Ποιον θα έπαιρνες στον Παναθηναϊκό από το ελληνικό πρωτάθλημα;

Ποιον θα έπαιρνες στον Παναθηναϊκό από το ελληνικό πρωτάθλημα;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ποιον θα έπαιρνες στον Παναθηναϊκό από το ελληνικό πρωτάθλημα;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσους ποδοσφαιριστές ξεχώρισε από την κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος.

Το βράδυ της Τρίτης πήρα μία πολύ ωραία... πάσα από μία ερώτηση αναγνώστη κατά την διάρκεια του ζωντανού διαλόγου που είχαμε. ᾽᾽Ποιον θα ήθελες στον Παναθηναϊκό από το ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς να μπορείς να πάρεις παίκτη από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ’’; Στην εποχή του Κορονοϊού όπου δεν κινείται φύλλο στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό, καθημερινά πρέπει να στίψεις το κεφάλι σου για να κατεβάζεις ωραίες ιδέες για να μην αναγκαστείς να γράφεις... παπάτζες, ώστε να γεμίζεις την ροή και τις σελίδες.

Η ερώτηση αυτή ήταν η αφορμή για το σημερινό σημείωμα. Για να το κάνουμε, όμως, πιο ενδιαφέρον, δεν θα αναφερθώ σε έναν ποδοσφαιριστή της Σούπερ Λιγκ, αλλά σε έναν από κάθε ομάδα, επί της ουσίας είναι όσοι ξεχώρισα από την κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος.

Στην ίδια ερώτηση, φυσικά, μπορείτε να απαντήσετε και εσείς στα σχόλια. Είτε για έναν μόνο ποδοσφαιριστή που θα θέλατε στο Τριφύλλι είτε και περισσότερους. Πάντα από το εγχώριο πρωτάθλημα και χωρίς να υπολογίζουμε τους τρεις άλλους μεγάλους.

ΟΦΗ: Μιγκέλ Μεγιάδο

Από τον ΟΦΗ, πολύ καλή χρονιά έκανε ο Σεμέδο στα άκρα της επίθεσης όπως και ο Τσιλιανίδης, ο Φιγκεϊρέδο ήταν αξιόπιστος στην κορυφή, ενώ πολύ καλή περίπτωση είναι και ο επιτελικός μέσος Ναμπί.

Αν μπορούσα να πάρω κάποιον από τον ΟΦΗ, θα έπαιρνα τον Μιγκέλ Μεγιάδο. Αυθεντικός Λατινοαμερικάνος στην θέση 6. Τρέξιμο, σκληράδα, επιθετικότητα στο μαρκάρισμα, καλός και με την μπάλα στα πόδια, όχι κάτι το ιδιαίτερο βέβαια. Το ιδανικό back-up του Δημήτρη Κουρμπέλη.

ΑΡΗΣ: Μπρούνο Γκάμα

Εδώ η... δεξαμενή είναι σαφώς μεγαλύτερη, καθώς το ρόστερ είναι αρκετά ποιοτικό. Ήδη ο Παναθηναϊκός ψώνισε τον Φραν Βέλεθ, τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, ο οποίος από το καλοκαίρι θα φορά την πράσινη φανέλα.

Η δική μου επιλογή είναι ο Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι, με μία και μόνο επαφή. Σε μία θέση όπου το Τριφύλλι δεδομένα θα κάνει δύο κινήσεις, μία βασικού και μία αναπληρωματικού, ο Γκάμα θα μπορούσε να είναι μία πολύ ποιοτική ρεζέρβα. Εξτρέμ που ᾽ἐχει᾽᾽το γκολ διαχρονικά στην καριέρα του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Απόστολος Βέλλιος

Από πέρυσι το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός ψάχνει έναν σέντερ φορ που θα αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή και θα μπορεί να προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά στην κορυφή της επίθεσης. Ένα κλασσικό 9άρι, ψηλό, δυνατό, με καλή επίδοση στο σκοράρισμα. Ο Απόστολος Βέλλιος είναι ο παίκτης που θα επέλεγα από τον Ατρόμητο.

ΑΕΛ: Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς

Κανονικό... λαβράκι είναι ο Σέρβος μέσος που αγωνίζεται τρία χρόνια στην Ελλάδα και προκαλεί εντύπωση το γιατί δεν έχει κάνει το βήμα παραπάνω. Φέτος έκανε την πιο παραγωγική του σεζόν, πετυχαίνοντας 8 γκολ! Ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, έχει ισορροπία ανάμεσα σε επιθετικά και αμυντικά προτερήματα και μπορεί να παίξει τόσο ως 8 όσο ως 10.

ΞΑΝΘΗ: Φάμπιο Στάρτζεον

Δεν μπορώ να πω πως με... τρελαίνει κάποιος ιδιαίτερα από την φετινή έκδοση της ακριτικής ομάδας. Πιθανότατα δεν θα έπαιρνα κανέναν, κανείς δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ίσως μοναχά ο Φάμπιο Στάρτζεον, ο ταχύτατος εξτρέμ από την Πορτογαλία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μαρκ Φερνάντες

Παιχτάρα. Και μπράβο στην Τρίπολη που κατάφερε να τον εντοπίσει στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας και να τον φέρει στην Ελλάδα. Ο Ισπανός εξτρέμ, Μαρκ Φερνάντες, είναι ποδοσφαιριστής που εύκολα θα έπαιζε σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Φέτος σκόραρε 6 τέρματα, πέρυσι 8 σε όλες τις διοργανώσεις, αριστεροπόδαρος, πολύ δημιουργικός, με μπόλικη φαντασία και ουσία στο επιθετικό τρίτο.

ΛΑΜΙΑ: Ντάνι Μπεχαράνο

Ένα ωραίο στοίχημα θα ήταν ο Σέρβος εξτρέμ Ρόμανιτς, ωστόσο, θα επέλεγα τον Ντάνι Μπεχαράνο. Τον Βολιβιανό αμυντικό μέσο που τόσο ως παίκτης του Παναιτωλικού όσο και ως της Λαμίας, ήταν πέρα για πέρα τίμιος, με παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα του Μεγιάδο.

ΒΟΛΟΣ: Χουάν Μουνίθ

Ούτε και ο Βόλος, όπως και η Ξάνθη, έχει κάποιον ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να παίξει στον Παναθηναϊκό, κάποιον που πραγματικά να ξεχώρισα. Ο μόνος που κάτι είχε να ᾽᾽πει᾽᾽ και έχει και ένα ιδιαίτερο παρελθόν σε υψηλό επίπεδο ως νεαρός, ήταν ο Χουάν Μουνίθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με 5 γκολ.

Παναιτωλικός: Δημήτρης Κυριακίδης

Μεγάλη ποιότητα ο Ρόσα, έχει προοπτικές ο νεαρός μέσος Τσιγγάρας αλλά η επιλογή μου είναι ο... εξαφανισμένος από τα δοκάρια της ομάδας, Δημήτρης Κυριακίδης. Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα πάρει δεύτερο τερματοφύλακα και ο Έλληνας πορτιέρο έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στα ελληνικά γήπεδα πως αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για κάθε ομάδα.

Πανιώνιος: Μπατσάνα Αραμπούλι

Λίγα πράγματα ο φετινός Πανιώνιος. Δεν θα έπαιρνα κάποιον, ωστόσο, αυτός που ξεχώρισε σαν την... μύγα μέσα στο γάλα ήταν ο Μπατσανά Αραμπούλι στην κορυφή της επίθεσης των κυανέρυθρων.

TOP 3

Αν θα έπρεπε να διαλέξω τρεις θα ήταν: Μαρκ Φερνάντες, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, Μπρούνο Γκάμα και αν έπρεπε μόνο έναν; Τον Ισπανό εξτρέμ του Αστέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.