ΑΕΚ: Ο Καρέρα αγγίζει ποσοστό νικών Χιμένεθ!

ΑΕΚ: Ο Καρέρα αγγίζει ποσοστό νικών Χιμένεθ!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Καρέρα αγγίζει ποσοστό νικών Χιμένεθ!

bet365

Ο Μάσιμο Καρέρα βρίσκεται ήδη με 66,6% ελάχιστα πίσω από την κορυφή και τον Μανόλο Χιμένεθ σε ποσοστό νικών στις εγχώριες διοργανώσεις της ΑΕΚ την τελευταία πενταετία.

Η δουλειά του Καρέρα στην ΑΕΚ στους πρώτους τρεις μήνες στον κιτρινόμαυρο πάγκο «κέρδισε» τους παίκτες, τη διοίκηση και τους φίλους της Ένωσης. Ο Ιταλός τεχνικός ανέπτυξε μια ισχυρή σχέση με τους ποδοσφαιριστές του, βελτίωσε μέσα από την καθημερινή προπόνηση στα Σπάτα τη φυσική τους κατάσταση, αναπτύσσοντας τους τη νοοτροπία του νικητή. Παράλληλα βελτίωσε την αγωνιστική εικόνα, αρχίζοντας από το «δέσιμο» της ανασταλτικής λειτουργίας, με την ΑΕΚ να βγάζει συγκέντρωση, μαχητικότητα και ένταση στο γήπεδο και τους παίκτες να προσαρμόζονται στο τακτικό πλάνο, διαθέτοντας ομαδικό πνεύμα στο παιχνίδι τους.

Ένα από τα «θέλω» τα οποία είχε αναλύσει ο Ιταλός κόουτς κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν οι νίκες. «Ήρθα για να κερδίζω», ήταν χαρακτηριστικά η έκφραση του Καρέρα στη συνέντευξη Τύπου πλάι στον Ίλια Ίβιτς. Άλλωστε και ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της Ένωσης είχε σταθεί σε αυτό αναφέροντας στην παρουσίαση του Ιταλού προπονητή: «Ένα πράγμα πολύ σημαντικό όταν μιλήσαμε με τον Μάσιμο Καρέρα είναι ότι τον ρώτησα αν ήταν έτοιμος να έρθει. Μου είπε ότι "είμαι έτοιμος να έρθω και να κερδίσω". Είναι πολύ σημαντική αυτή η νοοτροπία για την ΑΕΚ. Τόσο ο προπονητής, όσο και ο τεχνικός διευθυντής αλλά και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να την έχουν».

Πράγματι, η φιλοσοφία του Καρέρα μέχρι στιγμής αντανακλάται απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, όπου σε 18 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο με αυτόν στον πάγκο η ΑΕΚ έχει σημειώσει 12 νίκες. Το ποσοστό νικών του Καρέρα ανέρχεται στο 66,6% αυτή τη στιγμή, κάτι που τον έκανε να ξεπεράσει τον Γκουστάβο Πογέτ με 64,2% και 18/28 νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις και να πιάσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος σε 24 ματς σε Super League και Κύπελλο είχε μετρήσει 16 νίκες, έχοντας δηλαδή κι αυτός ποσοστό νικών 66,6%.

Ο Μανόλο Χιμένεθ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα των προπονητών της ΑΕΚ από τη χρονιά της επιστροφής της μέχρι και σήμερα καθώς στο δεύτερο πέρασμά του από τον πάγκο της Ένωσης, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα, στα εγχώρια ματς είχε 45/67 νίκες και ποσοστό 67,1% ενώ στο τελευταίο πέρασμά του είχε 10/16 νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο με ποσοστό 62,5%.

Τα ποσοστά νικών των προπονητών της ΑΕΚ (που κάθισαν σε τουλάχιστον 10 παιχνίδια στον πάγκο) την τελευταία πενταετία στις εγχώριες διοργανώσεις:

Χιμένεθ (2017-2018): 67,1% - 45/67

Καρέρα: 66,6% - 12/18

Ουζουνίδης: 66,6% - 16/24

Πογέτ: 64,2% - 18/28

Χιμένεθ (2018-2019): 62,5% - 10/16

Κωστένογλου: 50% - 6/12 νίκες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα