Είχε δίκιο ο Ποντένσε με όσα είπε για τον Φορτούνη;

Είχε δίκιο ο Ποντένσε με όσα είπε για τον Φορτούνη;

Είχε δίκιο ο Ποντένσε με όσα είπε για τον Φορτούνη;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta τη δική του απάντηση στο ερώτημα αν είχε δίκιο ο Ποντένσε με τα όσα είπε για τον Φορτούνη.

bwin - Περισσότερα από 2200 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Δήλωνα και δηλώνω φαν του Κώστα Φορτούνη.

Θεωρώ ότι αν για ένα παίκτη του Ολυμπιακού πρέπει να πληρώσεις εισιτήριο να τον δεις, να δεις θέαμα και ποιότητα, αυτός είναι ο Φόρτου. Αυτόν αξίζει να βλέπεις να τρέχει σαν ελάφι με την μπάλα στα πόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τις προάλλες, στο ραδιόφωνο, τον συμπεριέλαβα στην ιδανική ενδεκάδα του Ολυμπιακού αυτής της 20ετίας. Με βάση και την αξία του, αλλά και τη διάρκεια προσφοράς του στην ομάδα. Γιατί είναι παίκτης που έχει το γκολ, φτιάχνει με ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια γκολ, έχει ντρίμπλα, έχει «στημένα» και τέλος πάντων όταν είναι στα καλά του χαίρεσαι να τον βλέπεις.

Από εκεί και πέρα, όμως, οφείλω να παραδεχθώ ότι ο Ποντένσε είχε σε γενικές γραμμές δίκιο για όσα έγραψε για τον Φορτούνη στα social media. Εξέφρασε την άποψη ότι από πλευράς ποιότητας είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής κι ότι έχει χαρακτηριστικά μεγάλου παίκτη. Αλλά συμπλήρωσε ότι πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και τον αποκάλεσε «πολύ τεμπέλη», με την υποσημείωση ότι, «το ξέρει κι ο ίδιος».

Ο Πορτογάλος δεν τα «είπε» αυτά γιατί είχε κανένα θέμα με τον Φόρτου-ποτέ δεν προέκυψε κάτι τέτοιο στα σχεδόν δύο χρόνια που συνυπήρξαν στο Ρέντη. Ούτε είναι κανένα κακό παιδί ο Ποντένσε-ούτε ο Κώστας είναι. Αλλά προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι όσοι προπονητές πέρασαν από τον Ολυμπιακό κατά καιρούς είχαν θέματα η, θεματάκια με τον Έλληνα διεθνή άσο. Από τον Μίτσελ έως τον Πάουλο Μπέντο κι από τον Μάρκο Σίλβα έως τώρα με τον Πέδρο Μαρτίνς. Θέματα σε επίπεδο νοοτροπίας.

Πιο πρόσφατο αυτό με τον Μαρτίνς, με τη συμπεριφορά του παίκτη στην Τούμπα. Με τον Μαρτίνς να τρελαίνεται γιατί με το που επέστρεψε από το σοβαρό τραυματισμό του και την πολύμηνη αποχή του ο Φορτούνης αφενός μεν τον έβαλε αμέσως στη λίστα για το Γιουρόπα Λιγκ στις 31 Γενάρη, αφήνοντας έξω π.χ. τον Χασάν (που αποδείχθηκε καθοριστικός για τον Ολυμπιακό με τα γκολ του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μέσα στο Φλεβάρη), αφετέρου δε τον έριξε σχεδόν αμέσως στη μάχη χρησιμοποιώντας τον τόσο πολύ, που κανένας δεν θα το πίστευε. Αν μη τι άλλο, δηλαδή, του έδειξε τεράστια εμπιστοσύνη. Ο δε Φόρτου, από την πλευρά του, προσπάθησε κι αυτός να ανταποκριθεί.

Μετά από μία τέτοια στάση από πλευράς προπονητή, ποιος να περίμενε ότι ο ποδοσφαιριστής θα αντιδρούσε άσχημα επειδή για πρώτη φορά μετά από εφτά συνεχόμενα ματς που τον έβαζε, τον άφησε εκτός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πάντως, δεν το περίμενε ο Μαρτίνς, να αντιμετωπίσει μουρμούρα από τον παίκτη όταν τέλειωσε το ματς που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά από σχεδόν τρία χρόνια! Κι εκεί αντέδρασε κι ο προπονητής και τον είχε μετά έξω πάνω από τρεις εβδομάδες…

Τέλος πάντων, υποτίθεται ότι αυτό τέλειωσε. Σημασία έχει το μέλλον. Κι ο Φορτούνης δεν είναι καν 28 ετών. Έχει μπροστά του πολλά χρόνια όχι καλής, αλλά μεγάλης μπάλας. Από τον ίδιο εξαρτάται. Πρέπει κάποια στιγμή να ωριμάσει περισσότερο. Να δουλέψει περισσότερο στην προπόνηση, να ζυγίζει τα πράγματα καλύτερα στο μυαλό του. Να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια στο καλό παιχνίδι.

Είναι ο αρχηγός, αλλά και ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, από Έλληνες και ξένους. Έχει υποχρεώσεις. Κι έχει αποδειχθεί, περίτρανα, ότι μπορεί να τις βγάλει σε πέρας. Στο χέρι του είναι να ανέβει και πάλι στον αφρό. Άλλος Φορτούνης δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατά την γνώμη μου, δεν βρίσκεις πολλούς Φορτούνηδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1249394349814747136

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.