Οταν ο Πανιώνιος είχε συμφωνήσει με τον Χοσέ Μάρι! (pic)

Θοδωρής Βασίλης
Οταν ο Πανιώνιος είχε συμφωνήσει με τον Χοσέ Μάρι! (pic)

bet365

Το gazzetta.gr μένει σπίτι και θυμάται άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, όπως αυτή του Πανιωνίου και του Χοσέ Μάρι και το πόσο κοντά είχε φτάσει να φορέσει τα «κυανέρυθρα».

Οι δυστοπικές τούτες μέρες που ζούμε είναι ευκαιρία να βουτήξουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να θυμηθούμε ιστορίες που για διάφορους λόγους δεν έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό. Ο Πανιώνιος είναι μια από τις ομάδες που η εναλλαγή των καταστάσεων και των συναισθημάτων ήταν χαρακτηριστική τα τελευταία χρόνια.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Νεοσμυρνιώτες έφταναν από το ναδίρ στο ζενίθ και τούμπαλιν μέσα σε λίγα χρόνια. Την εποχή που ιδιοκτήτης του συλλόγου ήταν ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο Πανιώνιος ζούσε εποχές ευμάρειας με το χρήμα να ρέει άφθονο. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» ήταν αποφασισμένος για σπουδαία πράγματα και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα χαιρόταν όχι μόνο η Νέα Σμύρνη, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2008 θα μείνει αξέχαστο στους «κυανέρυθρους». Και αυτό γιατί ξαφνικά ο «Ιστορικός» προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον με την απόκτηση του Ρεκόμπα αλλά και του Εστογιανόφ, ενώ παράλληλα φτάνει κοντά στην απόκτηση άλλων δύο σπουδαίων ποδοσφαιριστών για τους οποίους είχαμε αναφερθεί παλιότερα.

Εκτός από αυτούς, όμως ο Πανιώνιος είχε φτάσει μια ανάσα και σε μια άλλη σπουδαία μεταγραφή που θα έκανε αντίστοιχη αίσθηση. Ο λόγος για τον διεθνή Ισπανό επιθετικό με καριέρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν και Βαγιαρεάλ Χοσέ Μάρι! Εκείνο το καλοκαίρι ο Πανιώνιος έχει πουλήσει τον Ραφίκ Τζιμπούρ στην ΑΕΚ έναντι 3,1 εκατ. ευρώ και βγήκε στην αγορά για την εύρεση ενός επιθετικού που θα είχε την ίδια επίδραση με τον Γαλλοαλγερινό φορ. Και ο στόχος βρέθηκε στο πρόσωπο του 30χρονου τότε Ισπανού.

Ο Χοσέ Μάρι είχε μείνει ελεύθερος από την Μπέτις κι έψαχνε ένα νέο κίνητρο στην καριέρα του και μια νέα περιπέτεια εκτός Ιβηρικής χερσονήσου μετά την Μίλαν. Ο Πανιώνιος κινούμενος με άκρα μυστικότητα και χωρίς το όνομά του να διαρρεύσει στον Τύπο της εποχής κάνει την υπέρβαση και καταθέτει μια πρόταση εξωπραγματική για τα δεδομένα του συλλόγου. Ο ίδιος αποφασίζει να πει το ναι και ανάβει το πράσινο φως στον ατζέντη του να προχωρήσει την συμφωνία. Οι δύο πλευρές δίνουν τα χέρια και αυτό που απομένει είναι να σταλούν τα συμβόλαια για τις υπογραφές και ο παίκτης να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα για να πάρει κι επίσημη μορφή το deal.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία του Πανιωνίου ταξιδεύει στο εξωτερικό για να συναντήσει τον Χοσέ Μάρι και τον μάνατζέρ του και να επιστρέψουν μαζί στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα η Μπέτις η οποία δεν έβρισκε επιθετικό αποφασίζει να στραφεί ξανά στον Χοσέ Μάρι και καταθέτει νέα πρόταση για ανανέωση, στοχεύοντας όμως στον ατζέντη του Ισπανού φορ για να τον μεταπείσει δίνοντας του μεγαλύτερη αμοιβή (προμήθεια).

Ετσι, προς έκπληξη των ανθρώπων του Πανιωνίου που περίμεναν να επιστρέψουν με τις υπογραφές και τον παίκτη, ο μάνατζερ του Χοσέ Μάρι ενημερώνει τους «κυανέρυθρους» πως οι όροι της συμφωνίας δεν ισχύουν και κάνει λόγο για νέες απαιτήσεις -υπερβολικές- μόνο και μόνο για να χαλάσει την συμφωνία.

Όπως ήταν λογικό ο Πανιώνιος έκανε πίσω κυρίως για ηθικούς λόγους με τον ατζέντη του Χοσέ Μάρι να υπογράφει τον πελάτη του στους «βερδιμπλάνκος». Βέβαια, η παραμονή του στην Μπέτις έμελλε να διαρκέσει μόλις έξι μήνες, αφού τον Δεκέμβριο του 2008 έλυσε το συμβόλαιο του για να ακολουθήσει τον Ιανουάριο του 2009 η Ταραγόνα η οποία αγωνιζόταν τότε στην Segunda Divisiοn.

Κάπως έτσι άδοξα χάθηκε ο Χοσέ Μάρι σε μια κίνηση που θα άφηνε ξανά με ανοικτό το στόμα το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό σε έναν Πανιώνιο που αν είχαν προχωρήσει όλες αυτές οι κινήσεις του καλοκαιριού του 2008, θα μιλούσαμε τώρα, χωρίς καμία δόση υπερβολής, για μια ομάδα με τους δικούς της galacticos.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα