Επιτροπή Δεοντολογίας: Ενας χρόνος σε Γκαγκάτση, ποινές και σε ομάδες και στελέχη ΠΑΕ

Gazzetta team
Επιτροπή Δεοντολογίας: Ενας χρόνος σε Γκαγκάτση, ποινές και σε ομάδες και στελέχη ΠΑΕ

bet365

Ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο επέβαλε η Επιτροπή Δεοντολογίας στον Βασίλη Γκαγκάτση και επίσης έβαλε πρόστιμα σε πρόσωπα και ομάδες για την διατήρηση της πρόσληψής του στην Super League.

Κάθε Τετάρτη σε περιμένουν περιστροφές* στο καζίνο της bwin. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Η υπόθεση του Βασίλη Γκαγκάτση πάει αρκετά πίσω χρονικά. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» ζητούσαν την σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου με θέμα της ημερήσιας διάταξης την έκπτωση του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Λίγκας, εντός τριών ημερών, μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό με πενταετή κάθειρξη (με αναστολή μέχρι την έφεση) για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας.

Εν τέλει τον Ιούνιο του 2019 ο Γκαγκάτσης είχε αποτελέσει παρελθόν μετά από σχετικό Δ.Σ. (26/6 για την ακρίβεια). Ένα Δ.Σ. που αποφάσισε τότε την έκπτωση του έμπειρου παράγοντα επικυρώνοντας την διαπιστωτική πράξη που έστειλε ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός στην ΕΠΟ, επικαλούμενος το κώλυμα που προκύπτει από την παραπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση σε δίκη. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είχε αναλάβει την συγκεκριμένη θέση τον Νοέμβριο του 2016 και είχε τότε συμβόλαιο για επιπλέον 1,5 χρόνο. Γι' αυτό και υπήρξε συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει ή όχι του δοθεί αποζημίωση. Η Επιτροπή Δεοντολογίας από μέρους της επέβαλε ποινές προφανώς λόγω της καθυστέρησης λήψης της απόφασης της έκπτωσης του Γκαγκάτση αλλά και του γενικότερου πλαισίου πρόσληψής του.

Η σχετική απόφαση:

«ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικώς ελεγκτέους τους: Βασίλειο Γκαγκάτση, Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:

α) στον Βασίλειο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετιζόμενη με το ποδόσφαιρο για ένα έτος,

β) στους Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ εις έκαστο και

γ) στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 ευρώ εις έκαστη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος των καθών τα έξοδα της διαδικασίας, το ύψος των οποίων ορίζει στο συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Κρίθηκε, αποφασίσθηκε σε μυστική διάσκεψη στην Αθήνα (Γουδί), στις 27.2.2020 και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στον ίδιο τόπο στις 22.4.2020.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών, που εκκινεί από την επομένη της κοινοποίησης του διατακτικού αυτής της απόφασης (10/20) Α. Επ. Εφέσεων)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΟΥΪΖΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΑΡΑ ΚΟΝΤΟΥ

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ
ΝΙΚΗ ΡΕΒΥΘΗ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα