Λεντέσμα στο gazzetta.gr: «Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος, οφείλουμε πολλά στους γιατρούς»!

Λεντέσμα στο gazzetta.gr: «Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος, οφείλουμε πολλά στους γιατρούς»!

Νίκος Αθανασίου
Λεντέσμα στο gazzetta.gr: «Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος, οφείλουμε πολλά στους γιατρούς»!

bet365

Ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της Λάτσιο και ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Κριστιάν Λεντέσμα, μιλά στο gazzetta.gr για όσα έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο Κορονοϊός.

Η Ιταλία ζει μέρες χειρότερες και από εκείνες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Οι νεκροί από τον Κορονοϊό πλησιάζουν τις 7.000 και ο ημερήσιος αριθμός των θυμάτων του COVID-19 δείχνει πως η χώρα βρίσκεται σε… εμπόλεμη κατάσταση από έναν αόρατο από αλλά απόλυτα φονικό εχθρό!

Η κατάσταση είναι δραματική, ο εφιάλτης δεν έχει τέλος.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον άλλοτε εμβληματικό αρχηγό της Λάτσιο και παίκτη του Παναθηναϊκού την σεζόν 2016-2017, Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος μίλησε για τα όσα βιώνει στην ιταλική πρωτεύουσα, τον τρόπο που διαχειρίζεται την κατάσταση με τα παιδιά του, τα όσα έχει προκαλέσει η πανδημία στην Ιταλία ενώ δεν ξεχνά να βγάλει να καπέλο και να εκφράσει τον θαυμασμό για τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης!

- Kριστιάν καλησπέρα από την Ελλάδα. Εύχομαι εσύ και η οικογένειά σου, να είστε καλά...

᾽Ἐυτυχώς όλοι είμαστε καλά και εύχομαι στους φίλους μου στην Ελλάδα και γενικότερα σε όλους τους Έλληνες να ξεπεράσουν γρήγορα αυτή την κατάσταση. Το σπίτι μου είναι στην Ρώμη. Βρισκόμαστε σε καραντίνα, η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και καθημερινά προσευχόμαστε για όσους νοσούν και τις οικογένειές τους᾽᾽.

-Πως βιώνεις αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη;

᾽᾽Είναι κάτι που μου προκαλεί αβεβαιότητα και θλίψη. Τόσοι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και πόσοι ακόμη παλεύουν για να μείνουν ζωντανοί. Από την μία είναι αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα αλλά από την άλλη θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου θαυμασμό σε εκείνους που κάθε μέρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Σε εκείνους που μάχονται για να σώσουν ζωές, στους γιατρούς και τις νοσοκόμες εδώ στην Ιταλία που κατά την άποψή μου είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Τους οφείλουμε πολλά᾽᾽.

-Έχεις δύο παιδιά. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να τους εξηγήσεις αυτό που συμβαίνει;

᾽᾽Τα παιδιά μου είναι 12 και 15 ετών. Μιλάμε πολύ, είναι αρκετά ώριμα και νομίζω πως έχουν αντιληφθεί πλήρως την σοβαρότητα της κατάστασης. Καταλαβαίνουν πως πρέπει οι κανόνες να τηρηθούν κατά γράμμα και πως όλο αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση για να μην είμαστε πειθαρχημένοι᾽᾽.

-Οι θάνατοι είναι περισσότεροι για την Ιταλία σε σχέση με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τι πιστεύεις πως πήγε στραβά και ξέφυγε η κατάσταση;

᾽Ἐιλικρινά είναι ο σοκαριστικός αυτός ο αριθμός αν ισχύει. Οι χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους προκαλούν σε όλους μας τόσο μεγάλο πόνο. Όσον αφορά για το τι έφταιξε στην Ιταλία; Νομίζω δεν ήταν εύκολο να διαγνωστεί άμεσα το που μπορεί να οδηγήσει αυτός ο ιός. Στην αρχή όλοι ίσως πιστέψαμε πως δεν ήταν κάτι σοβαρό, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι εδώ. Από την ώρα, όμως, που η κατάσταση έγινε τόσο σοβαρή, η κυβέρνηση θεωρώ πως πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις για να προστατεύει τον κόσμο᾽᾽.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα