Ο βασιλιάς των ασίστ φέτος στην Ευρώπη!

Ο βασιλιάς των ασίστ φέτος στην Ευρώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τον πίνακα με τους κορυφαίους στις ασίστ φέτος στην Ευρώπη, με πρώτο τον Βαλμπουενά!

Νέα Virtuals Sports* που αξίζει να δοκιμάσεις. |21+*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο αριθμός των 22 γκολ που έχει φτιάξει ο Ματιέ Βαλμπουενά για λογαριασμό του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν, κι ενώ ακόμη απομένουν τουλάχιστον 12 παιχνίδια για τη λήξη της σεζόν, είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Και, σημειωτέον, δεν λογαριάζονται στις ασίστ τα δύο πέναλτι που έχει κερδίσει και τα οποία ο ίδιος μετέτρεψε σε γκολ!

Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει παίκτης φέτος στην Ευρώπη με περισσότερες ασίστ από τον Γάλλο άσο του Ολυμπιακού!!! Σύμφωνα τουλάχιστον με τα δεδομένα της γνωστής γερμανικής βάσης δεδομένων transfermarkt, που ξέρουμε ότι συνήθως καταγράφει με ακρίβεια τα στατιστικά σε πρωταθλήματα, Κύπελλα κι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βέβαια με τον Βαλμπουενά έχει κάνει ένα λαθάκι, αφού για κάποιο λόγο δεν του έχει πιστώσει την ασίστ στο γκολ του Χασάν στην Τούμπα, στην κεφαλιά για το 0-1 στο τελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2. Οπότε, με την εξτρά αυτή ασίστ φτιάχνουμε τον πίνακα με τους κορυφαίους σε ασίστ φέτος στην Ευρώπη σε όλες τις διοργανώσεις!

22 Ματιέ Βαλμπουενά (Ολυμπιακός), Τζέϊμς Φόρεστ (Σέλτικ), Μίχαελ Λίεντλ (Βόλφσμπεργκεν Αυστρίας)

21 Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν), Τάντιτς (Άγιαξ), Ζίγιετς (Άγιαξ)

20 Κέβιν Ντε Μπρόϊνε (Μάντσεστερ Σίτι)

19 Τζαντόν Σάντσο (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν), Οντσόνε Εντουάρντ (Σέλτικ),

18 Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ)

17 Κιλιάν Εμπαμπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Χεσούς Κορόνα (Πόρτο), Ρούουντ Βόρμερ (Κλαμπ Μπριζ), Πέτερ Μίχορλ (Λάσκ Λιντς)

16 Μέσι (Μπαρτσελόνα), Χι Τσανγκ Χουάνγκ (Σάλτσμπουργκ), Ράϊαν Κρίστι (Σέλτικ)

Ο Βαλμπουενά, οδεύοντας στα 36 χρόνια του, είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία σε αυτό τον πίνακα των 18 κορυφαίων σε ασίστ φέτος στην Ευρώπη! Κι άμα λάχει πρόλαβε και τον...κορονοϊό κι υπέγραψε ήδη νέο συμβόλαιο για του χρόνου με τον Ολυμπιακό, με τις ίδιες αποδοχές που είχε για φέτος!

Για να έχουμε μία καλύτερη κατανόηση της επιτυχίας του Γάλλου αστέρα του Ολυμπιακού. Οι δύο άλλοι καλύτεροι σε ασίστ φέτος στην Ελλάδα, ο Μίσιτς του ΠΑΟΚ κι ο Μάνταλος της ΑΕΚ, έχουν 21 ασίστ (11 και 10 αντίστοιχα), δεν φτάνουν δηλαδή μαζί κι οι δύο τις 22 του Βαλμπουενά!

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1249079777413279747

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.