ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Και τώρα που μάθαμε γιατί έφυγε ο Λουτσέσκου…

Και τώρα που μάθαμε γιατί έφυγε ο Λουτσέσκου…

Και τώρα που μάθαμε γιατί έφυγε ο Λουτσέσκου…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις τελευταίες πολύ συγκεκριμένες δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου και σχολιάζει όλα όσα είπε ο Ρουμάνος προπονητής, αναλύοντας τους λόγους αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τον Ραζβάν Λουτσέσκου τον υποστήριξα –δημοσιογραφικά- στα πιο δύσκολα του 2017, τότε που όλη η ΠΑΟΚτσήδικη κοινωνία πίεζε για να απομακρυνθεί, τότε που είτε από άγνοια, είτε από επιπολαιότητα, είτε για τους προφανείς λόγους λαϊκισμού (πάντα είναι εύκολο και «πουλάει» αυτό που θέλει να διαβάσει το κοινό) γράφονταν και λέγονταν τα απίστευτα σε βάρος του.

Στον Ρουμάνο πιο επιτυχημένο προπονητή του ΠΑΟΚ, δεν «επιτέθηκα» ούτε όταν πέρυσι το καλοκαίρι αποχώρησε ξαφνικά, αν και το timing ήταν απαράδεκτο. Η πλάκα είναι ότι πολλοί που και τότε τον έβριζαν, θεωρώντας ανήθικη τη στάση του, τώρα -επειδή- η χρονιά δεν πήγε καλά, μπορεί και να τον δικαιώνουν, ξεχνώντας όσα τότε του καταλόγιζαν! Είναι και αυτό ένα παράδειγμα του πόσο επηρεάζει την κρίση μας το αποτέλεσμα!

 Εδώ επάνω, πρέπει να τονίσω ότι και τότε που «πουλούσε» η «εύκολη» και λαϊκίστικη άποψη ότι έφυγε για τα λεφτά, αλλά και τώρα, τον πιστεύω! Δεν «πούλησε» τον ΠΑΟΚ για τα λεφτά των Αράβων, όσο και αν οι συνεργάτες του μπορεί να τον πίεζαν για κάτι τέτοιο.

Προχθές, ο Λουτσέσκου μίλησε στη FORZA και για πρώτη φορά έγινε πολύ-πολύ συγκεκριμένος, απαντώντας στην ερώτηση γιατί έφυγε από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι.  Στην αυτονόητη ερώτηση που του έγινε, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήθελα να κρατήσω έστω έναν εκ των Κάνιας και Σάκχοφ. Εξήγησα σε όλους, πώς ακόμα και νέους μέσους να φέρουμε, το να έχουν δίπλα τους κάποιον από την περσινή ομάδα, θα ήταν καλό γι’ αυτούς…».

Σεβαστή η άποψη, απολύτως ποδοσφαιρική μια και ο ΠΑΟΚ έχανε όλα τα χαφ του και έπρεπε να αλλάξει όλη τη γραμμή, αλλά… αλήθεια τώρα, αυτή την εκπληκτική συνεργασία που έγραψε ιστορία στον ΠΑΟΚ, την χάλασαν ο Κάνιας και ο Σάκχοφ που αποχώρησαν;

Συμπλήρωσε ο Λουτσέσκου πώς… «Η σύνδεση μεταξύ άμυνας και επίθεσης είχε χαθεί… Αν δούμε τους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και τη Σλόβαν ίσως τελικά να είχα δίκιο. Όταν μου είπαν ότι δεν θα μείνει ούτε ο Σάκχοφ, ούτε ο Κάνιας ήταν η στιγμή που αποφάσισα πώς δεν μπορώ να μείνω στον ΠΑΟΚ».

Είναι δεδομένο ότι η απώλεια παικτών, αλλά και κυρίως του προπονητή, δεν έκανε καλό στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και όλη τη χρονιά. Από τον Άγιαξ όμως ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείστηκε γι’ αυτό τον λόγο. Με τον φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Ληγκ, ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός στο μεγαλύτερο διάστημα των δύο αγώνων και δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα στα δύο ματς, αν έπαιζε π.χ. ο Σάκχοφ. Τέλος πάντων αυτό δεν είναι το θέμα μας…

Όταν ο Λουτσέσκου απάντησε στην ερώτηση για το ότι επέλεξε να φύγει δύο μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, τόνισε ότι… «Έφυγα γιατί δεν με άκουγαν για το θέμα που ανέλυσα πιο επάνω. Δεν ξέρω αν θα είχα το ίδιο κίνητρο με πριν».

Όσο και αν εκτιμώ απεριόριστα τον άνθρωπο και τον προπονητή Λουτσέσκου, δεν θα δεχθώ ΠΟΤΕ ότι έφυγε επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έδινε 800 χιλιάρικα να κρατήσει τον Σάκχοφ… Στο κάτω-κάτω, για το συγκεκριμένο θέμα, είμαι πιο κοντά στη θέση του ΠΑΟΚ, που θεώρησε ότι προτιμότερη ήταν η ανανέωση με παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν και μία καλύτερη μεταπωλητική αξία.

Αν ο Ρουμάνος έθετε γενικότερο θέμα ασυνεννοησίας,  αν έμενε στο… «δεν με άκουγαν γενικώς», θα συζητούσαμε πιο εύκολα, ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο. Αν έλεγε ότι δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε για το ρόστερ και κάθε 1-2 ημέρες αλλάζαμε σχέδιο, αν υποστήριζε ότι το πλάνο δυσκολεύονταν να το υπηρετήσουν όσοι ήταν γύρω από την ομάδα, ίσως και να γίνονταν πιο αντιληπτό το γιατί έφυγε δύο μέρες πριν την προετοιμασία.  Και τότε βέβαια θα «συζητούσαμε» το σωστό και το λάθος της κάθε πλευράς… Τώρα όμως και δίκιο να έχει ο Λουτσέσκου, δεν το βρίσκει με αυτό το επιχείρημα για τους συγκεκριμένους παίκτες που έφυγαν, λίγο μετά αφού έμεινε και ο Βαρέλα, για τον οποίο επίσης έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει.

Όλα αυτά έγιναν βέβαια και… όπως τότε έγραφα, έτσι και τώρα επαναλαμβάνω, γιατί είναι καλό να μην αλλάζουμε άποψη, από χρόνο σε χρόνο, επηρεασμένοι από όσα μεσολάβησαν. Ο Λουτσέσκου λοιπόν δεν μπορεί να μας ενδιαφέρει τόσο πολύ. Ο ΠΑΟΚ είναι το θέμα. Ο ΠΑΟΚ τι έκανε (σωστά ή λάθος), ο ΠΑΟΚ τι κάνει, το club τι έμαθε από αυτή την περιπέτεια και πώς θα βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει όλα τα καλά εκείνης της περιόδου, για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον…