ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Παναθηναϊκός: Αν βρεθεί κώδικας συνεννόησης για τον σχεδιασμό, θα μείνει ο Δώνης

Παναθηναϊκός: Αν βρεθεί κώδικας συνεννόησης για τον σχεδιασμό, θα μείνει ο Δώνης

Παναθηναϊκός: Αν βρεθεί κώδικας συνεννόησης για τον σχεδιασμό, θα μείνει ο Δώνης

Η ατάκα του Έλληνα προπονητή περί συνεργασιών σε μία ομάδα και το ζητουμένο για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και να εξαντλήσει το συμβόλαιό του.

Virtual Sports* που ξεχωρίζουν για τα καταπληκτικά γραφικά τους. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όταν ο κόσμος επιστρέψει στην κανονικότητα και μαζί του και το ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός θα έχει μπροστά του αρκετά μέτωπα για να κλείσει με πρώτο και μεγαλύτερο αυτό του προπονητή. Η κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Γιώργο Δώνη έχει εκτονωθεί κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν, η φωτιά... έσβησε, ωστόσο, τίποτα δεν είναι δεδομένο και δεν θα είναι μέχρι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ο 50χρονος κόουτς και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Τσάβι Ρόκα.

Ο Δώνης μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΠΟΡΦΜ και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο μέλλον του.

᾽᾽Είμαι ένας άνθρωπος που προσαρμόζομαι στα δεδομένα που έχω μπροστά μου. Δεν αισθάνομαι τεράστιο βαθμό δυσκολίας, όταν οι συνθήκες διαφοροποιούνται. Θα πρέπει να δούμε τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, για τα οποία δεν είμαι υπεύθυνος. Θα πρέπει να δούμε πώς θα μπορεί να κινηθεί η ομάδα για να δούμε και πώς θα λειτουργήσουμε. Για μένα δεν είναι οικονομικό το θέμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ομάδες είναι οι συνεργασίες. Όταν η συνεργασία είναι καλή, μπορείς και με μικρό μπάτζετ να κάνεις καλά πράγματα᾽᾽.

Θέμα μπάτζετ είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει, πλέον, για τον Έλληνα προπονητή. Ο Παναθηναϊκός θα βγει ζημιωμένος από την κρίση της πανδημίας, όπως και όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Το πλάνο για αύξηση στο μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι σχεδόν βέβαιο πως θα μπει στο... συρτάρι και ο Δώνης δεν έχει θέμα με αυτό. Θα ήταν παράλογο αν είχε. 

Το ζητούμενο είναι η συνεργασία. Και όπου συνεργασία, η συνεννόηση με τον τεχνικό διευθυντή, Τσάβι Ρόκα. Αν ο Δώνης και ο Ισπανός μάνατζερ, βρουν κώδικα επικοινωνίας για τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, τότε οι πιθανότητες να συνεχίσει ο έμπειρος προπονητές θα είναι αυξημένες. Αν, όμως, δεν έχει συμμετοχή στον σχεδιασμό, τότε είναι απίθανο να δεχθεί να παραμείνει κάτω από αυτές τις συνθήκες στον πάγκο της ομάδας.