Λόπες: «Δεν το έχω ξαναζήσει, η ΑΕΚ μας έχει δώσει τα απαραίτητα για την προστασία μας»

Λόπες: «Δεν το έχω ξαναζήσει, η ΑΕΚ μας έχει δώσει τα απαραίτητα για την προστασία μας»

Gazzetta team
Λόπες: «Δεν το έχω ξαναζήσει, η ΑΕΚ μας έχει δώσει τα απαραίτητα για την προστασία μας»

bet365

Ο Έλντερ Λόπες μίλησε στην Πορτογαλία για την κατάσταση με τον κορονοϊό και για την καθημερινότητά του στην Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ μίλησε στην ιστοσελίδα της πορτογαλικής Λίγκας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τα μέτρα εναντίον του κορονοϊού, για τις προπονήσεις από το σπίτι και για το υλικό που παρέχει η ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές της, στέλνοντας μήνυμα στον κόσμο για να ξεπεραστεί το τεράστιο πρόβλημα υγείας που έχει προκύψει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λόπες:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να σταματήσει τα πάντα, στον αθλητισμό, στο εμπόριο, στα εστιατόρια, υπάρχουν περιορισμοί που δεν τους έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Χθες έπρεπε να πάω για ψώνια για αγαθά πρώτης ανάγκης και διαπίστωσα στην περιοχή που ζω, ότι δεν υπήρχε κανένας στον δρόμο και τα μαγαζιά είναι σχεδόν όλα κλειστά. Θεωρώ πως οι άνθρωποι ακολουθούν τις εντολές της κυβέρνησης και των φορέων της υγείας με μεγάλη υπευθυνότητα».

Για τον τρόπο προπόνησης στην ΑΕΚ αυτή την περίοδο: «Γίνεται δουλειά από το σπίτι, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η ΑΕΚ μας έχει δώσει κάποια υλικά για προπόνηση για να έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επιπλέον κάθε μέρα έχουμε βιντεοκλήσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα και κάνουμε προπόνηση μαζί. Είναι καλή μεθοδολογία καταφέρνοντας να διατηρήσουμε τη φόρμα και το ομαδικό πνεύμα, όσο είναι δυνατό σε τέτοιες καταστάσεις».

Για το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση ο ίδιος: «Προσπαθώ να σέβομαι τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των φορέων υγείας και προσπαθώ να έχω την καλύτερη ιατρική προστασία, πλένοντας τα χέρια μου συχνά. Σε περίπτωση που θέλω να βγω από το σπίτι, έχω γάντια, μάσκες και απολυμαντικά χεριών που μας έχει δώσει η ΑΕΚ για να έχουμε όλα όσα είναι απαραίτητα για την καλύτερη προστασία μας».

Στη συνέχεια ο Λόπες πρόσθεσε πως θεωρεί ότι η Πορτογαλία έχει πάρει τα σωστά μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ έκλεισε με ένα μήνυμα για τους συμπατριώτες του λέγοντας: «Το κυριότερο είναι να μην χάνουν την ελπίδα τους. Η τωρινή κατάσταση δεν είναι εύκολη και πρέπει να κάνουμε θυσίες. Αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το ξεπεράσουμε. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να ακολουθούμε τις οδηγίες της κυβέρνησης και των φορέων υγείας γιατί μόνο έτσι θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τον νορμάλ τρόπο ζωής μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα