Θα γελάνε και τα δικαστικά έδρανα για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος…

Θα γελάνε και τα δικαστικά έδρανα για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την παραπομπή του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας για το προ...πενταετίας αγώνα με τον Ατρόμητο.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Και ξαφνικά λοιπόν, κι ενώ η σχετική έρευνα είχε ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, δηλαδή πριν 5,5 μήνες, βλέπει το φως της δημοσιότητας η είδηση περί εισήγησης της αρμόδιας ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος τώρα, τώρα που ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αποφάσεις και των δύο βαθμών της αθλητικής δικαιοσύνης για πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη.

Προσέξτε, μιλάμε για αγώνα που έγινε πριν πέντε και πλέον χρόνια, στις 4 Φλεβάρη του 2015 (!!!) και για τον οποίο αγώνα το σχετικό δικαστικό βούλευμα εκδόθηκε πριν δύο ολόκληρα χρόνια, το 2018!!! Και να που ως δια μαγείας η υπόθεση «ξεθάβεται» τώρα σε μία επιτροπή της ΕΠΟ. Κάποιος, κακοπροαίρετος, θα μπορούσε να πει ότι επιχειρείται «αλλαγή ατζέντας», συμψηφισμός της καταγγελίας του Ολυμπιακού, που έφερε την καταδίκη του ΠΑΟΚ, και της προ πενταετίας υπόθεσης της καταγγελίας του…Τάκη Φύσσα.

Εγώ, όμως, δεν είμαι κακοπροαίρετος και δεν τα συνδυάζω αυτά τα θέματα και λέω ότι απλά πρόκειται για σύμπτωση, για μία συγκυρία. Ούτε συνδυάζω την εξέλιξη με το bullying που έγινε από συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς την Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε ποτέ μία δικαστική επιτροπή, έστω κι αν είναι αυτής της ΕΠΟ, να κινείται έτσι. Ούτε φυσικά πιστεύω ότι η πρόσληψη του Φύσσα από την ΕΠΟ τον περασμένο Ιούλιο ως τεχνικού διευθυντή των Εθνικών ομάδων έχει να κάνει με τις καταθέσεις του για εκείνο το παιχνίδι. Θεωρώ ότι έγινε με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια, με βάση το βιογραφικό του, τις γνώσεις του, το παρελθόν του στο ποδόσφαιρο κλπ.

Βέβαια, θεωρώ και κάτι άλλο. Ότι η υπόθεση για το δήθεν στημένο παιχνίδι Ολυμπιακού-Ατρόμητου (2-1), πρόκειται για την πιο μεγάλη μπαρούφα ever! Και κατά την κρίση μου δεν μπορεί να υπάρξει Έλληνας δικαστής να καταδικάσει τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο με τα «στοιχεία» που έχουν εμφανιστεί, δηλαδή τα «μου είπε ότι του είπε ότι άκουσε». Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Μπορώ και να πέσω έξω-ας κάνουμε υπομονή για να δούμε τι θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Παρεμπιπτόντως, η ελληνική δικαιοσύνη, και δη σε επίπεδο Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ήδη δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση στη λεγόμενη δίκη των «28» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δικάζει εδώ και αρκετό καιρό, έχει πάρει όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις και με την επανέναρξη λειτουργίας και των δικαστηρίων θα αναμένουμε και την απόφαση. Η κοινή λογική λοιπόν λέει ότι οι δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ θα περιμένουν την έκδοση της σχετικής απόφασης. Διότι, πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν δύο διαφορετικές αποφάσεις και π.χ. το Τριμελές Εφετείο να απαλλάξει τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο και η Επιτροπή Δεοντολογίας να τους τιμωρήσει! Η, το αντίστροφο. Είπαμε, Ελλάδα είμαστε, αλλά σε τέτοια περίπτωση θα γελάνε και τα δικαστικά έδρανα!

Ακούω, πάντως, και κάποιες κακές γλώσσες να λένε ότι επειδή όλοι ξέρουν ότι κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο για μία τόσο (κατά την κρίση μου πάντοτε) γελοία υπόθεση, αυτό που ευελπιστούν κάποιοι είναι έστω να ασκήσει δίωξη η Επιτροπή Δεοντολογίας «κι ας μην γίνει τίποτα μετά». Για να έχουν στη συνέχεια αυτοί οι κάποιοι πάτημα ώστε να ζητάνε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος, αφού «θα εκκρεμεί δικαστική απόφαση»…

Τέλος πάντων, επειδή αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού με ρωτάνε αν ανησυχώ γι΄ αυτό το "καινούργιο" στόρι, έχω να απαντήσω ότι πρώτον μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει αθωωθεί σε όλες τις υποθέσεις που τον έχουν σύρει οι αντίπαλοι του και δεν υπάρχει ανθρώπινη και νομική λογική να τιμωρηθεί για μία τέτοια πραγματικά αστεία ιστορία και δεύτερον ότι εάν βρισκόμασταν σε μία κανονική ποδοσφαιρικά χώρα, το μόνο που θα έκαναν ήταν να γέλαγα, επαναλαμβάνω για μία τέτοια κωμική υπόθεση.

Επειδή όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα της και καλά ποδοσφαιρικής εξυγίανσης κι επειδή έχουν δει πολλά τα ματάκια μας αυτά τα τέσσερα χρόνια κι επειδή οι δήθεν εξυγιαντές είναι ικανοί ακόμη και να μην δώσουν στον Ολυμπιακό τρόπαιο για το πρωτάθλημα (αν το πάρει) αλλά…φίκο (ένα φυτό είναι), εν κατακλείδι αυτό το οποίο λέω είναι ότι στον Ολυμπιακό πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα έχουν.

Προς το παρόν, πάντως, στον Ολυμπιακό το μόνο έγγραφο που πήγε χθες από την Επιτροπή Δεοντολογίας είναι ένα που λέει ότι, «η ερευνητική διαδικασία ολοκληρώθηκε». Έτερον ουδέν.

Η δε φωτογραφία είναι από εκείνο το παιχνίδι. Όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό ο…Αφελάϊ και στον Ατρόμητο ο…Μπάλλας!

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1245093512376287233

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.