Χακόμπο: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2-0 του Αστέρα επί του Ολυμπιακού του Βαλβέρδε»

Gazzetta team
Χακόμπο: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2-0 του Αστέρα επί του Ολυμπιακού του Βαλβέρδε»

bet365

O Σανθ Χακόμπο μίλησε για τον Αστέρα που τον έκανε γνωστό, αναφέρθηκε στο ματς που δεν έχει ξεχάσει και έστειλε μήνυμα επιστροφής στην Τρίπολη ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο arcadiasports.gr:

Που βρίσκεσαι αυτές τις ημέρες;

"Αυτή τη στιγμή είμαι στην Ισπανία. Οπως γνωρίζετε εργάζομαι ως προπονητής τερματοφυλάκων στο Κουβέιτ αλλά μετά από όλη αυτή την κατάσταση με τον κορονοϊό, όλα αναβλήθηκαν μέχρι το Σεπτέμβρη και έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στη χώρα μου".

Τι είναι αυτό που θυμάσαι από τον ΑΣΤΕΡΑ;

"Πάντα έχω το μυαλό μου στον ΑΣΤΕΡΑ. Ηταν μια υπέροχη χρονιά για την ομάδα και για εμένα. Προσπαθώ να παρακολουθώ παιχνίδια της ομάδας, όταν μου το επιτρέπει και η δουλειά. Κι αυτό διότι ως προπονητής τερματοφυλάκων, ξοδεύω αρκετές ώρες στη δουλειά μου. Αλλά όσο μπορώ τον βλέπω".

Τι σε δυσκόλεψε όταν ήρθες στην ομάδα;

"Ηταν η πρώτη φορά που έφευγα από την Ισπανία και πήγαινα σε άλλη χώρα. Πάντα υπάρχουν δυσκολίες αλλά τελικά όλα ήταν εντάξει για μένα. Ο σύλλογος μου φέρθηκε πολύ επαγγελματικά. Εχω τις πιο γλυκές αναμνήσεις από την Τρίπολη".

Ποιος σε βοήθησε περισσότερο στο να προσαρμοστείς;

"Είχα πολλούς ανθρώπους που με βοήθησαν. Θυμάμαι την Δήμητρα από το γραφεία της ομάδας και τον κ.Στάικο που σε ότι χρειάστηκα ήταν εκεί. Αλλά γενικά όλοι προσπαθούσαν για να μου κάνεις πιο εύκολη τη ζωή μου στον σύλλογο".

Με ποιον είχες τις καλύτερες σχέσεις;

"Είχα αρκετούς φίλους και πάντα ήμουν αγαπητός στα αποδυτήρια. Ημουν πιο κοντά με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μιλούσαν Ισπανικά. Τον Χουανίτο, τον Πουλίδο, τον Ράγιος, τον Ναβάρο, τον Ουσέρο, τον Χούλι, τον Μπαρτολίνι, τον Φορμίκα αλλά και φυσικά με τους Ελληνες. Τον Κουρμπέλη και τον Μπακασέτα. Είχαμε τρομερό κλίμα στα αποδυτήρια και γι' αυτό παίρναμε νίκες στο γήπεδο"

Ποιο παιχνίδι σου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό;

"Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Ηταν τεράστια νίκη κόντρα σε μία ομάδα, με προπονητή τον Βαλβέρδε. Ηταν το ματς το οποίο με έκανε γνωστό στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι είχα μία πολύ καλή εμφάνιση. Θυμάμαι πως υπήρχε μία φωτογραφία με μία απόκρουση μου, κρεμασμένη στα αποδυτήρια".

Υπήρξε κάποια δυσάρεστη στιγμή για εσένα;

"Ναι, ήταν ο τραυματισμός μου. Ημουν βασικός από την αρχή της σεζόν, με καλά νούμερα και καλή απόδοση και δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τη χρονιά και να παίξω στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας εκείνη τη μέρα".

Ποια ήταν η σχέση σου με την διοίκηση;

"Πρέπει να τους ευχαριστήσω για όλα όσα έκαναν για εμένα, για το πως μου συμπεριφέρθηκαν ακόμα και στον τραυματισμό μου. Μου επέτρεψαν να ταξιδέψω στην Ισπανία για να κάνω την εγχείρηση. Επειτα με άφησαν να υπογράψω για τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως είχα ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Ειχαμε μιλήσει νωρίτερα γι' αυτή την απόφαση.

Ηταν μια ευκαιρία την οποία δεν μπορούσα να απορρίψω και πρέπει να ευχαριστήσω την διοίκηση γι' αυτή την συμπεριφορά που μου έδειξε. Ηταν πραγματικοί άνδρες και τους είμαι ευγνώμων. Είναι πολύ σημαντικοί άνθρωποι για εμένα".

Παρακολουθείς παιχνίδια του ΑΣΤΕΡΑ;

"Πάντα προσπαθώ να κλέψω λίγο χρόνο και να δω κάποια ματς. Παρ' όλα αυτά όταν δεν τα καταφέρνω βλέπω τα highlights των αγώνων. Στην αρχή της σεζόν, η ομάδα δεν ξεκίνησε δυνατά αλλά με την έλευση του Σέρβου προπονητή, Ράσταβατς τα πράγματα βελτιώθηκαν σε σημαντικό βαθμό".

Θέλεις να επισκεφτείς ξανά την Τρίπολη;

"Δεν έχω καταφέρει να επισκεφθώ την Τρίπολη, από την ημέρα που έφυγα. Αλλά είμαι σίγουρος πως μια ημέρα θα το κάνω. Ποιος ξέρει; Ισως μια μέρα επιστρέψω, ως προπονητής τερματοφυλάκων. Κάτι που θα μου άρεσε γιατί ο ΑΣΤΕΡΑΣ ήταν η ομάδα, η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω σε όλη την Ελλάδα τις δυνατότητες μου, ως γκολκίπερ.

Μου έδωσαν επίσης τη δυνατότητα να αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ. Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Γι' αυτό και αγαπώ πάρα πολύ τον Αστέρα και του εύχομαι τα καλύτερα".

Πες μας λίγα λόγια για τον Covid-19 στην Ισπανία. Πως είναι η κατάσταση;

"Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Εκεί είναι πολύ πιο περίπλοκα τα πράγματα. Αλλά παλεύοντας θα νικήσουμε τον ιό και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα".

Τέλος, ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΑΣΤΕΡΑ;

"Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να φροντίζουν τις οικογένειές τους και να ελπίζουμε όλοι μαζί ότι αυτή η κατάσταση θα τελειώσει σύντομα.

Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα δεν είναι όπως τα περιμένουμε, αλλά πρέπει να στηρίζουν την ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάνε την πολύ καλή δουλειά των προέδρων που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους για να κάνουν τον Αστέρα, μια υπέροχη ομάδα. Υπάρχουν καλές εποχές και κακές εποχές για έναν σύλλογο.

Δεν πρέπει να ξεχνούν όλα τα καλά πράγματα που έχουν συμβεί χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους, παίζοντας ημιτελικό στο Κύπελλο, τελικό Κυπέλλου, Uefa Europa Legue κόντρα σε καταπληκτικές ομάδες εκεί.

Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε και να υποστηρίζουμε πάντα την ομάδα σε δύσκολες στιγμές. Η ομάδα χρειάζεται πάντα τους φιλάθλους της".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα