TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • BUNDESLIGA
  • ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ -

    vs

    ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ -

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Τα αστεία και τα αυτονόητα της Superleague στον καιρό του κορονοϊού

Τα αστεία και τα αυτονόητα της Superleague στον καιρό του κορονοϊού

Τα αστεία και τα αυτονόητα της Superleague στον καιρό του κορονοϊού

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα σενάρια που προκύπτουν αναφορικά με τη SuperLeague, αλλά και για την αυτονόητη στάση του ΠΑΟΚ μπροστά σε όλα αυτά.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Από τη μία είναι… κάπως σε τέτοια περίοδο εγκλεισμού λόγω πανδημίας, να ασχολούμαστε με το παιχνίδι του ποδοσφαίρου. Από την άλλη  και το ποδόσφαιρο όταν παίζεται σημαίνει ότι υπάρχει ζωή και κυλάει κανονικά, άρα είναι κάτι σημαντικό και έχει ένα νόημα να ασχοληθούμε με την επανέναρξη, έστω κι’ αν αυτή προσδιορίζεται για 40-50-60 ημέρες μετά.

Σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες του χώρου είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν όλα τα σενάρια και μέσα σε λογικά πλαίσια, να πιέσουν για να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα που θα πλήξει (οικονομικά και όχι μόνο) όσο λιγότερο γίνεται τη φετινή χρονιά, αλλά και τις επόμενες.

Αφού δεν υπάρχει και άλλο θέμα στην επικαιρότητα, έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες για το τι θέλει κάθε ομάδα, τι μπορεί να κάνει, τι θέση θα πάρει, πως θα κινηθεί, τι προβλήματα θα αντιμετωπίσει.

Αυτό το τελευταίο διάστημα λοιπόν αρχίζει να έχει πλάκα το πώς αντιδρά ο επίσημος και ανεπίσημος Ολυμπιακός στο ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος. Τρελαίνονται… Το πιο χαρακτηριστικό είναι όταν διαβάζουν ή ακούν περί… παύλας. Εκεί χάνουν κάθε ψυχραιμία, κάθε χιούμορ και αντιδρούν πολύ άσχημα, κατεβάζοντας το επίπεδο! Μα γιατί τόσος εκνευρισμός; Λες και είναι στο χέρι κάποιου ή κάποιων να αναγκάσουν τους ποδοσφαιριστές να μπουν στο γήπεδο και να συνεχίσουν τη χρονιά…

(Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορεί να οδήγησε τόσους ανθρώπους στην Αθήνα για ένα άσκοπο συμβούλιο της Λίγκας όταν ήδη είχαν ξεκινήσει τα σοβαρά προβλήματα, δεν μπορεί όμως να κάνει το ίδιο και με το πρωτάθλημα).  

Από εκεί και πέρα ποιος μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι θα γίνει σε έναν ή δύο μήνες για μία περίοδο που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά; Αφού λοιπόν δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα όσον αφορά στο μέλλον, ΝΑΙ υπάρχει και το ενδεχόμενο της διακοπής! Πώς θα γίνει δηλαδή; Αν φθάσουμε 15-20 Μαΐου και οι παίκτες (αλλά και όσοι άλλοι συμμετέχουν) δεν μπορούν και δεν πρέπει ακόμη να μπουν στο γήπεδο για προπόνηση και για δράση, τι θα αναγκαστούμε να κάνουμε;

Επειδή λοιπόν πολλά και διάφορα (σοβαρά και αστεία) γράφονται και λέγονται για το τι θέλει ή τι λέει  ο ΠΑΟΚ με αφορμή όλα τα ενδεχόμενα που τώρα «παίζουν», είναι πολύ ξεκάθαρο ότι οι ασπρόμαυροι τα αυτονόητα πιστεύουν και αυτά θα υποστηρίξουν.

Ο ΠΑΟΚ -σε αντίθεση με άλλες ομάδες- θέλει και επιδιώκει να κρίνονται τα πάντα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Γι’ αυτό λοιπόν θα ζητήσει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να ολοκληρωθεί κανονικά η φετινή αγωνιστική περίοδος με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των αγώνων κυπέλλου που απομένουν. Είναι τόσο απλό και τόσο ξεκάθαρο. Αν παρά τις προσπάθειες η χρονιά δεν ολοκληρωθεί κανονικά και σε αυτό το αρνητικό ενδεχόμενο, τα αυτονόητα θα πρέπει να γίνουν για όλα όσα αφορούν τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Αποφάσεις που  θα σχετίζονται με τη συνέχεια του ποδοσφαίρου μας.

Ψυχραιμία λοιπόν και υπομονή… Ας μην «χαλιόμαστε» με ανούσια πράγματα μέρες που είναι…