Σιμόες: «Ο Καρέρα δίνει βάση στην τακτική διάσταση του παιχνιδιού»

Σιμόες: «Ο Καρέρα δίνει βάση στην τακτική διάσταση του παιχνιδιού»

Gazzetta team
Σιμόες: «Ο Καρέρα δίνει βάση στην τακτική διάσταση του παιχνιδιού»

bet365

Ο Αντρέ Σιμόες μίλησε στην Πορτογαλία για τη δουλειά του Καρέρα στην ΑΕΚ και για τις διαφορές που εντοπίζει ανάμεσα στο ελληνικό και στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Ο Σιμόες μίλησε στη σελίδα Olhar do Treinador στο Facebook τονίζοντας πως ο Καρέρα ακολουθεί το ιταλικό μοντέλο, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του γυμναστή Τζόρτζιο Ντ'Ουρμπάνο.

«Ο Καρέρα βασίζεται στο ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς δίνει βάση στην τακτική διάσταση του παιχνιδιού, θέλει κοντά τις γραμμές, να είμαστε συμπαγείς και να έχουμε μια άμυνα που είναι δύσκολο να τη διασπάσεις. Έπειτα αφού ανακτούμε την μπάλα να έχουμε υπομονή, να κάνουμε τον αντίπαλο να τρέξει και να τον αποδιοργανώνουμε», ανέφερε ο Σιμόες, προσθέτοντας για τον Ντ'Ουρμπάνο:

«Είναι ένας εξαιρετικός γυμναστής της παλιάς σχολής που επιβάλει αρκετή δουλειά με ασκήσεις στο γυμναστήριο προσαρμόζοντας τη δουλειά αυτή στο γήπεδο, όπου όλα παρακολουθούνται από GPS».

Όσον αφορά τις διαφορές που εντοπίζει στο ποδόσφαιρο ανάμεσα στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα, ο Σιμόες τόνισε: «Η μεγαλύτερη διαφορά που υπάρχει είναι ότι στην Πορτογαλία γίνονται επενδύσεις για την αγορά παικτών, κάτι που δεν βλέπεις στην Ελλάδα. Τόσο στις αγορές όσο και στις πωλήσεις η Ελλάδα είναι σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με την Πορτογαλία, αλλά από πλευράς ανταγωνιστικότητας βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Το πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι βέβαια πιο δημοφιλές».

Τέλος, ο Πορτογάλος μέσος της ΑΕΚ επισήμανε πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι σαν θρησκεία και στάθηκε στον φανατισμό που υπάρχει ειδικά στα ντέρμπι: «Στην Ελλάδα ζουν το ποδόσφαιρο με πάθος και υπάρχει πολύ φανατισμός. Πολλοί οπαδοί φωνάζουν συνθήματα στο γήπεδο και πηγαίνουν στα παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι θρησκεία. Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχει και βία, κάτι που έχει ως συνέπεια τα ντέρμπι να γίνονται με την παρουσία μόνο των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα