Ο ιδιαίτερος Μασούρας, καλύτερος στα εκτός, με τις κεφαλιές, τις αλλαγές και τα «πρώτα» γκολ!

Ο ιδιαίτερος Μασούρας, καλύτερος στα εκτός, με τις κεφαλιές, τις αλλαγές και τα «πρώτα» γκολ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για τον Μασούρα, με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το παιχνίδι με τη Γουλβς δεν ήταν και το πιο…τυχερό του Μασούρα, από την στιγμή που ο Μαρτίνς τον θυσίασε κάνοντας τον αλλαγή από το 33’, για να βάλει τον Σισέ, καθώς αποβλήθηκε ο Σεμέδο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μασούρας κι άλλες φορές έχει γίνει αυτό που λέμε η «εύκολη» πρώτη αλλαγή του προπονητή, όταν ο Πέδρο έβλεπε ότι κάτι δεν του πήγαινε καλά: με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη τον είχε αλλάξει στο 41’, περνώντας τον Σουντανί…Με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και με τη Λαμία για το Κύπελλο, και τις δύο φορές πάλι στο Καραϊσκάκη, τον άλλαξε στο ημίχρονο, βάζοντας τον Μπενζιά και τον Βαλμπουενά αντίστοιχα…Και τώρα με τη Γουλβς ήταν η τέταρτη φορά που ο Έλληνας διεθνής βγήκε πριν το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου.

Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ότι όλα τα παιχνίδια ήταν στο Καραϊσκάκη η, έπαιξε κι αυτό το ρόλο του στην απόφαση του Μαρτίνς για τις τέσσερις γρήγορες αλλαγές του Μασούρα, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν ήταν συγκυρία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν μπορεί παρά να έχει προσέξει, ότι ο Μασούρας τα καλύτερα πράγματα τα έχει κάνει μακριά από το Καραϊσκάκη, σε αντίθεση με τους περισσότερους παίκτες, που δίνουν περισσότερα στους εντός έδρας αγώνες (π.χ. ο Σουντανί και τα εφτά γκολ τα έβαλε στο Καραϊσκάκη, ενώ γενικά εκτός έδρας ακόμη και σε επίπεδο ασίστ είχε μόνο σε ένα ματς, στην Τρίπολη, που τα είχε φτιάξει τρία γκολ μαζεμένα!).

Να θυμηθούμε κι εμείς ότι η πρόκριση στο Λονδίνο ήρθε από την αριστοτεχνική σέντρα του Μασούρα στον Ελ Αραμπί…Το διπλό στην Τουρκία επί της Μπασάκσεχιρ είχε έρθει με εκείνη την κεφαλιά του Μασούρα…Το διπλό στου Χαριλάου ξεκίνησε από την ισοφάριση με κεφαλιά του Μασούρα…Στο διπλό στην Τρίπολη το σκορ άνοιξε ο Μασούρας…Ακόμη και το γκολ στο Βελιγράδι το έκανε ο Σεμέδο από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, όπως και το γκολ στο Αγρίνιο ο Ελ Αραμπί ήρθε από σέντρα του Μασούρα…

Όχι, δεν λέω ότι είναι πολλά τα εφτά γκολ που έχει πετύχει φέτος ο Έλληνας κυνηγός σε 41 συμμετοχές, εκ των οποίων μόνο οι τρεις ήταν με ολιγόλεπτη παρουσία. Ούτε λέω ότι είναι πολλά τα εφτά γκολ που έχει δημιουργήσει. Ωστόσο, πρώτον δεν είναι λίγα και δεύτερον ορισμένα από αυτά ήταν σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Κι ο Μαρτίνς δεν το ξεχνάει αυτό. Δεν ξεχνάει ότι η πρόκριση των Αύγουστο με τους Τούρκους κρίθηκε εν πολλοίς από εκείνη την κεφαλιά του Μασούρα στη σέντρα του Βαλμπουενά. Η, ότι το γκολ στο 119΄ στο Λονδίνο ήρθε από τη σέντρα του ίδιου παίκτη. Για παράδειγμα, μετά το διπλό στην Άρσεναλ, όπου ο 26χρονος εξτρέμ είχε βγάλει μάτια, τον είχε βασικό και στα τρία επόμενα παιχνίδια, με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και με τη Γουλβς για το Γιουρόπα λιγκ.

Κι επειδή αρκετές φορές του έχω κάνει κριτική του Μασούρα, στο μυαλό μου έχω πάντοτε ότι για να τον έχει ο προπονητής στο μυαλό του μέσα στους 11 βασικούς από την αρχή της σεζόν έως και τώρα, σημαίνει ότι κάτι βλέπει στον παίκτη. Να θυμηθούμε δε ότι από τις 41 συμμετοχές του Μασούρα, οι 32 ήταν στη βασική ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα εγώ περίμενα περισσότερα από τον Μασούρα, σε επίπεδο τόσο σκοραρίσματος, όσο και ασίστ. Δεν με πειράζει τόσο που δεν έχει ντρίμπλα και ταχύτητα, όσο ότι θα μπορούσε να γίνει πιο ουσιαστικός στις φάσεις. Γιατί ενώ έχει μεγάλη ικανότητα να μυρίζεται τη φάση και να χώνεται, δεν την αξιοποιεί όσο πρέπει. Βλέπεις άλλες φορές μέτρια τελειώματα, άλλες φορές άσχημα κοντρόλ. Και με τη Γουλβς σε εκείνη τη φάση που τον έβγαλε σε πολύ πλεονεκτική θέση για γκολ ο Ελ Αραμπί, άσχετα αν ορθά ο Μαροκινός υποδείχθηκε οφσάϊντ στο ξεκίνημα της φάσης, μπορεί το πλασέ του Μασούρα να βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά δεν ήταν ένα πειστικό τελείωμα φάσης.

Αρχίζω δε και πιστεύω ότι έχει επηρεαστεί από την πίεση που νιώθει κάθε Ελληνόπουλο να παίζει στον Ολυμπιακό και ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη αγχώνεται περισσότερο απ΄ ότι πρέπει. Δεν είναι συμπτωματικό κατά την γνώμη μου ότι πρώτον μόνο σε δύο ματς φέτος σκόραρε εντός έδρας (με τη Λάρισα και τον Παναιτωλικό) και δεύτερον ότι τα μισά γκολ τα έχει πετύχει με το κεφάλι, την στιγμή που ούτε είναι κανένα πολύ ψηλό παιδί, ούτε φορ παίζει. Μου μοιάζει σαν να μην έχει την ίδια εμπιστοσύνη όταν η μπάλα φτάνει στα πόδια του για να κάνει το καλό πλασέ και λες και αισθάνεται πιο άνετα όταν πάει να κάνει το γκολ με το κεφάλι!

Γενικά είναι κάπως ιδιαίτερο παιδί, αν αναλύσουμε τα δεδομένα του. Για παράδειγμα, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που σκοράρει μόνο το πρώτο γκολ στα παιχνίδια του!!! Ένα πραγματικά πολύ περίεργο πράγμα, να μην σκοράρει ξέρω γω όταν το σκορ είναι 1-0 η, 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά μόνο όταν η ομάδα του είναι στο μηδέν! Έχει σκοράρει σε εννιά παιχνίδια: στα οκτώ με το αποτέλεσμα 0-0 και σε ένα με το σκορ 0-1 εις βάρος του Ολυμπιακού!

Ένα άλλο είναι ότι δεν έχει σκοράρει ακόμη σε ένα ντέρμπι, με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ. Την στιγμή μάλιστα που όταν ήταν στον Πανιώνιο είχε σκοράρει εναντίον όλων των μεγάλων ομάδων-και του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια είχε βάλει τρία γκολ στην ΑΕΚ, δύο στον ΠΑΟΚ κι από ένα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τα πέντε στη Νέα Σμύρνη και τα δύο στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα.

Έχω δε την εκτίμηση ότι ένα γκολ σε τέτοιο παιχνίδι ίσως του έδινε άλλο ηθικό κι άλλη ψυχολογία, για να παίζει και λιγότερο στρεσαρισμένα, κι όχι π.χ. να κυνηγάει το γκολ κάποιες φορές εκβιάζοντας και μην δίνοντας πάσες σε συμπαίκτες του ευρισκόμενους σε καλύτερη θέση από αυτόν. Κι είναι λάθος του, διότι και σέντρα έχει και πάσα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.