Τι θα γίνει αν πάει κι ο Ολυμπιακός στο CAS! Στην Δεοντολογίας, πάντως, έχει ήδη πάει…

Τι θα γίνει αν πάει κι ο Ολυμπιακός στο CAS! Στην Δεοντολογίας, πάντως, έχει ήδη πάει…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τι πραγματικά ισχύει με το CAS, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και τι άλλη συνέχεια μπορούμε να περιμένουμε στο θέμα πολυϊδιοκτησίας.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται περί CAS μετά την νέα καταδικαστική εις βάρος του ΠΑΟΚ απόφαση μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Πρώτον, ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα προσφυγής στο CAS, ζητώντας την εξαφάνιση της ποινής της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, που δέχθηκε κι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Εκτιμάω ότι θα πάει όντως στο CAS όχι τόσο για να πάρει πίσω τους εφτά βαθμούς (άλλωστε η απόφαση λογικά αναμένεται μετά από κάποιους μήνες), όσο για να δείξει πρώτα στον κόσμο του ότι θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά ότι δύο χρόνια είχε παράρτημα, την Ξάνθη. Περίπτωση να πάθει κάτι χειρότερο ο ΠΑΟΚ στο CAS, δηλαδή να τον υποβιβάσει στη Β΄ Εθνική, υπάρχει μόνο θεωρητικά. Ουσιαστικά οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες.

Δεύτερον, και ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα προσφυγής στο CAS! Μπορεί να πάει στο CAS, επειδή η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε το αίτημα του να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με υποβιβασμό η αφαίρεση δέκα κι όχι εφτά βαθμών. Να προσφύγει στο CAS και να ζητήσει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ. θεωρητικά μάλιστα, αυτοί που ξέρουν, λένε ότι οι περισσότερες πιθανότητες θα είχε το αίτημα του Ολυμπιακού να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, παρά το αίτημα του ΠΑΟΚ να εξαφανιστεί η ποινή του…

Κάπως έτσι έχει το ζήτημα. Να έχουμε δε υπόψιν μας, επειδή προβάλλεται από τον ΠΑΟΚ ο ισχυρισμός ότι η ΟΥΕΦΑ δεν δέχθηκε ότι υπήρξε πολυϊδιοκτησία με τη Σάλτσμπουργκ και τη Λειψία, παρά την κοινή παρουσία της Ρεντ Μπουλ, το εξής: όταν η ΟΥΕΦΑ αρχικά αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή και των δύο ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτές προχώρησαν σε μία σειρά κινήσεων κι αποφάσεων. Π.χ. παραιτήθηκαν παράγοντας που ήταν μέλη των Δ.Σ. και των δύο συλλόγων. Άλλαξαν οικονομικοί διευθυντές. Ακυρώθηκαν συμβάσεις που συνέδεαν τις δύο ομάδες. Κι έτσι άλλαξε απόφαση η ΟΥΕΦΑ, όταν είδε ότι διαχωρίστηκαν η μία ομάδα από την άλλη.

Παρεμπιπτόντως, να γνωρίζουμε και κάτι άλλο: ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και ζητάει να επιληφθεί της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Η δε Επιτροπή δεν μπορεί παρά να ασχοληθεί τώρα, που θα πάρει στα χέρια της και την τελεσίδικη απόφαση, της Επιτροπής Εφέσεων.

Αν μη τι άλλο, πρέπει να οριστεί δικαστής που θα ερευνήσει την υπόθεση. Να καλέσει τα μέλη των ΔΣ των δύο ΠΑΕ. Διότι υπάρχει ένα αδίκημα και έχει κριθεί ότι υπάρχει κι υπαιτιότητα δύο ομάδων-αν δεν υπήρχε αδίκημα και υπαιτιότητα δεν θα τους αφαιρούνταν, άλλωστε, εφτά και 12 βαθμοί αντίστοιχα…Πλέον δηλαδή η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να προσδιορίσει ποιοι από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη ήξεραν ότι συντελέστηκε αδίκημα και να καταλήξει ποιες διατάξεις παραβιάστηκαν, ώστε να επιβάλλει κι η ίδια ποινές.

Για παράδειγμα μπορεί να υπάρξει τιμωρία απαγόρευσης ενασχόλησης δύο ετών με το ποδόσφαιρο όσων έχουν εμπλακεί-άραγε ο Ιβάν Σαββίδης δεν γνώριζε;... Κι αν κριθεί υπαιτιότητα συλλόγων, να υπάρξει και τιμωρία αφαίρεσης κι άλλων βαθμών. Επειδή δε υπαιτιότητα βεβαιώθηκε δικαστικά ότι υπάρχει, θα έχει σημασία αν η Επιτροπή Δεοντολογίας δικάσει τους εμπλεκόμενους με το άρθρο 31, για διαστρέβλωση-αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής αγώνα, καθότι θεωρήθηκε ότι οι δύο ομάδες έχουν κοινή ιδιοκτησία.

Θέλω να καταλήξω στο ότι ακόμη έχει ψωμια η υπόθεση…

Και υπάρχει και το ποινικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός επίσης έχει κάνει καταγγελίες στην εισαγγελία, που κι αυτή θα επιληφθεί, καθότι εχουν συντελεστεί και ποινικά αδικήματα…

Άσχετο: https://twitter.com/SerieB_BR/status/1247650754011283456

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.