Γιατί ο Ολυμπιακός δεν πήρε τον Κυριακόπουλο…

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν πήρε τον Κυριακόπουλο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τι ισχύει με την περίπτωση του Κυριακόπουλου για τον Ολυμπιακό.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με τον Τσιμίκα να είναι περιζήτητος αυτή την στιγμή σε Ιταλία κι Αγγλία και τον Κούτρη στα πιτς λόγω χιαστών, όλο και προκύπτει το ερώτημα γιατί δεν πήρε ο Ολυμπιακός τον Κυριακόπουλο, ενώ τον είχε στο στόχαστρο του.

Ερώτημα γιατί δεν τον παίρνει τώρα τον Κυριακόπουλο, ουσιαστικά δεν υπάρχει! Υπό την έννοια ότι, ως γνωστόν, πρώτον η Σασουόλο, που τον έχει δανεικό, έχει ενημερώσει τον Αστέρα Τρίπολης ότι θα ασκήσει μέσα στον Μάϊο την οψιόν αγοράς του και δεύτερον η ιταλική ομάδα υποστηρίζει ότι κοστολογεί τον παίκτη με 10 εκ. Ευρώ για τον όποιο ενδιαφερόμενο για την απόκτηση του το καλοκαίρι, ισχυριζόμενη ότι ήδη άλλα κλαμπ του Καμπιονάτο τον ήθελαν από το Γενάρη με 8 εκ. Ευρώ.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει τον Κυριακόπουλο το περασμένο καλοκαίρι. Έχοντας δει τον αριστεροπόδαρο μπακ στην περσινή (2018-19) πρώτη του σεζόν ως βασικό στον Αστέρα, με 27 παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη, αλλά και με τρία παιχνίδια βασικό στην Εθνική Ελπίδων (Κ21), υπήρχε άποψη για τον παίκτη. Κι η άποψη ήταν καλή, έστω κι αν τα στατιστικά του δεν ήταν τα καλύτερα, αναφορικά με το επιθετικό κομμάτι, το οποίο θεωρείται και το καλύτερο του: τρία γκολ και μία ασίστ ήταν ο απολογισμός, με τα δύο γκολ μάλιστα να τα έχει βάλει στο πρώτο του κιόλας παιχνίδι της σεζόν, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ με την σκοτσέζικη Χιμπέρνιαν.

Γιατί όμως το περασμένο καλοκαίρι, κι ενώ του άρεσε ο παίκτης, δεν έκανε την τελική κίνηση του ο Ολυμπιακός, ενώ διαφαίνονταν ότι με ένα ποσό γύρω στα 600.000 Ευρώ θα μπορούσε να τον αγοράσει τον Κυριακόπουλο από τον Αστέρα, π.χ. στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου; Έπαιξε ρόλο η παρουσία των Τσιμίκα και Κούτρη. Ο Τσίμι μόλις είχε τελειώσει τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και «πέταγε». Ο δε Κούτρης τότε υπολογίζονταν από τον Πέδρο Μαρτίνς, προερχόμενος άλλωστε από μία καλή σεζόν-αν θυμάστε, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αυτόν είχε βάλει βασικό ο προπονητής, κάνοντας ροτέϊσον στον Τσιμίκα.

Επικράτησε δηλαδή στον Ολυμπιακό το σκεπτικό, «να πάρουμε και τον Κυριακόπουλο και να είναι το παιδί τρίτος πίσω από τον Τσιμίκα και τον Κούτρη, τι νόημα έχει; Ούτε στα ματς του Κυπέλλου δεν θα παίζει». Ίσως έβλεπαν στον Ολυμπιακό κι ότι ουδείς άλλος πήγαινε να τον αγοράσει τον 24χρονο Κυριακόπουλο από την Τρίπολη και σκέφτηκαν ότι, «υπάρχει κι ο Γενάρης κι αν τότε φύγει ένας των Τσιμίκα η, Κούτρη, μπορούμε να πάμε να τον πάρουμε τότε». Έλα όμως που βρέθηκε η Σασουόλο και πήγε στις 2 του Σεπτέμβρη (!) και πήρε δανεικό με οψιόν αγοράς τον Έλληνα μπακ, που βέβαια δεν θέλησε να χάσει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Καμπιονάτο.

Κοιτάξτε, όλα αυτά που έβαλαν πάνω στο τραπέζι από πλευράς Ολυμπιακού είχαν λογική, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Αν έπαιρνε τότε ο Ολυμπιακός τον Κυριακόπουλο, μάλλον θα λέγαμε όλοι μας, «μα τι πάει και κάνει, τι τους θέλει τρεις αριστερούς μπακ». Τώρα, που έχουμε δει το έργο, έχουμε δει ότι ο Κούτρης έπαψε να υπολογίζεται από τον Μαρτίνς, έχουμε δει ότι ο Κυριακόπουλος με το που πέρασε ένα δίμηνο προσαρμογής στην Ιταλία έπαιξε βασικός στην Σασουόλο (κι έχει και τρεις ασίστ), λέμε γιατί ο Ολυμπιακός δεν τον πήρε τότε…

Μία ιδανική ίσως επιλογή θα ήταν να τον αγόραζε ο Ολυμπιακός τότε από τον Αστέρα, πριν έρθει η Σασουόλο, και να τον άφηνε εκεί δανεικό για μία σεζόν, τη φετινή. Και «βλέποντας και κάνοντας» μετά. Όπως έχει ξανακάνει με διάφορες περιπτώσεις στο παρελθόν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό ακόμη (βλέπε Ραντζέλοβιτς, Κωστή, Τσούμιτς κ.α). Ίσως ο Κυριακόπουλος είναι κι ένα παράδειγμα, για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

Αλλά είπαμε, κατόπιν εορτής τα λέμε αυτά…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1245813252933603329

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.