Τι έκανε ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς σε 160 λεπτά με παίκτη λιγότερο…

Τι έκανε ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς σε 160 λεπτά με παίκτη λιγότερο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα που έχει ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στον πάγκο, παίζοντας με δέκα παίκτες και βγάζει συμπεράσματα.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Από τις μικρές λεπτομέρειες φαίνεται το πόσο καλά δουλεμένη είναι μία ομάδα και πόσο ποιοτικούς παίκτες έχει.

Μία από αυτές τις λεπτομέρειες είναι η συμπεριφορά της όταν παίζει με παίκτη λιγότερο! Κι ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο έχει υποχρεωθεί αυτή τη διετία να αγωνιστεί έξι φορές με δέκα παίκτες, τρεις στην Ευρώπη και τρεις στην Ελλάδα. Ποια ήταν η συμπεριφορά του;

Πέρσι…

Αποβλήθηκε ο Τσιμίκας στο 73ο λεπτό στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπέτις στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολυμπιακός έμεινε 22 λεπτά (στο 95’ τέλειωσε το ματς) με παίκτη λιγότερο και το αποτέλεσμα έμεινε το 0-0.

Αποβλήθηκε ο Ποντένσε στο 78ο λεπτό στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη στο πρωτάθλημα, με το σκορ 1-1. Ο Ολυμπιακός έμεινε 24 λεπτά (στο 102΄ τέλειωσε το ματς) με παίκτη λιγότερο και το σκορ έμεινε στο 1-1.

Φέτος…

Αποβλήθηκε ο Μπενζιά στο 58ο λεπτό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με το σκορ στο 1-0 υπέρ του. Ο Ολυμπιακός έμεινε 37 λεπτά (στο 95΄τέλειωσε το ματς) με παίκτη λιγότερο και το σκορ έγινε 1-3 εις βάρος του.

Αποβλήθηκε ο Αβραάμ στο 67ο λεπτό στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα, με το σκορ 2-0. Ο Ολυμπιακός έμεινε 27 λεπτά (στο 94’ τέλειωσε το ματς) με παίκτη λιγότερο και το σκορ έμεινε στο 2-0.

Αποβλήθηκε ο Ομάρ στο 73ο λεπτό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολυμπιακός έμεινε 22 λεπτά (στο 95’ τέλειωσε το ματς) με παίκτη λιγότερο και το σκορ έγινε 1-0 υπέρ του.

Αποβλήθηκε ο Σεμέδο στο 29ο λεπτό στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Γουλβς για τα νοκ άουτ του Γουρόπα Λιγκ, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολυμπιακός έμεινε 65 λεπτά (στο 94΄τέλειωσε το ματς) με παίκτη λιγότερο και το σκορ έγινε 1-1.

Συμπεράσματα…

Υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν ανταποκρίθηκε παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Εκείνο στο Βελιγράδι, όπου και πάλι μετά την γρήγορη (στο 62’, τέσσερα λεπτά μετά την αποβολή) ισοφάριση του Ερυθρού Αστέρα ο Ολυμπιακός κρατούσε το 1-1, έχασε στο 85’ σπουδαία ευκαιρία (με το εξ επαφής άστοχο σουτ του Μεριά) να προηγηθεί αυτός με 2-1 και τελικά λύγισε με δύο γκολ στο 87’ και στο 90’.

Υπάρχουν πέντε παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Σε συνολικά 160 λεπτά ποδοσφαίρου σε αυτά τα πέντε ματς με δέκα παίκτες, ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ (στο Περιστέρι με τον Χασάν και με τη Γουλβς με τον Ελ Αραμπί) και δέχθηκε μόλις ένα κι αυτό κόντρα της μπάλας στα πόδια παίκτη κι αλλαγή πορείας της. Τα αποτελέσματα σε αυτά τα πέντε ματς ήταν δύο νίκες (στην Ελλάδα) και τρεις ισοπαλίες (δύο στην Ευρώπη και μία στην Ελλάδα) για τον Ολυμπιακό.

Αποτελέσματα-παράσημο για τον προπονητή και τη δουλειά του, για τους παίκτες και τη δουλειά τους. Να μην χάνεις από τη Γουλβς και την Μπέτις, ομάδες από τα δύο πιο δυνατά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, δεν είναι μικρό πράγμα. Δείχνει την οργάνωση που έχεις σαν ομάδα, την αξία των παικτών σου, αλλά και τον χαρακτήρα που βγάζεις.

Είχα βαρεθεί να γράφω τόσα χρόνια ότι η δουλειά του προπονητή φαίνεται στο δεύτερο χρόνο της. Και να που βλέπουμε φέτος έναν Ολυμπιακό για μεγάλα πράγματα σε αυτό τον δεύτερο χρόνο του με τον ίδιο προπονητή. Η δε ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ακόμη πιο ισχυρός του χρόνου, εάν μείνει ο Μαρτίνς για τρίτη στη σειρά σεζόν.

Άσχετο: ο Μαρτίνς ποτέ δεν είπε στη συνέντευξη του στη Ρωσία ότι έχει «σοβαρές συζητήσεις» με τον Ολυμπιακό για το μέλλον του. Αυτό που είπε είναι ότι έχει αυτή την στιγμή «σοβαρές υποχρεώσεις» με τον Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα, την Ευρώπη, το Κύπελλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.