Η εξαίρεση του Ολυμπιακού με τη ρήτρα για τον Σα και τα 13 εκ. εν τη παλάμη!

Η εξαίρεση του Ολυμπιακού με τη ρήτρα για τον Σα και τα 13 εκ. εν τη παλάμη!

Η εξαίρεση του Ολυμπιακού με τη ρήτρα για τον Σα και τα 13 εκ. εν τη παλάμη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα λεπτομέρειες μίας ιδιαίτερης συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Ζοσέ Σα.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που εδώ και χρόνια αποφεύγει να βάζει ρήτρες εξαγοράς στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της. Προφανώς γιατί θέλει να έχει τη δυνατότητα στην όποια διαπραγμάτευση με κάποιον ενδιαφερόμενο σύλλογο να ζητάει όσα χρήματα ο ίδιος νομίζει.

Μία εξαίρεση έχει κάνει ο Ολυμπιακός σε αυτό τον άγραφο κανόνα του, με τον Ζοσέ Σα! Ήταν τον περασμένο Μάϊο, πριν δέκα μήνες δηλαδή, που ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε τη μεταγραφή του 27χρονου γκολκίπερ από την Πόρτο αντί 2,5 εκ. Ευρώ, μετά από πολλές συζητήσεις όχι τόσο με τους Πορτογάλους, όσο με τον ίδιο τον Σα. Συζητήσεις πάνω στους οικονομικούς κι όχι μόνο όρους του συμβολαίου. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ ζήτησε επίμονα κι ο Ολυμπιακός δέχθηκε να μπει ρήτρα εξαγοράς στο νέο του, έως το 2023, συμβόλαιο.

Έτσι, όποια ομάδα θέλει να αγοράσει τον Σα από τον Ολυμπιακό μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, είναι υποχρεωμένη να πληρώσει 13 εκ. Ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Δεν το λες και…μικρό το ποσό για τερματοφύλακα-ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για πολλές φορές πάνω απ΄ όσα ξόδεψαν οι «ερυθρόλευκοι» για να τον αποκτήσουν! Ήταν μία κίνηση καλής θέλησης από τον Ολυμπιακό προς τον Σα, που δέχθηκε να υπογράψει νέο πολυετές (τετραετές) συμβόλαιο, από την άλλη όμως ήθελε να έχει τη δυνατότητα να κάνει μία μεταγραφή, στην περίπτωση κατά την οποία βρίσκονταν μία ομάδα από μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τον ζητούσε.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ένας τερματοφύλακας που έπαιζε στην Πόρτο, έστω ήταν στην σκιά του Κασίγιας, αλλά με 20 παιχνίδια βασικός την τελευταία του σεζόν πριν έρθει στην Ελλάδα, λογικό είναι να έχει φιλοδοξίες που είναι πιο μακριά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να το αποδεχθούμε. Και δεν είναι και…κακό, όταν ο ποδοσφαιριστής για να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του παίζει καλά κι άρα βγαίνει ωφελημένος εκτός από τον ίδιο κι ο Ολυμπιακός.

Όσοι τον έχουν ζήσει στο Ρέντη λένε ότι ο Σα είναι ένα ιδιαίτερο παιδί. Όχι ότι έχει δημιουργήσει προβλήματα, αλλά γενικά δεν είναι ο πιο εύκολος χαρακτήρας. Το ζητούμενο όμως είναι να κάνει τη δουλειά-και συνήθως την κάνει καλά τη δουλειά. Ο Ολυμπιακός σε γενικές γραμμές έχει ήσυχο το κεφάλι του με τον Σα, κάτι πολύ σημαντικό για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό κι έχει φιλοδοξίες και στην Ευρώπη. Ένας Ολυμπιακός που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ήσυχο το κεφάλι του κάτω από τα δοκάρια του: ούτε την τελευταία σεζόν του Ρομπέρτο, ούτε με Καπίνο-Λεάλι, ούτε πέρσι στις αρχές της σεζόν με Γιαννιώτη.

Ο Σα έχει κι αυτός τις κακές στιγμές του, μπορεί να γίνει πολύ…κακός γκολκίπερ όταν χάνει τη συγκέντρωση του, αλλά γενικά ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ευχαριστημένος μαζί του. Και νομίζω ότι κι ο Σα είναι ευχαριστημένος από τον Ολυμπιακό, αφού έγινε ουσιαστικά η πρώτη ομάδα που τον εμπιστεύθηκε ως βασικό γκολκίπερ και με την οποία έπαιξε τόσα πολλά παιχνίδια στο πιο υψηλό επίπεδο, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, μετά από δύο χρόνια παρουσίας του κάτω από τα δοκάρια των «ερυθρόλευκων», εάν βρεθεί ομάδα να τον θέλει τόσο πολύ, ο δρόμος είναι ένας: 13 εκ. Ευρώ εν τη παλάμη…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1241462082786037760

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.