Ελ Αραμπί: Το επόμενο μεγάλο του απωθημένο είναι το Μουντιάλ του Κατάρ! (polls)

Δημήτρης Τομαράς
Ελ Αραμπί: Το επόμενο μεγάλο του απωθημένο είναι το Μουντιάλ του Κατάρ! (polls)

bet365

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί των 24 γκολ και 6 ασίστ σε 39 αγώνες φέτος στον Ολυμπιακό έχει και ένα μεγάλο αγωνιστικό απωθημένο, που αφορά στην Εθνική Μαρόκου και το Μουντιάλ του Κατάρ!

Οι τρομερές επιδόσεις του Ελ Αραμπί του έδωσαν το εισιτήριο επιστροφής του στην Εθνική Μαρόκου. Εκεί όπου σε 41 εμφανίσεις έχει βάλει 15 γκολ ενώ έχει και ασίστ.

Ο Μαροκινός φορ «ξετρέλανε» τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς και στις 15 Νοεμβρίου του 2019, έπαιξε για ένα τέταρτο, μετά από μεγάλο διάστημα αποχής και συγκεκριμένα την 9η Ιανουαρίου του 2017 και ένα φιλικό παιχνίδι με την Φινλανδία. Εξάλλου όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει σημαντικό αγωνιστικό παρελθόν στην Εθνική ενώ να μην ξεχνάμε πως το Goal.com σε έρευνα - καταγραφή του τον είχε μνημονεύσει ως τον κορυφαίο Μαροκινό επιθετικό που έπαιξε στην La Liga.

Ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού σε αγωνιστικό επίπεδο δεν θέλει μόνο τους φετινούς εγχώριους τίτλους με τον Ολυμπιακό και την πρόκριση με Γουλβς. Είναι μεν οι μεγάλοι και βασικοί φετινοί του στόχοι όμως έχει και ένα μεγάλο... απωθημένο.

Αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσία του σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα στην καριέρα του. Από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2010, κατάφερε να βρεθεί σε τρεις τελικές φάσεις Κόπα Άφρικα, ενώ έφτασε μια... ανάσα και από την συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018. Ο τότε προπονητής των «Λιονταριών» Ερβέ Ρενάρ, δεν τον συμπεριέλαβε στην 23μελη αποστολή του. Τον άφησε εκτός. Ήταν κάτι που τον είχε πικράνει καθώς από προσωπική επιλογή είχε βρεθεί στην Εθνική Μαρόκου (είχε και την επιλογή των Γάλλων και ας ήταν πολύ πιο δύσκολο να βρεθεί στην μεγάλη Εθνική εκεί).

Σε εκείνο το διάστημα και προτού βγει η αποστολή ο Ελ Αραμπί είχε πει: «Κάθε ποδοσφαιριστής, ονειρεύεται να υπερασπιστεί τα χρώματα της χώρας του, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Επικεντρώνομαι στην παρουσία μου στο Κατάρ και κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να εξελιχθώ και να πείσω τον προπονητή, πως αξίζω μια ευκαιρία». Τώρα για το Μαρόκο και τον Ελ Αραμπί η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι το Παγκόσμιο του Κατάρ το 2022.

Να τονιστεί πως στο Κατάρ ο killer των Πειραιωτών έγραψε... ιστορία. Με την φανέλα της Αλ Ντουχαίλ, μια τριετία, έκανε... όργια, αφού στην Ασία πανηγύρισε 74 γκολ σε 59 παιχνίδια, έχοντας 1,25 τέρμα ανά ματς. Στην τελευταία του χρονιά στο Κατάρ, είχε σκοράρει 31 γκολ. Πριν φτάσουμε πάντως στο Μουντιάλ υπάρχει ακι το Κόπα Άφρικα.

Από πλευράς γκολ ο Ελ Αραμπί έχει να σκοράρει από το 2016 και εκείνα τα διπλά παιχνίδια της Εθνικής με το Πράσινο Ακρωτήρι. Θέλει όμως να πάρει τώρα τη... ρεβάνς του, έχοντας μπροστά του το Κόπα Άφρικα του Καμερούν, το 2021 και το Μουντιάλ του Κατάρ, το 2022. Να μην ξεχνάμε πως μέσω του Ολυμπιακού έπαιξε για πρώτη φορά στο Champions League και σκόραρε κιόλας και φυσικά ετοιμάζεται και για το πρώτο ελληνικό πρωτάθλημα της καριέρας του.

- Πιο κάτω ψηφίστε στα δύο polls.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα