Ροζ: «Παλιές οι υποδομές στην Ελλάδα, 500 ευρώ η βραδιά στην ιδιωτική κλινική»

Ροζ: «Παλιές οι υποδομές στην Ελλάδα, 500 ευρώ η βραδιά στην ιδιωτική κλινική»

Gazzetta team
Ροζ: «Παλιές οι υποδομές στην Ελλάδα, 500 ευρώ η βραδιά στην ιδιωτική κλινική»

bet365

Σε συνέντευξή του σε γαλλικό ΜΜΕ, ο Λίντσεϊ Ροζ περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα και στάθηκε στην πειθαρχία του Έλληνα, στα έγκαιρα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση αλλά και στο επίπεδο των υγειονομικών υποδομών στη χώρα μας.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι «RMC» και αρχικά αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει στην Ελλάδα με την εξάπλωση του κορονοϊού. «Είμαστε τυχεροί καθώς όλοι είμαστε υγιής. Βρίσκομαι σε μια πόλη της οποίας ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερος του ενός εκατομμυρίου αλλά έχουμε μόνο 40 κρούσματα. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. Τα μέτρα λήφθηκαν αρκετά γρήγορα, πριν φτάσουμε τα 100 κρούσματα (στη χώρα). Τα μαγαζιά και τα εστιατόρια είναι κλειστά και βρισκόμαστε σε κατάσταση περιορισμού. Αρχικά υπήρξε η συμβουλή να μείνουν όλοι σπίτι. Στη συνέχεια αυξήθηκαν τα κρούσματα κι εκεί επιβλήθηκε υποχρεωτικός περιορισμός. Αυτό μάλλον είναι καλό για όλους».

Σε ερώτηση για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είπε ότι… «θα έλεγα ότι οι υποδομές είναι παλιές. Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές κλινικές αλλά αν πρέπει να κοιμηθείς σε μία από αυτές είναι περίπου 500 ευρώ τη βραδιά. Κανείς δεν μπορεί (να δώσει αυτά τα λεφτά) κι έτσι όλοι παίρνουν τις ανάλογες προφυλάξεις για να το αποφύγουν».

Σχετικά με το επίπεδο των περιορισμών κι αν στην Ελλάδα υπάρχει το δικαίωμα να βγει κάποιος έξω για γυμναστική, είπε: «Έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τη Γαλλία. Ψώνια, βόλτα με τον σκύλο ή βόλτα με τα παιδιά, αλλά τώρα βρέχει. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τη Γαλλία, χρειάζεται έγγραφο για να βγει έξω. Είναι καλό σύστημα. Μπορείς να βγεις έξω γράφοντας (τον λόγο) σ’ ένα χαρτί ή με ένα εκτυπωμένο έγγραφο. Υπάρχει όμως και το σύστημα ενημέρωσης από το τηλέφωνο…».

Ερωτηθείς την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, είπε: «Είναι ‘οκ’. Καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο βλέποντας την επιρροή σε όλο τον κόσμο. Παντού μιλούν για τον κορονοϊό. Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υπουργός μιλάει γι’ αυτό κάθε περίπου δύο-τρεις ώρες. Επιπλέον στην Ελλάδα, οι άνθρωποι λατρεύουν να βγαίνουν έξω, να πηγαίνουν σε παραθαλάσσια μέρη… τώρα δεν το κάνει κανείς. Όλοι ζουν μια διαφορετική ζωή», είπε και ρωτήθηκε για το δικό του επίπεδο προσαρμογής σ’ αυτές τις συνθήκες. «Πρέπει να το δούμε θετικά και όχι αρνητική. Είναι δύσκολο να μείνεις στο σπίτι, να μην κάνει κάτι, να μην μπορείς να υπηρετήσεις το πάθος σου που είναι η εξάσκηση, να μην μπορείς να βγει με τα παιδιά σου στο πάρκο ή στην παραλία… Είναι δύσκολο να προσπαθείς να αποφύγεις την πανδημία. Περνάμε περισσότερες ώρες με την οικογένεια. Ανακαλύπτω περισσότερο τον χαρακτήρα των παιδιών μου, κάνουν τα μαθήματα μαζί. Είναι μια πλούσια εμπειρία».

«Θέλουμε να παίξουμε»

Ο Λίντσεϊ Ροζ ρωτήθηκε για τη καθημερινότητά του και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του. «Έχω την άδεια να πηγαίνω για περίπου μία με μιάμιση ώρα στο προπονητικό κέντρο. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά το κάνω και μετά πηγαίνω σπίτι. Μπορώ να το κάνω κάθε μέρα. Οι παίκτες πηγαίνουν ένας-ένας, το ανώτερο δύο, δίχως όμως να υπάρχει επαφή. Οι υπόλοιποι είναι στο σπίτι τους. Προσπαθώ επίσης να κάνω προπόνηση με τα παιδιά μου και τυ γυναίκα μου για να έχουμε καλή διάθεση. Και από τη στιγμή που μένει στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας και ανεβοκατεβαίνω κάθε μέρα, καταλαβαίνετε ότι έχουν πιαστεί τα πόδια μου».

Σχετικά με την πορεία του φέτος στον Άρη, είπε: «Είναι αλήθεια ότι η σεζόν άρχισε πολύ καλά για μένα. Έχασα μόλις ένα παιχνίδι, «έσπασα» μάλιστα και το ρεκόρ του κλαμπ στα διαδοχικά παιχνίδια. Μπορούμε όμως να πούμε ότι η χρονιά τελείωσε, παρότι έχω δέκα παιχνίδια ακόμη για τα Playoffs, τον δεύτερο αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Προσωπικά θέλω να συνεχίσουμε γιατί είμαστε σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση».

«Η ομάδα θα έχει πρόβλημα αν γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών»

Ο Γάλλος αμυντικός αναφέρθηκε και στην πιθανότητα διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών επισημαίνοντας ότι για μια ομάδα όπως ο Άρης, αυτό το σενάριο θα προκαλέσει πρόβλημα. «Παίζουμε σ’ ένα γήπεδο με τρομερή ατμόσφαιρα. Κερδίζουμε παιχνίδια λόγω αυτής. Κανείς παίκτης δεν θέλει να παίξει δίχως φιλάθλους. Τώρα, αν αναγκαστούμε να τελειώσουμε τη χρονιά υπό αυτές τις συνθήκες, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε. Αλλά ο προϋπολογισμός αυτής της ομάδας βασίζεται κατά μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τα εισιτήρια. Κατά μέσο όρο βρίσκονται στο γήπεδο 18.000-20.000 κόσμος κι ενώ το sold out γίνεται με 25.000 θεατές. Επίσης, στα Playoffs υπάρχουν μόνο μεγάλα παιχνίδια και υπάρχουν τα περιθώρια κέρδους για την ομάδα. Σε περίπτωση που οι αγώνες γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, αυτό θα προκαλέσει οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα σε μια περίοδο όπου η κατάσταση δεν είναι καλύτερη δυνατή».

Σχετικά με το μέλλον του στον Άρη, ο Λίντσεϊ Ροζ παραδέχθηκε ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον ομάδων γι’ αυτόν. «Έγιναν συζητήσεις με διάφορα κλαμπ, είναι αλήθεια όμως ότι αυτές πάγωσαν. Κανείς δεν ξέρει πότε θα συνεχιστούν τα Πρωταθλήματα, πότε θα ξεκινήσει η νέα σεζόν, πότε θα αρχίσει η μεταγραφική περίοδο και κυρίως το επίπεδο των μπάτζετ. Όλοι είναι στο σκοτάδι οπότε θα πρέπει να έχουμε υπομονή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα