Τιρόνε: «Ο κόσμος έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης»

Gazzetta team
Τιρόνε: «Ο κόσμος έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης»

bet365

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός της Λαμίας μίλησε για το πως βιώνει την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, για το αν επικοινωνεί με την οικογένειά του στην Ισπανία, ελπίζοντας να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε Τιρόνε στην ισπανική ιστοσελίδα Deporpress:

– Που βρισκόσουν όταν ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση με τον κορωνοϊό;

Με βρήκε εδώ στην Ελλάδα. Μας μάζεψαν στην ομάδα και μας εξήγησαν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Η αλήθεια είναι όμως πως ήδη το γνωρίζαμε από την τηλεόραση.

– Πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη εξάπλωση; Οι Αρχές πρόλαβαν να αντιδράσουν;

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 1.000 κρούσματα στην Ελλάδα. Είναι γεγονός όμως πως οι Αρχές πρόλαβαν και έδρασαν έγκαιρα. Τα σχολεία, τα πάρκα, τα καταστήματα και τα εστιατόρια έκλεισαν άμεσα στη Λαμία, στην οποία κατοικώ μαζί με την οικογένεια μου. Δόξα τω Θεώ στην περιοχή της Φθιώτιδας δεν υπάρχουν περιστατικά και ελπίζω να παραμείνει έτσι η κατάσταση.

– Πότε σταμάτησε η αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και σε ποιο σημείο του πρωταθλήματος;

Τα παιχνίδια σταμάτησαν στις 12 και 13 Μαρτίου. Μας συγκέντρωσαν και μας πληροφόρησαν ότι η Λίγκα αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της, όπως επίσης ότι θα υπάρξει καθολική καραντίνα. Εκεί ήταν που αντιλήφθηκα και εγώ πως τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά από ότι αρχικά πίστευα. Η κανονική διάρκεια της σεζόν έχει ολοκληρωθεί και αυτό που απομένει είναι να γίνουν τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ. Συνολικά η Λαμία έχει να δώσει ακόμα επτά παιχνίδια.

– Θεωρείς εφικτό το σενάριο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα;

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω. Μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί και πότε, ή εάν θα διακοπεί. Περιμένουμε, αλλά αυτό που με ανησυχεί περισσότερο από το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή είναι το πότε θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας. Να επανέλθει ο κόσμος εκεί που ήταν όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

– Πως έζησες την εμπειρία του πρωταθλήματος, όσο πρόλαβες να παίξεις;

Μας απομένουν επτά παιχνίδια, αλλά από όσα έχω καταφέρει να πετύχω φέτος αισθάνομαι πολύ καλά. Έχω χρησιμοποιηθεί επανηλλειμένα στη θέση που μου αρέσει περισσότερο να παίζω στα χαφ, πράγμα που μου έχει δώσει πολύ αυτοπεποίθηση. Νιώθω πως είμαι σημαντικός στη Λαμία.

– Αυτή τη στιγμή πως είναι η καθημερινότητα σου;

Ξοδεύω όλη την ημέρα στο σπίτι με τη σύζυγο και την κόρη μου. Κάθε πρωί κάνω το πρόγραμμα γυμναστικής που μου δίνουν από την ομάδα. Διαβάζω με την κόρη μου και παίζω μαζί της, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστικές οι ημέρες μας. Βγαίνω έξω μόνο για τρέξιμο, πράγμα που ακόμα επιτρέπεται στην Ελλάδα. Τα πράγματα εδώ είναι παρόμοια με την Ισπανία, με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα σου επιτρέπουν να αθληθείς εκτός σπιτιού κρατόντας τις απαραίτητες αποστάσεις από τους άλλους. Κατά τα άλλα, η κατάσταση είναι ίδια με την Ισπανία. Μένουμε όλοι μέσα στα σπίτι μας με υπομονή, περιμένοντας να καλυτερεύσει η κατάσταση.

– Πως παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία, βλέποντας τα από το εξωτερικό;

Παρακολουθώ συνέχεια τι συμβαίνει στην Ισπανία. Η οικογένεια μου είναι εκεί. Επικοινωνώ μαζί τους κάθε μέρα και η αλήθεια είναι πως αντιλαμβάνομαι ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Είναι δύσκολο να μπω στην ψυχολογία σας αφού εσείς τα βιώνετε, αλλά θεωρώ πως ο κόσμος έχει αντιληφθεί πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση και όλοι και περισσότεροι μένουν στα σπίτια τους, ώστε να τελειώσει αυτό το πράγμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας.

– Θεωρείς εφικτό να συνεχιστεί η Λα Λίγκα για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα;

Δεν γνωρίζω και πιστεύω πως κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο ρίσκο να παιχτεί ποδόσφαιρο όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Αν όμως βελτιωθεί η κατάσταση, τότε θα το δούμε…

– Το γεγονός πάντως ότι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις διακόπηκαν, δίνει εξτρά ημερομηνίες για να αναπληρωθούν παιχνίδια…

Από τη στιγμή που θα αποφασιστεί να τελειώσει το πρωτάθλημα, οπωσδήποτε η διακοπή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δίνει το πλεονέκτημα να αναπληρωθούν ημερομηνίες. Με την προϋπόθεση βέβαια πως το υπόλοιπο της σεζόν δεν θα διαρκέσει πολύ για να μην επηρεαστεί η προετοιμασία για την ερχόμενη σεζόν. Είναι βασικό να υπάρξει χρόνος ξεκούρασης ενόψει της νέας χρονιάς. Αυτή τη στιγμή ωστόσο, επαναλαμβάνω, πως το πιο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας όλοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα