60 χρόνια Α' Εθνικής: Ο πρώτος αγώνας σε... δόσεις και το ματς με τους 36 ποδοσφαιριστές!

Δημήτρης Τομαράς
60 χρόνια Α' Εθνικής: Ο πρώτος αγώνας σε... δόσεις και το ματς με τους 36 ποδοσφαιριστές!

bet365

Στο λεύκωμα για τα «60 χρόνια Α’ Εθνική», υπάρχει και το θέμα με τον πρώτο αγώνα στην ιστορία, που έγινε σε δόσεις, αλλά και τον αγώνα που έπαιξαν για τις δύο ομάδες 36 ποδοσφαιριστές!

Την 1η Απριλίου 1996 ο Πανιώνιος που κινδυνεύει με υποβιβασμό υποδέχεται τον Αθηναϊκό. Στο 69ο λεπτό τα φώτα στη Νέα Σμύρνη πέφτουν, ενώ ο Αθηναϊκός προηγείται με 2-1. Ήδη με ανάλογο γεγονός πριν από τρία χρόνια για το παιχνίδι ΑΕΚ – Ολυμπιακού, οι κανονισμοί είχαν αλλάξει. Αν ένα παιχνίδι σταματούσε λόγω καιρικών φαινομένων ξεκινούσε από την αρχή. Αν όμως η διακοπή οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα, όπου θα μπορούσε να προκληθεί από ανθρώπινο παράγοντα, ο αγώνας θα έπρεπε να συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής.

Ο Πανιώνιος απέφυγε τον μηδενισμό, καθώς δεν αποδείχτηκε ευθύνη, ωστόσο ο αγώνας συνεχίστηκε από το 69ο λεπτό. Πάντως πέρασε καιρός, μέχρι την τελική απόφαση και ο αγώνας συνεχίστηκε στις 8 Μαϊου. Ο κανονισμός έλεγε με τον ίδιο διαιτητή και τις ίδιες ενδεκάδες, πλην αποδεδειγμένων τραυματισμών ή τιμωριών. Βέβαια μέχρι να συνεχιστεί ο αγώνας, ο Πανιώνιος είχε αλλάξει και προπονητή. Είχε φύγει ο Γιάννης Γούναρης και στον πάγκο ήταν υπηρεσιακός ο Στάθης Χάιτας. Από τη στιγμή που ημερομηνία του αγώνα είναι η 8η Μαίου, προπονητής σε αυτό το παιχνίδι φέρεται ο Χάιτας. Ήταν η πρώτη φορά που αγώνας πρωταθλήματος έγινε σε δόσεις. Στα 21 λεπτά δεν άλλαξε τίποτε, παρά την πίεση του Πανιωνίου, που στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε.

Ο Αθηναϊκός παρέταξε τη ίδια ακριβώς ενδεκάδα, ενώ ο Πανιώνιος είχε τέσσερις αλλαγές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει συνολικά στον αγώνα 17 παίκτες! Το ρεκόρ έσπασε σε ανάλογη περίπτωση, σε αγώνα ΟΦΗ – Ιωνικού το 2003, όταν ο ΟΦΗ χρησιμοποίησε 19 παίκτες και ο Ιωνικός 17! Μετά τον αγώνα του 1996 ο κανονισμός προσαρμόστηκε στα διεθνή δεδομένα και πλέον σήμερα ισχύει η συνέχιση του αγώνα από τη διακοπή του, για οποιοδήποτε λόγο χωρίς βέβαια ευθύνη ομάδας, ακόμα και αν οφείλεται σε καιρικές συνθήκες.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

SUPERLEAGUE NEWS FEED