Πώς UEFA, ECA κι EL δικαίωσαν άμεσα τον Ολυμπιακό!

Πώς UEFA, ECA κι EL δικαίωσαν άμεσα τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta την χθεσινή επιστολή των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών αρχών σε σχέση και με όσα είπε χθες ο Μαρινάκης στην τηλεδιάσκεψη της ελληνικής Λίγκας.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Β. Μαρινάκης είπε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη στη Λίγκα. Ο Τύπος στάθηκε στο πιο πιασάρικο, αυτό το «ούτε παύλες, ούτε τελείες, ούτε τίποτα», θέλοντας να εννοήσει ότι ακόμη κι αν στο τέλος κριθεί σκόπιμο απ΄ όλους να διακοπεί το πρωτάθλημα, δεν πρέπει να περάσει το τραγικό σχέδιο περί μη ανάδειξης ως πρωταθλητή του Ολυμπιακού.

Όμως, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ξεκίνησε την τοποθέτηση του, όπως ξέρουμε καλά αφού διέρρευσε "επισήμως" στον Τύπο, λέγοντας κάτι άλλο πολύ σωστό: «Πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια, βλέποντας ανάλογα πως εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία». Ουσιαστικά είπε ότι, «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί η σεζόν, πριν πάρουμε ως ύστατο μέτρο την απόφαση της οριστικής διακοπής του».

Είναι αυτό ακριβώς που πρεσβεύει η UEFA από την αρχή όλης αυτής της απίστευτης περιπέτειας που ζει ο πλανήτης γενικότερα και το ποδόσφαιρο ειδικότερα. Κι αυτό που έσπευσε να το ξεκαθαρίσει κι εγγράφως με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά μαζί κι η ECA, δηλαδή ο Ένωση των ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως κι η EL, η Ένωση ευρωπαϊκών Λιγκών, με την επιστολή που έστειλαν λίγες ώρες αργότερα, χθες βράδυ, σε όλες τις ομοσπονδίες και σε όλες τις Λίγκες ανά την Ευρώπη, θέλοντας να σταματήσει τις όποιες σκέψεις περί διακοπής πρωταθλημάτων από τώρα, αρχές Απρίλη.

Το έγγραφο υπογράφουν όλες οι κεφαλές του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της UEFA (Αλεξάντερ Τζέφεριν), ο πρόεδρος της ECA (κι ιδιοκτήτης της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι) κι ο πρόεδρος της EL (Σουηδός Λάρς Όλσον), για να καταδείξουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ενωμένο και προς την ίδια κατεύθυνση. Και τονίζεται με αφορμή την απόφαση της βελγικής Λίγκας να διακόψει από χθες το τοπικό πρωτάθλημα, 11 αγωνιστικές πριν τη λήξη του, ότι "οποιαδήποτε απόφαση διακοπής τώρα πρωταθλήματος είναι πρόωρη κι αδικαιολόγητη", υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «η συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης κρίνεται από τα αποτελέσματα του αθλήματος με το που τελειώσει η σεζόν» και ότι «η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογήσει τη συμμετοχή των συλλόγων στις διοργανώσεις της για τη σεζόν 2020-21, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς». Κοινώς, μπορεί να μην δεχθεί τις ομάδες των οποίων τα πρωταθλήματα διακοπούν πρόωρα.

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ουσιαστικά ομάδα, άντε κι η ΑΕΚ, που θέλει να παιχτεί ακόμη το πρωτάθλημα! Εγώ τα είχα αναλύσει εδώ από προχθές, ότι οι περισσότερες ομάδες δεν θέλουν να παίξουν-και είδατε ότι χθες στη Λίγκα ήταν όπως όπως ακριβώς τα έγραψα. Ο Ολυμπιακός σε περίπτωση διακοπής θα είναι ο μοναδικός χαμένος, γιατί θα πάει να παίξει με τη Γουλβς χωρίς κανένα επίσημο παιχνίδι μετά από απραξία 3,5 μηνών. Κι εννοείται ότι προτιμάει να πάρει το πρωτάθλημα μέσα από τη διαδικασία των πλέϊ οφ και για λόγους πρεστίζ.

Από εκεί και πέρα, αυτό που έκανε χθες ο Μαρινάκης ήταν να περάσει ακριβώς το μήνυμα ότι, «εξαντλούμε όλα τα περιθώρια να παίξουμε το πρωτάθλημα, αλλά αν δεν γίνεται κι εφόσον το ζητάνε όλες οι άλλες ομάδες, παρότι ο Ολυμπιακός θα είναι από πάσης πλευράς ο αδικημένος της ιστορίας, θα συναινέσει σε μία οριστική διακοπή του προκειμένου να μην διαλυθεί η Λίγκα». Είπε δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει βήματα πίσω εις βάρος του και υπέρ των άλλων, μόνο και μόνο για το κοινό καλό του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ζητώντας μόνο το αυτονόητο, να μην ισχύσει η κατά κοινή ομολογία απαράδεκτη θέση του ΠΑΟΚ να μπει παύλα φέτος στην ανάδειξη πρωταθλητή, αφού πρώτα εξαντληθούν τα περιθώρια και γίνει οριστική διακοπή.

Κοιτάξτε: Οι ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές (UEFA, ECA κι EL) είναι ξεκάθαρες στην χθεσινή τους επιστολή, ώστε να μην παρερμηνευθεί κάτι. Πρώτον, οι ομάδες εργασίας τους, παρακολουθώντας την πορεία του ιού, γύρω στα μέσα του Μάη θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν ένα πιο ακριβές πλάνο για το πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλά και τι θα συμβεί με τα συμβόλαια κι άλλα οικονομικά θέματα. Δεύτερον, πλέον η UEFA εξετάζει και το ενδεχόμενο να παραταθεί η σεζόν όχι μόνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά και όλο τον Ιούλιο κι όλο τον Αύγουστο. Τρίτον, μελετάται και η πιθανότητα να γίνουν πρώτα τα εθνικά πρωταθλήματα και μετά οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Τέταρτον, οποιαδήποτε απόφαση διακοπής των διοργανώσεων πρέπει να είναι η τελευταία λύση κι εφόσον εξαντληθούν όλα τα περιθώρια να υπάρχει χρόνος για το καλεντάρι.

Κοινώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο αν θέλει να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ως τα μέσα του Μάη για να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, ακολουθώντας τις…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1242483814674231301

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.