει φέρει 1-1 στο πρώτο ματς άρα και με 0-0 στο Γουλβς μένει έξω.

Πού θέλω να καταλήξω: τον Μαρτίνς πρέπει να τον κρίνουμε από την όλη του παρουσία αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια. Και τότε να πούμε αν κάνει η, δεν κάνει για τον Ολυμπιακό. να εκτιμήσουμε το σύνολο της δουλειάς του και να εκφέρουμε άποψη. Π.χ. πέρσι ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα από ένα ματς, που το έχασε, ενώ έπρεπε να το κερδίσει μαρς (0-1 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη), ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε από ένα χαμένο πέναλτι στο 85' (Φορτούνη με Λαμία) και στην Ευρώπη επειδή ο Γκερέρο, ο Χασάν κι ο Μασούρας έχασαν όλες τις ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο της ρεβάνς με την Ντινάμο στο Κίεβο.

Η διοίκηση του συλλόγου πέρσι τέτοιο καιρό έκρινε ότι δεν έπρεπε να επηρεαστεί από τα αποτελέσματα και τον κράτησε τον Μαρτίνς-και δικαιώθηκε με την πορεία της ομάδας τη φετινή. Γιατί όπως κι αν έχει, σημασία έχει να βλέπουμε όλο το κάδρο. Και να μην επηρεαζόμαστε από μεμονωμένα αποτελέσματα, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε λάθος κρίσεις, είτε εις βάρος, αλλά ούτε και υπέρ κάποιου προπονητή...

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1251941130897219586

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.