TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • BUNDESLIGA

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Δύο με τρεις εβδομάδες θα διαρκέσει η επανένταξη των παικτών σύμφωνα με τον γιατρό της ΑΕΚ

Δύο με τρεις εβδομάδες θα διαρκέσει η επανένταξη των παικτών σύμφωνα με τον γιατρό της ΑΕΚ

Δύο με τρεις εβδομάδες θα διαρκέσει η επανένταξη των παικτών σύμφωνα με τον γιατρό της ΑΕΚ

Ο γιατρός της ΑΕΚ, Χάρης Λάλος μίλησε στην Κύπρο για το πως αντιμετωπίζει η ομάδα την αγωνιστική απραξία λόγω του κορονοϊού.

Με το Cash Out* κλείνεις το στοίχημα σου νωρίτερα. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο γιατρός της Ένωσης μιλώντας στον Super Sport FM 104.0 της Κύπρου τόνισε ότι αυτήν την περίοδο παίζει και τον ρόλο του ψυχολόγου, ενώ τόνισε πως για το πρώτο επίπεδο οι παίκτες της ΑΕΚ θα χρειαστούν περίπου δύο με τρεις εβδομάδες προπονήσεων για την επανένταξή τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Λάλος:

«Ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ με πρωτοφανή τρόπο. Ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων κι αυτό πρέπει αφού είναι και το μόνο ασφαλές. Είδατε τι ζουν άλλες χώρες με τεράστιο αριθμό θανόντων. Υπάρχει αισιοδοξία συγκρατημένη παρά το γεγονός ότι προκύπτουν συνεχώς κι άλλα κρούσματα. Το θετικό είναι ότι δεν συνεχίζει, δεν υπάρχει κάποια κορύφωση. Αυτό παρά πολύ γρήγορα μπορεί ν’ αλλάξει αν δεν προσέξουμε και δεν τηρούμε αυτά που πρέπει».

Για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην παρούσα φάση: «Δεν σας το κρύβω ότι παίζω και τον ρόλο του ψυχολόγου αυτό το διάστημα. Οι παίκτες βγήκαν από την καθημερινότητα τους και μάλιστα όταν προέκυψε αυτό το ερώτημα ήταν… Και τώρα τι κάνουμε; Στην ΑΕΚ ευτυχώς έχουμε ένα επιτελείο επιστημόνων. Αν αφήναμε τους αθλητές ακόμη και σε βιοχημικό προφίλ θα θέλαμε και παραπάνω διάρκεια  από αυτήν που θα χρειαστούμε όταν αρχίσουν τα πρωταθλήματα για να επανέλθουμε. Αυτό που έχει ειπωθεί είναι ότι μπορεί να αλλάξει ακόμα και η ποιότητα του ιστού, αυτό δηλαδή που συμβαίνει στην καθιστική ζωή αν και παίκτες ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα. Δουλεύαμε σε πραγματικό χρόνο, μέσω τηλεδιάσκεψης για το πως να προπονούνται οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήσαμε gps και καταγράψαμε το πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό που κάνουν τώρα. Εκτός από τις ασκήσεις ενδυνάμωσης εντός της οικίας, όλοι έχουν ένα ποδήλατο και έναν δρόμο. Πρόγραμμα σε ατομικό επίπεδο με διάρκεια της μιας ώρας για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι δουλειά του εργοφυσιολόγου και του γυμναστή».

Σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος πόσο είναι εφικτό να διεξαχθεί μια προετοιμασία: «Δύο έως τρεις βδομάδες θα χρειαστεί για την επανένταξη τους για το πρώτο επίπεδο αλλά εγώ θα περίμενα και τραυματισμούς. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι και γι’ αυτούς που πλησιάζει η ημερομηνία να λήξει το συμβόλαιο προπονούνται κανονικά ως να έχουν συμβόλαιο τριών ετών. Τουλάχιστον στην ΑΕΚ αυτό κάνουν».

Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Ουδείς μπορεί να ξέρει πότε θα επανέλθουμε, δίνουμε ένα περιθώριο για τον βαθμό που θέλουμε. Δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά η επιστροφή και άρση των μέτρων διότι κάποιες άλλες χώρες ίσως να είναι διαφορετικά πράγματα. Το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει τόσο σύντομα. Αν αυτό γίνει κεκλεισμένων των θυρών αυτό θα μπορούσε να γίνει μέχρι και τα μέσα Ιουλίου. Βήμα βήμα μπορεί κάτι να γίνει… Στην Γερμανία οι ομάδες ξεκίνησαν οι ομάδες με κάποια γκρουπάκια των τεσσάρων ατόμων με αποστάσεις. Το θέμα είναι με πόση ασφάλεια γίνεται αυτό. Γιατί αν νοσήσει κάποιος αυτό έχει το ρίσκο του, είναι επικίνδυνο».