Ο ΠΑΟΚ χωρίς άμυνα, η κυβέρνηση με… Αυγενάκη και ο Θεός βοηθός!

Ο ΠΑΟΚ χωρίς άμυνα, η κυβέρνηση με… Αυγενάκη και ο Θεός βοηθός!

Ο ΠΑΟΚ χωρίς άμυνα, η κυβέρνηση με… Αυγενάκη και ο Θεός βοηθός!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να γράψει για μερικά από τα αθλητικά και ποδοσφαιρικά θέματα της επικαιρότητας εκεί όπου βέβαια κυριαρχούν, άλλα πολύ πιο σοβαρά ζητήματα.

Ολυμπιακός - Γουλβς με Super Derby προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Προφανώς και τέτοιες ημέρες εμείς στα αθλητικά δεν γράφουμε για τα πιο σοβαρά από τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Η κατάσταση όσο πάει και περιπλέκεται με τον ιό, κάτι βέβαια που επηρεάζει απόλυτα και τα αθλητικά πράγματα. Ένας φίλος έλεγε προχθές… «μην μας κόψουν και την μπάλα» και είχε ένα δίκιο μια και όλοι το βλέπουν ως το αποκούμπι να ξεχνιούνται και να περνούν καλά, μια-δύο ώρες την ημέρα. Από την άλλη όμως, είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Δυστυχώς βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά και δεν ξέρουμε τι έρχεται και τι μας περιμένει. Πάμε μέρα με τη μέρα και πραγματικά σήμερα που γράφουμε ποιος μπορεί να είναι βέβαιος ότι (για παράδειγμα) την Κυριακή θα γίνουν τα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ;

Εφόσον γίνουν τα ματς θα ζήσουμε και ένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός χωρίς κόσμο και αναρωτιέμαι… Τι είναι πιο πιθανό: Να ξαναγίνουν φέτος αγώνες με κόσμο ή να τελειώσει κανονικά η χρονιά;

Σε αυτό το παιχνίδι πάντως ο ΠΑΟΚ θα μπει στο γήπεδο χωρίς πολλούς αμυντικούς, ίσως και με δίδυμο στα στόπερ που θα αποτελείται από Μιχάι-Μιχαηλίδη! Δύσκολα δείχνουν τα δεδομένα, αλλά μήπως και στο 0-2 του κυπέλλου ήταν εύκολα; Και εκεί ο ΠΑΟΚ με την πλάτη στον τοίχο ήταν… Σε τέτοια φάση τα κατάφερε καλύτερα!

* Κατά τα άλλα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ καλή μεταγραφή σε περίοδο που εντός γηπέδου δεν είχε προχωρήσει σε άλλες κινήσεις ενίσχυσης! Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πολλές ανάγκες, ο οργανισμός έπρεπε να ενισχυθεί και φυσικά δεν υπήρχε καταλληλότερος από τον Κυριάκο Κυριάκο που κλήθηκε πίσω γιατί μπορεί να κάνει τα πάντα. Με τη θετική του σκέψη, την οξυδέρκειά και την εμπειρία του στα τα ΠΑΟΚ και στα του ποδοσφαίρου, μπορεί… μέσα στην ΠΑΕ, στα γραφεία, μπορεί στο Συμβούλιο, δίπλα στην ομάδα, λίγο στην επικοινωνία, πολύ στην εκπροσώπηση και… παντού!

- Από εκεί και πέρα η χθεσινή απίστευτη εμφάνιση Αυγενάκη στην ΕΡΤ 3, ήρθε να αποδείξει πολλά για το πώς έγινε υφυπουργός αθλητισμού και το πώς τώρα τον έχουν κάνει στην άκρη έτσι ώστε στα πολύ σοβαρά ζητήματα να εμπλέκονται και να εμφανίζονται άλλοι κορυφαίοι υπουργοί. Δυστυχώς –γι’ αυτούς- εμφανίστηκε χθες ο Αυγενάκης και εξέθεσε τον εαυτό του, αλλά και όλη την κυβέρνηση.

Βγήκε στο κρατικό κανάλι και έκανε επίθεση στην παρουσιάστρια επειδή δεν τον είχε ενημερώσει από πριν, ότι θα τον ρωτήσει για την ΕΕΑ και τον ΠΑΟΚ! Έγινε αυθάδης, έβγαλε αυταρχισμό (προφανώς επειδή ήταν στην ΕΡΤ) άρχιζε να φωνάζει και να αλλάζει χρώματα επειδή… δεν είχε προσυνεννοηθεί ερωτήσεις και απαντήσεις! (Σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη πάντως τον περασμένο Οκτώβριο ήταν όλα πολύ καλύτερα όταν τον είδαμε με το γραμμένο κείμενο μπροστά του…)

Και να ήταν μόνο αυτά που έγιναν χθες…

Είπε ότι παραιτήθηκε η κυρία Αυγητίδου από την ΕΕΑ, ενώ τον άνθρωπο τον λένε Δημήτρη Αυγητίδη και χθες μάθαμε ότι επικαλέστηκε φόρτο εργασίας πριν αφήσει τη θέση για να μπει ο περιβόητος Φαραντούρης. (Είναι σίγουρος ο Αυγενάκης ότι είχαν φόρτο εργασίας αυτοί που παραιτήθηκαν;)

Ο άνθρωπος που εκτός όλων των άλλων βγήκε στην τηλεόραση και βάφτισε τρεις φορές την ΕΕΑ ως… Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Τρεις φορές το είπε, άρα… σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!

Στοιχηματίζω ότι θα ξαναβγεί να μιλήσει μετά από τρεις μήνες. Αν προλάβει τον ανασχηματισμό…

Και να μην τον αλλάξουν πάλι, πρόβλημά τους… Εκθέτει τόσο πολύ και τόσο εύκολα όλους όσους συνεργάζεται…

* Σήμερα έχουμε και την εκδίκαση της έφεσης στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Άντε να δούμε τι ισχύει τελικά… Αυτό που εκπρόσωποι του Ολυμπιακού είπαν στο διοικητικό δικαστήριο ότι… «η γνωμοδότηση της ΕΕΑ είναι μη εκτελεστή διοικητική πράξη γνωμοδοτικού χαρακτήρα που δεν προσβάλλεται στα διοικητικά δικαστήρια» ή αυτό που λένε και πάλι από τον Ολυμπιακό στα Όργανα του ποδοσφαίρου ότι… «το πόρισμα αυτό είναι δεσμευτικό και προέρχεται από τη μόνη Επιτροπής που μπορεί να κρίνει θέμα πολυιδιοκτησίας;» Σήμερα άραγε ποια από τις δύο θεωρίες θα στηρίξουν;

* Ποδοσφαιρικά, βλέποντας χθες το Λίβερπουλ-Ατλέτικο με τις 35 τελικές των Άγγλων απέναντι σε τόσο οργανωμένο και δυνατό αμυντικά αντίπαλο, αντιληφθήκαμε ότι... Όμπλακ και Αντριάν διαμόρφωσαν το 2-3 και «πέρασαν» τους Ισπανούς στην επόμενη φάση. Οι τερματοφύλακες έκριναν τα πάντα! Στον ΠΑΟΚ πάντως φέτος είναι βέβαιο ότι το έχουν καταλάβει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο τερματοφύλακας …

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.