«Η Σασουόλο θα ασκήσει την οψιόν αγοράς για τον Κυριακόπουλο»

Gazzetta team
«Η Σασουόλο θα ασκήσει την οψιόν αγοράς για τον Κυριακόπουλο»

bet365

Ο Γιώργος Μποροβήλος αποκάλυψε πως η ιταλική ομάδα ενημέρωσε τον Αστέρα Τρίπολης πως θα ενεργοποιήσει το buy in που διατηρεί για τον νεαρό αριστερό μπακ

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως έχει διαμορφωθεί μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος στην ΕΡΑ Σπορ και παράλληλα ο προέδρος του Αστέρα Τρίπολης έβγαλε… είδηση. Πλέον ο Γιώργος Κυριακόπουλος μπορεί να λογίζεται μόνιμος κάτοικος Ιταλίας, καθώς ανέφερε πως η Σασουόλο ενημέρωσε τους Αρκάδες πως θα ενεργοποιήσει την οψιόν που διατηρεί, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την απόκτησή του. Κάτι που έμοιαζε από καιρό ως «κλειδωμένο», καθώς ο 24χρονος αριστερός μπακ άφησε με το «καλημέρα» πολύ καλές εντυπώσεις, στη γειτονική χώρα το ανέφεραν και το 2020 το ζήτημα μπήκε στην τελική του ευθεία. Μάλιστα η ελληνική ομάδα θα διατηρήσει και ποσοστό μεταπώλησης 15%.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
«Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η μέρα, αλλά είμαστε στην κατεύθυνση να γίνει η τηλεδιάσκεψη. Για να δούμε πρώτα το πρόβλημα και τις επιπτώσεις που έχει σε μας, δηλαδή αν και κατά πόσο μπορούμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ και περίπου να προσδιορίσουμε- προγραμματίσουμε το αν και τι μπορούμε να κάνουμε. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ποδοσφαιριστές, είναι αθλητές και δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να πούμε ότι τώρα παίζουμε. Πρέπει να γίνει μία προετοιμασία για να μπούμε σε κάποιους ρυθμούς, να αποφύγουμε τραυματισμούς. Θα δούμε σε θεωρητικό επίπεδο, διότι δεν έχουμε δεδομένα, αν μπορούν να γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Αν είναι εφικτό να τελειώσει η σεζόν και με ποιες προϋποθέσεις. Αυτήν τη στιγμή σε όλους τομείς τα πάντα έχουν νεκρώσει και πρέπει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα τραβήξει αυτή η κατάσταση. Αν κινείται ο ποδοσφαιρικός οργανισμός τον Μάιο και ξεκινήσουμε μέσα Μαΐου τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, μπορεί να ολοκληρωθεί η χρονιά τέλη Ιουνίου. Είναι όμως ένα θεωρητικό σενάριο αυτήν τη στιγμή. Επειδή είμαστε σε έκτακτη περίπτωση, αν η ΟΥΕΦΑ δώσει μία εβδομάδα ακόμη μπορούμε να πάμε και Ιούλιο. Το θέμα όμως δεν είναι να σώσουμε μόνον τη φετινή χρονιά, αλλά και την επόμενη. Να δούμε πότε θα ξεκουραστεί ο ποδοσφαιριστής, πότε θα κάνει προετοιμασία, πότε θα γίνουν τα προκριματικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα δούμε όλες τις προτάσεις που υπάρχουν για να βγούμε από αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση όσο γίνεται λιγότερο λαβωμένοι. Μέσα στη θάλασσα και το ναυάγιο που υπάρχει, ο καθένας κοιτάζει από κάπου να πιαστεί. Τώρα είμαστε τιτανικός, τι να λέμε…».

Για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να σταματήσει εδώ η σεζόν κι αν μπορεί να παίξει ρόλο το γεγονός ότι έχει τελειώσει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:

«Σαφώς υπάρχει το ενδεχόμενο, τα πάντα υπάρχουν. Αν οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο, προφανώς μπορεί να παίξει ρόλο ότι τελείωσε το πρωτάθλημα και να παίξουν ρόλο οι θέσεις που τελείωσαν οι ομάδες. Είμαστε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, αν οδηγηθούμε σε μεγαλύτερα αδιέξοδα, θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις και εκτός κανονισμών και προκηρύξεων. Και μία ομάδα να θέλει να γίνουν οι αγώνες και μπορούν να γίνουν πρέπει να γίνουν διότι αυτό προβλέπεται. Θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να γίνουν οι αγώνες. Μόνον αν δεν μπορούν να γίνουν αγώνες θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης και των προτάσεων που έχουν κατατεθεί:

«Μπορώ να φέρω πέντε προτάσεις… Ο καθένας έχει μία πρόταση. Αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδα θα αποφασίσουμε το πλέον δίκαιο, εφικτό και αυτό που θα θέλει η πλειοψηφία. Τα σενάρια είναι παρακινδυνευμένα, γιατί δεν έχουμε δεδομένα, το τονίζω αυτό. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα- βήμα. Στην τηλεδιάσκεψη δεν θα ληφθούν αποφάσεις γιατί είναι πολύ νωρίς».

Για το ενδεχόμενο μειώσεων και στα συμβόλαια των παικτών:

«Αυτά τα θέματα θα τεθούν από μόνα τους. Οπως κάθε εταιρεία έχει κάποιες επιπτώσεις από αυτό το θέμα, έτσι και το ποδόσφαιρο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και θα είναι ένα από τα θέματα της τηλεδιάσκεψης. Εχει νεκρώσει ο ποδοσφαιρικός οργανισμός, η τηλεόραση δεν έχει να προβάλει παιχνίδια, οι χορηγοί δεν είναι ενεργοί. Θα συζητηθούν τα πάντα. Αν είναι μικρό το κόστος, μικρό θα είναι και το κόστος για όλους. Αντιλαμβάνεστε ότι η ζημιά είναι μεγάλη. Εδώ δεν γίνονται καν προπονήσεις. Εμείς κάναμε πρόταση να γίνουν προπονήσεις σε γκρουπ, να έρχονται οι ποδοσφαιριστές με τα αυτοκίνητα τους και απορρίφθηκε».

Για το αν η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα ωθήσει και τον Αστέρα να επιμείνει περισσότερο σε παίκτες από την ακαδημία του:

«Έχουμε παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που είναι στην Τρίπολη. Η ακαδημία μας έχει βγάλει ποδοσφαιριστές όπως ο Μπακσέτας, ο Κουρμπέλης, ο Κυριακόπουλος. Είναι μία ακαδημία ζωντανή και μία στροφή σε ακαδημίες θα ωφελήσει όχι μόνον σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον Κυριακόπουλο, την οψιόν αγοράς που έχει η Σασουόλο και τα σενάρια για ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες:

«Η Σασουόλο μας έχει ενημερώσει ότι θα ασκήσει την οψιόν αγοράς. Ο Κυριακόπουλος απέρριψε μία πολύ μεγάλη προσφορά τον Ιανουάριο ύψους οχτώ εκατομμυρίων από ομάδα του εξωτερικού και δεν είναι τόσο εύκολο να γυρίσει στην Ελλάδα. Η πρόταση απορρίφθηκε διότι η ομάδα του ζητούσε πάνω από δέκα εκατομμύρια. Η οψιόν αγοράς είναι μέχρι τον Μάιο, αλλά μας ειδοποίησαν ότι θα την ασκήσουν. Εχουμε κρατήσει και ποσοστό μεταπώλησης 15%».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα