Ο ιός διέλυσε όλα τα πλάνα

Ο ιός διέλυσε όλα τα πλάνα

Ο ιός διέλυσε όλα τα πλάνα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον σχεδιασμό του Άρη της επόμενης χρονιάς και εξηγεί γιατί πάσης φύσεως ζήτημα μπήκε στο ψυγείο…

Είναι θέμα χρόνου η αλλαγή της ατζέντας και από την καταγραφή των γεγονότων με βασικό άξονα το υπέρτατο αγαθό (την υγεία), θα κυριαρχήσουν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών είναι δυσοίωνες και δίχως να επιδιώξουμε να γίνουμε προφήτες κακών μαντάτων, θεωρείται δεδομένο ότι η παλίρροια θα ταρακουνήσει αρκετά τις ναυαρχίδες της παγκόσμιας οικονομίας που βρίσκονται στα ανοιχτά, κυρίως όμως θα βυθίσει ακόμη τις βαρκούλες που αγκυροβολούν σε κοντινή απόσταση από τη στεριά.

Στην παρούσα φάση κατατίθενται εκτιμήσεις, σύντομα θα έρθει και η λυπητερή κι επειδή στην οικονομική αλυσίδα βρίσκονται οι πάντες (από τους μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς έως και τους καταναλωτές), οι απώλειες προβλέπεται να είναι σημαντικές και σοβαρές για όλους.

Οι οργανισμοί που χαρακτηρίζονται από γνώση, εμπειρία και διοικητική ικανότητα (όπως είναι δηλαδή το ΝΒΑ) ήδη ανέθεσαν σε εταιρίες την ευθύνη πραγματοποίησης οικονομοτεχνικής μελέτης για τις συνέπειες του ιού στην παγκόσμια οικονομία.

Ενδεχομένως να πέσω έξω, εκτιμώ όμως ότι η ζωή και η καθημερινότητα όλων των ζωντανών οργανισμών (όπως είναι και οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες) θα διαφοροποιηθούν στο άμεσο μέλλον και θα υποχρεωθούν να συμβιβαστούν με οικονομικά δεδομένα τα οποία δεν είχαν προϋπολογίσει πριν από περίπου 1-2 μήνες, όταν ο ιός ήταν στην Κίνα και όλοι είχαν την (ψευδ)αίσθηση ότι βρίσκεται πολύ μακριά για να μας αγγίξει.

Επιχειρηματικές ενέργειες θα ακυρωθούν, προϋπολογισμένα έσοδα θα «εξαφανιστούν» και γενικώς οι καλοί καπετάνιοι θα δείξουν αν έχουν την ικανότητα διαχείρισης των καραβιών τους σε κατάσταση φουρτούνας.

Η αλλαγή των δεδομένων αγγίζει και τον Άρη για τον οποίον, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπάρχει μόλις μία ευχάριστη είδηση. Η μη πραγματοποίηση των Playoffs κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή η απόφαση, για τα οικονομικά της ΠΑΕ, είναι ευεργετική διότι σε διαφορετική περίπτωση η εταιρία θα είχε απώλεια εσόδων άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, βάσει των εκτιμήσεων των ανθρώπων της ομάδας.

Αν βέβαια αρχίσει και πάλι το Πρωτάθλημα τον ερχόμενο Μάιο και αποφασιστεί να γίνουν οι αγώνες δίχως την παρουσία του κόσμου, η ζημιά θα είναι ίδια. Αν πάλι επιτραπεί η είσοδος, σε τι οικονομική κατάσταση θα είναι ο κόσμος αν α) υπάρξει πάγωμα ή καθυστερήσεις στις πληρωμές και ταυτόχρονα αξιοποιήσουν οι εργοδότες τη μερική ή ολική αναστολή καταβολής του δώρου του Πάσχα; β) βάσει οικονομικής μελέτης περίπου το 70% των Ελλήνων δεν έχουν περισσότερα από 1000 ευρώ στην άκρη και στο ενδεχόμενο ανωμαλίας σε επίπεδο πληρωμών, πόσοι θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής 15-20 ευρώ για την αγορά ενός εισιτηρίου;

Η κατάσταση είναι… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, κυρίως για τις ομάδες οι οποίες στηρίζουν τον προϋπολογισμό τους, κατά ένα ποσοστό 30-40%, στα έσοδα είτε από τα μεμονωμένα εισιτήρια ή από τα εισιτήρια διαρκείας.

Ο Άρης ανήκει στη συγκεκριμένη συνομοταξία κι αυτό τον υποχρεώνει να αλλάξει ρότα κι αν είχε αποφασίσει οικονομικό εξορθολογισμό, τώρα είναι υποχρεωμένος να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Συνεπώς, αν όντως αποδειχθούν τα δυσοίωνα μηνύματα στην οικονομία και πληγεί σε μεγάλο βαθμό ο τομέας της διαφήμισης (όσοι είμαστε στον χώρο των media ξέρουμε ότι ένα συντριπτικό ποσοστό των εταιριών «πάγωσε» τα συμβόλαια), αυτομάτως θα μειωθούν σε σημαντικό βαθμό και τα έσοδα.

Προσέξτε: Τα έσοδα στα οποία ούτως ή άλλως υπάρχει δίμηνη και τρίμηνη καθυστέρηση. Δηλαδή, μια πολύ προβληματική κατάσταση χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο.

Αν λοιπόν στον Άρη είχαν αποφασίσει ένα πλαφόν συμβολαίων το οποίο δεν ξεπερνούσε τα 220-240 χιλιάρικα για ετήσιο συμβόλαιο, προσωπικά αμφιβάλλω αν θα παραμείνει στο ίδιο οικονομικό status. Οι νέες συναντήσεις, η επανεκτίμηση της κατάστασης και οι αποφάσεις βάσει των διαμορφωθέντων δεδομένων, είναι δεδομένα. Συνεπώς, καλή η μεταγραφολογία και τα φιλολογικά ενδιαφέροντα για παίκτες των οποίων τα κασέ είναι στα 400 ή 500 χιλιάρικα τον χρόνο, φέτος όμως ο Άρης δεν θα πάρει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.