Τα φοβερά δεδομένα του Ολυμπιακού με και χωρίς τον Ουσεϊνού Μπα!

Τα φοβερά δεδομένα του Ολυμπιακού με και χωρίς τον Ουσεϊνού Μπα!

Τα φοβερά δεδομένα του Ολυμπιακού με και χωρίς τον Ουσεϊνού Μπα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πότε ο Ολυμπιακός τρώει ένα γκολ ανά τρία ματς και πότε τρώει ένα γκολ ανά ένα ματς!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Για να τα βάλουμε κάτω…

Δεν είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού-ο Σεμέδο (με χρηματιστηριακή αξία 6 εκ. Ευρώ) είναι…

Δεν είναι ο πιο εντυπωσιακός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού-ο δίμετρος (1μ97) Σισέ είναι…

Δεν είναι ο πιο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού-ο (35άρης) Αβραάμ είναι…

Δεν είναι ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές-ο Μεριά (41) είναι…

Δεν είναι καν ο νεαρότερος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού-ο Μάρκοβιτς (20) είναι…

Τι είναι τότε ο Ουσεϊνού Μπα; Νομίζω ο πιο σταθερός σε διάρκεια καλής απόδοσης κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, όπως τον είδαμε στα 18 παιχνίδια, 14 πρωταθλήματος και τέσσερα ευρωπαϊκά, στα οποία φόρεσε την «ερυθρόλευκη». Κάνει κι αυτός λάθη, σχεδόν ένα σε κάθε παιχνίδι, δεν σκοράρει στις στατικές φάσεις, σε αντίθεση με τον Σεμέδο και τον Σισέ, αλλά οι εμφανίσεις του χαρακτηρίζονται από μία σταθερότητα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ειδικά όταν υπάρχουν τέτοια στατιστικά.

Τι εννοώ: με τον Μπα στην ενδεκάδα του ο Ολυμπιακός έχει ένα εξαιρετικά χαμηλό παθητικό τερμάτων. Από αυτά τα 18 παιχνίδια στα οποία έχει παίξει, η ομάδα έχει δεχθεί γκολ μόλις στα έξι-κι από τα έξι ματς πάνω από ένα γκολ έχει φάει μόνο στο ένα! Αναλυτικά είναι τα Ολυμπιακός-Άρης 4-2, Ολυμπιακός-Λάρισα 4-1, Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1, Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1, Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2, Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1. Κοινώς, οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μπα στην ενδεκάδα τους δεν τρώνε γκολ στα δύο τρία των αγώνων τους!

Για να κατανοήσουμε τη διαφορά: στα υπόλοιπα 28 παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός δεν είχε τον Μπα στην ενδεκάδα του, έφαγε γκολ στα 14 δηλαδή στα μισά. Μάλιστα, το παθητικό του σε αυτά τα 14 ματς ήταν 26 γκολ. Κοινώς, χωρίς τον Μπα ο μέσος όρος τερμάτων που δέχεται ο Ολυμπιακός είναι παρά ελάχιστα κάτι ένα γκολ (26 σε 28 ματς, άρα 0,93 ανά ματς), ενώ με τον Μπα ο μέσος όρος τερμάτων που δέχεται ο Ολυμπιακός είναι 0,39 ανά ματς, δηλαδή ένα ανά τρία ματς.

Η διαφορά είναι χαώδης: με Μπα να τρως σχεδόν ένα γκολ σε κάθε τρία ματς και χωρίς Μπα να τρως ένα γκολ σχεδόν σε κάθε ματς!

Βεβαίως, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο 24χρονος Σενεγαλέζος δεν έπαιξε καθόλου στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός έφαγε τα περισσότερα γκολ (2-4 και 2-2 με Τότεναμ, 2-3 και 0-2 με Μπάγερν, 1-3 με Ερυθρό Αστέρα). Αλλά βλέπουμε ότι και σε πολλά από τα υπόλοιπα παιχνίδια του απόντος του Μπα ο Ολυμπιακός δέχονταν αρκετά εύκολα γκολ (σε Άρη 2-1, με ΠΑΟΚ 1-1, σε ΠΑΟ 1-1, με ΟΦΗ 2-1, σε Πανιώνιο 1-1, στο Κύπελλο σε ΠΑΟΚ 2-3, με Λαμία 3-2, με Καλαμάτα 4-1 και σε Κράσνονταρ 2-1).

Από την άλλη, εξίσου αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε και πολλά δύσκολα παιχνίδια με τον Μπα στη σύνθεση του: τα δύο με την Άρσεναλ, το ένα με τη Γουλβς, στην Τσεχία με την Πλίζεν κι ακόμη το 1-0 στην Τούμπα, το 1-0 με τον Παναθηναϊκό, το 0-0 στην ΑΕΚ, το 1-0 στην Κρήτη, το 1-0 στο Περιστέρι.

Τα δεδομένα δεν μπορούμε να τα παραγνωρίζουμε. Κι όσο αν περιέχουν και δόση συγκυρίας, είναι τόσο εντυπωσιακά στην περίπτωση του Μπα για να τα παραβλέψουμε. Το παιδί αυτό έχει δυνατότητες. Βελτιώνεται, σε όλους τους τομείς (π.χ. στην Αζαξιό είχε την πρώτη του σεζόν 14 κίτρινες κάρτες και την δεύτερη τρεις κόκκινες και οκτώ κίτρινες! Φέτος έχει μόνο πέντε κίτρινες, παίζοντας κι Ευρώπη). Και δεν είναι τυχαίο που κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Σενεγάλης, με το που έπαιξε 3,5 μήνες βασικός στον Ολυμπιακό.

Γνώμη μου; Δίπλα σε έναν έμπειρο αριστεροπόδαρο στόπερ, ο Μπα θα μπορούσε να κάνει θαύματα. Κι ο Ολυμπιακός αμυντικά θα αποκτούσε ακόμη μεγαλύτερη ισορροπία. Έναν στιλ Βούκοβιτς, υπό την έννοια να ξέρει να χτίζει επιθέσεις από πίσω και να είναι καλός στον αέρα, αλλά σίγουρα πιο γρήγορος κι αποφασιστικός και σαφώς με λιγότερες γκάφες.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1243643962193313795

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.