Ούγκο Αλμέιδα στο gazzetta.gr: «Σπίτι μου η ΑΕΚ, θέλω να είμαι στα εγκαίνια της Αγιάς Σοφιάς»!

Ούγκο Αλμέιδα στο gazzetta.gr: «Σπίτι μου η ΑΕΚ, θέλω να είμαι στα εγκαίνια της Αγιάς Σοφιάς»!

Δημήτρης Βέργος
Ούγκο Αλμέιδα στο gazzetta.gr: «Σπίτι μου η ΑΕΚ, θέλω να είμαι στα εγκαίνια της Αγιάς Σοφιάς»!

bet365

Ο Ούγκο Αλμέιδα μιλάει στο gazzetta.gr για την απόφαση να τερματίσει την καριέρα του, για το κεφάλαιο της προπονητικής, για την ΑΕΚ που τη νιώθει σαν σπίτι του και εκφράζει την επιθυμία: «Θέλω να είμαι στα εγκαίνια του νέου γηπέδου»!

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ούγκο Αλμέιδα αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους του τέλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα έχοντας πλέον επιστρέψει στην πατρίδα του την Πορτογαλία. Η Ακαδέμικα ήταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του καθώς το σώμα του έστελνε «καμπανάκι». Μια καριέρα πλούσια με 57 εμφανίσεις με την Εθνική Πορτογαλίας και πολλά γκολ σε Βέρντερ Βρέμης και Μπεσίκτας μεταξύ άλλων.

Ο 35χρονος Πορτογάλος φορ όταν ανακοίνωσε πριν δύο μήνες ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια είχε δεχθεί ένα όμορφο μήνυμα από την ΑΕΚ μέσω των social media καθώς για ένα χρόνο της καριέρας του τίμησε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Αλμέιδα ευχαρίστησε θερμά την ΑΕΚ, κάτι που είχε κάνει και όταν η Ένωση είχε συμπεριλάβει το όνομά του στη φανέλα των πρωταθλητών για το ένα γκολ που είχε προλάβει να σημειώσει στις αρχές εκείνης της σεζόν λίγο πριν φύγει από την Ένωση. Μια ομάδα που όπως εξηγεί στο gazzetta.gr την έχει μέσα στην καρδιά του.

O Αλμέιδα βρίσκεται σήμερα με την οικογένειά του στην Κοΐμπρα και τον τελευταίο μήνα, όπως σε όλο τον κόσμο, είναι και αυτός κλεισμένος στο σπίτι περιμένοντας υπομονετικά η κατάσταση με τον κορονοϊό να περάσει.

«Είμαστε καλά. Πρέπει να υπακούμε στις εντολές και να παραμένουμε σπίτι παρότι αυτό δεν είναι ευχάριστο. Όλοι στην οικογένειά μου είναι καλά. Στην Πορτογαλία έχουμε κοντά στα 20.000 κρούσματα και η κατάσταση είναι σίγουρα καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες».

Ο Πορτογάλος φορ με το που έκλεισε το κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής του καριέρας είδε να ανοίγεται μπροστά του αυτό της προπονητικής. Προέρχεται άλλωστε από χώρα με τεράστια παράδοση σε αυτόν τον χώρο. Το ξεκίνημα του εδώ και μερικούς μήνες έγινε από τα τμήματα υποδομής της Ακαδέμικα όπου έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα και ποιος ξέρει ίσως στο μέλλον να είναι ο επόμενος μεγάλος Πορτογάλος προπονητής…

«Αντιμετώπιζα πρόβλημα με τη μέση μου. Δεν αγωνιζόμουν πολύ και είχα έντονους πόνους. Κάπως έτσι πήρα την απόφαση να βάλω τέλος στην ποδοσφαιρική μου καριέρα και να συνεχίσω στην προπονητική. Είμαι πλέον προπονητής της Κ13 της Ακαδέμικα και δεύτερος προπονητής στην Κ23 της ομάδας.

Αποδέχθηκα την πρόταση που μου έγινε και ξεκίνησα. Στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει δεν ξέρω, επιθυμία μου πάντως είναι να συνεχίσω ως προπονητής. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Μάιο, έπειτα θα δούμε που θα βρίσκομαι και τι θα συμβεί», τονίζει στο gazzetta.gr.

Οι αναμνήσεις του από την ΑΕΚ, παρότι κάθισε μόλις για ένα χρόνο σε αυτήν, έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του. Όπως χαρακτηριστικά λέει, γι’ αυτόν η ΑΕΚ είναι σαν το σπίτι του.

«Νιώθω εκπληκτικά που έπαιξα στην ΑΕΚ. Είχα έρθει από τη Γερμανία και με υποδέχθηκαν με μεγάλη αγάπη. Όλοι οι άνθρωποι ήταν καλοί μαζί μου. Ένιωθα την ΑΕΚ λες και ήταν το σπίτι μου. Όταν πήγα ο πρόεδρος και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου και με καλωσόρισαν με έναν όμορφο τρόπο».

Όσο για τις καλύτερές του στιγμές, η απάντηση βγαίνει κατευθείαν από τα χείλη του. Η γκολάρα με τον… κεραυνό που είχε σημειώσει κόντρα στην Ξάνθη και φυσικά όταν αποφάσισε γεμάτος αυτοπεποίθηση να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ φορώντας τα γάντια του τερματοφύλακα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

«Το καλύτερό μου γκολ ήταν εκείνο που είχα σκοράρει με ένα σουτ από 25 μέτρα απόσταση. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές μου επίσης ήταν όταν αποφάσισα να αγωνιστώ ως τερματοφύλακας στα τελευταία λεπτά στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό», αναφέρει, προσθέτοντας:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην ΑΕΚ και στους φίλους της ομάδας. Είμαι χαρούμενος που φόρεσα τη φανέλα της, πέρασα καλές στιγμές και όπως είπα η ομάδα ήταν σαν το σπίτι μου. Αγαπάω άλλωστε την Ελλάδα, έκανα καλούς φίλους εκεί».

Ο Αλμέιδα παρακολουθεί μέχρι και σήμερα την πορεία της ΑΕΚ. Είναι σε επαφή με τον Αντρέ Σιμόες, με τον οποίο έκανε κολλητή παρέα όσο ήταν στην Αθήνα με την οικογένειά του και βλέπει την εξέλιξη της κατασκευής του νέου γηπέδου της Ένωσης. Όπως λέει, είναι οπαδός της ΑΕΚ και θέλει πολύ να βρίσκεται στα εγκαίνια της Αγιάς Σοφιάς αν αυτό είναι δυνατό.

«Έχω δει τις εικόνες από το νέο γήπεδο και είναι εκπληκτικό. Θα ήθελα να έρθω στο μέλλον όταν είναι έτοιμο. Θα ήθελα να είμαι στα εγκαίνιά του. Γενικά παρακολουθώ την ΑΕΚ. Έχουν καλή ομάδα και βλέπω ότι ο Αντρέ, ο Έλντερ και ο Νέλσον παίζουν πολύ.

Είμαι μεγάλος οπαδός της ΑΕΚ και προσπαθώ να την παρακολουθώ. Με τον Αντρέ ειδικά είμαστε πολύ φίλοι και οι γυναίκες μας έκαναν παρέα όταν ήμασταν στην Αθήνα. Οι Πορτογάλοι παίκτες πάντα τα δίνουν όλα για την ομάδα ως το τέλος και ήταν κάτι που περίμενα από αυτούς. Πάντα προσφέρουν και προσπαθούν για το καλύτερο με όλες τους τις δυνάμεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα