Φερέιρα: «Δεν χρειάζεται να επενδύσουμε, αλλά να φανούμε έξυπνοι»

Φερέιρα: «Δεν χρειάζεται να επενδύσουμε, αλλά να φανούμε έξυπνοι»

Φερέιρα: «Δεν χρειάζεται να επενδύσουμε, αλλά να φανούμε έξυπνοι»

bet365

Οι απόψεις και τοποθετήσεις του Πορτογάλου τεχνικού του ΠΑΟΚ αναφορικά με την «επόμενη μέρα» στο ποδόσφαιρο, τα πλάνα του για τη νέα σεζόν και το κομμάτι των ακαδημιών.

Ο Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ μίλησε για τα σχέδια και τα πλάνα που έχει για την επόμενη περίοδο. Ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος όπως φαίνεται έχει «σηκώσει μανίκια» και δουλεύει για τη νέα χρονιά.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ ιδιαίτερη ομάδα, είναι μεγάλη τιμή να φοράς τη φανέλα του. Πρέπει να υπάρξει ένα μείγμα νεότητας, ενέργειας και φιλοδοξίας, κάτι που έχουμε με παίκτες όπως ο Άκπομ ο Σφιντέρσκι, ο Λημνιός, ο Πέλκας, ο Μίσιτς, ο Ίνγκασον, ο Γιαννούλης, ο Αουγκούστο, ο Λάμπρου, ο Μιχάι, ο Ζαμπά, ο Τσιγγάρας, ο Μιχαηλίδης και ο Τζόλης. Οπότε, η βάση υπάρχει», υποστήριξε ο 41χρονος προπονητής, που γνωρίζει ότι «θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή αλλά η φιλοσοφία μας παραμένει η ίδια. Πάντα για τη νίκη. Αυτό απαιτεί ο ΠΑΟΚ από εμάς, αυτό απαιτούμε και εμείς από τον εαυτό μας».

Όπως εξήγησε, «είναι σημαντικό να έχουμε και έμπειρους παίκτες που θα δώσουν αξία και θα οδηγήσουν τους νεαρούς, βοηθώντας τους να ανταποκριθούν στην πίεση που υπάρχει πάντα για τη νίκη. Είμαστε συνειδητοποιημένοι, παίκτες και προπονητές, πως έρχονται πρωτόγνωροι καιροί. Δεν χρειάζεται να επενδύσουμε και άλλο αλλά να φανούμε έξυπνοι στις επιλογές μας για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τίτλους».

Ο Αμπέλ Φερέιρα θεωρεί ότι η «επόμενη μέρα», μετά τη λήξη των μέτρων κατά του κορονοϊού, θα αλλάξουν το ποδόσφαιρο, αλλά πιστεύει πως ««αυτή η στρατηγική, πρέπει να την αναλογιστούμε καλά όχι μόνο για το καλό του ΠΑΟΚ αλλά και για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω πως υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και ευκαιρίες για να αναδειχθούν οι Έλληνες νεαροί ποδοσφαιριστές και έτσι να δυναμώσει και η Εθνική. Κατά την άποψή μου, ένα από τα προβλήματα της Εθνικής είναι πως δεν υπάρχουν β΄ ομάδες, μιας και θεωρώ πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν πολύ τους συλλόγους στη μετάβαση των Ελλήνων παικτών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα και έτσι να αυξηθούν οι πιθανότητες ανάδειξης παικτών για την Εθνική».

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ-ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την εμπειρία των ακαδημιών και της ανάδειξης ταλέντων, καθώς δούλεψε στα μικρά τμήματα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Μπράγκα.

Γι’ αυτό και όσα είπε αναφορικά με τη μετάβαση των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Επίσης θέλω να πω πως έχοντας υπάρξει πολλά χρόνια προπονητής στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, είδα πως ενώ πολλές φορές η Σπόρτινγκ θέλει να αναδείξει νέους παίκτες, αυτό δυσχεραίνει την προσπάθειά της να κατακτήσει τίτλους. Είναι δύσκολο να αναδείξεις νεαρούς ποδοσφαιριστές και ταυτόχρονα να παλεύεις για τους τίτλους. Ενέχει λοιπόν όλο αυτό έναν βαθμό ρίσκου.

Εμένα μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά θα πρέπει να έχουν ποιότητα, να υπάρχει υπομονή για να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές και να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σε μία ομάδα που κυνηγά τίτλους, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι αυτό δυνατόν; Ναι είναι. Εμείς έχουμε παραδείγματα παικτών νεαρών που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας.

Ο Γιαννούλης είναι ένας παίκτης που ο ΠΑΟΚ απέκτησε νωρίς, πήγε δανεικός δύο χρόνια, επέστρεψε και φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά του, ο Λάμπρου ακολούθησε ανάλογη πορεία και επέστρεψε όντας πιο έτοιμος να διεκδικήσει θέση και φυσικά ο Πέλκας που βγήκε από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, πέρασε ένα διάστημα ως δανεικός στην Πορτογαλία και πλέον αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια αυτής της ομάδας.

Οπότε, μπροστά μας έχουμε τον χάρτη του τι πρέπει να γίνει για την ανάδειξη νέων παικτών έχοντας πίστη σε αυτό που κάνουμε, γνώση του ότι εάν υπήρχαν β΄ ομάδες το έργο μας θα ήταν μεγάλη βοήθεια για την μετάβαση των παικτών στην πρώτη ομάδα, μιας και η μη ύπαρξή τους μας έχει οδηγήσει στη λύση των δανεισμών.

Αν υπάρχει ποιότητα και προοπτική, ο παίκτης που θα πάει δανεικός θα παίξει, μιας και αυτό είναι το σημαντικότερο σε αυτή την ηλικία και μετά θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει θέση στον ΠΑΟΚ, όπου οι καθημερινές απαιτήσεις για νίκες και τίτλους είναι μεγάλες και να μπορεί να ανταποκριθεί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα