Πώς -πιθανότατα- θα είναι ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν

Πώς -πιθανότατα- θα είναι ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πώς -πιθανότατα- θα είναι ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σκιαγραφεί το προφίλ του «Τριφυλλιού» της σεζόν 2020-2021, καταγράφει τις μεταγραφικές προτεραιότητες, τα ερωτηματικά και την πιθανότητα έως και 11 νέων προσθηκών!

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ χωρίς να κυνηγά με ρεαλιστικές πιθανότητες κάποιον μεγάλο στόχο. Εξάλλου είναι τιμωρημένος από την ΟΥΕΦΑ μέχρι και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και οι πιθανότητες για άρση της ποινής είναι ελάχιστες. Όπως είναι λογικό, η συζήτηση για την ομάδα της σεζόν 2020-2021 έχει ανοίξει και δεν άνοιξε από τους οπαδούς και τα ΜΜΕ που πάντα αρέσκονται σε τέτοιου είδους συζητήσεις, αλλά από την ίδια την ομάδα και τον (σωστό) προγραμματισμό της.

Το «Τριφύλλι» πριν καν μπούμε στον Απρίλιο, έχει κάνει ήδη δύο μεταγραφές για την νέα σεζόν. Έχει βρει τον βασικό του στράικερ στο πρόσωπο του Καρλίτος και έναν εκ των κεντρικών αμυντικών που θα πάρουν αρκετό χρόνο μέσα στην σεζόν. Τον Φραν Βέλεθ. Ισπανοί αμφότεροι.

Μπορεί το θέμα του προπονητή να είναι ακόμη ανοιχτό και να μην έχει ξεκαθαρίσει το αν ο Γιώργος Δώνης θα παραμείνει στον πάγκο του «τριφυλλιού» και του χρόνου, ωστόσο, η παρουσία του Τσάβι Ρόκα και το γεγονός πως αποτελεί το ξεκάθαρο «αφεντικό» στο ποδοσφαιρικό τμήμα, διευκολύνει την κατάσταση στον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν.

Φυσικά, υπάρχουν ακόμη κάποια ανοιχτά ζητήματα που θα καθορίσουν τον τελικό αριθμών των προσθηκών, ο οποίος είναι πιθανό να φτάσει ακόμη και τις έντεκα! Πράγμα που σημαίνει ότι το «τριφύλλι» μπορεί να προσθέσει ποιότητα αλλά θα χάσει σε μεγάλο βαθμό την ομοιογένεια που απέκτησε μέχρι και σήμερα.

Ξεκάθαρα, πάντως, το πλάνο με την ακαδημία, τους Έλληνες και όλα τα σχετικά έχει πάει… περίπατο, όπως συνήθως συμβαίνει στον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου. Γιατί ναι μεν οι «πράσινοι» κράτησαν όλα τα παιδιά της εξαιρετικής φουρνιάς 2000-2001, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει προτεραιότητα για την ανάδειξή τους αλλά η επιθυμία να αποκτηθούν ξένοι, έτοιμοι ποδοσφαιριστές που θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν άμεσα επίπεδο την ομάδα, ώστε εκείνη να μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Όπως ξεκάθαρη είναι και η πρόθεση να ανέβει το μπάτζετ. Το «ταβάνι» των 250.000 έχει αλλάξει προς τα πάνω, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλώσει την δεξαμενή των διαθέσιμων επιλογών για την στελέχωση της ομάδας του.

Ας δούμε πως έχουν τα δεδομένα θέση προς θέση:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ο Σωκράτης Διούδης επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2023 και θα ξεκινήσει την νέα σεζόν ως ο «πρώτος» πορτιέρο. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν είχε ισχυρό ανταγωνισμό για την θέση κάτω από τα δοκάρια, κάτι που αναμένεται να αλλάξει το καλοκαίρι, καθώς πρόθεση των «πρασίνων» είναι η απόκτηση ενός άσου που θα βάλει ανταγωνισμό για την θέση και θα ανεβάσει το επίπεδο στην τριάδα των τερματοφυλάκων. Αυτό θα είχε συμβεί από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα.

Κότσαρης και Ξενόπουλος είναι πιθανό να παραχωρηθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια και να επιστρέψουν πιο έτοιμοι.

Πιθανή σύνθεση: Διούδης, Μεταγραφή, Χριστογεώργος

ΔΕΞΙΟΙ ΜΠΑΚ: Ο Ματίας Γιόχανσον εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου… κουνάει μαντίλι μετά από τρία χρόνια και ήδη ο Παναθηναϊκός ψάχνει στην αγορά για τον αντικαταστάτη του. Δεδομένα, λοιπόν, θα γίνει μεταγραφή σε αυτή την θέση. Από την στιγμή που ο Αποστολάκης αποχωρεί και το «τριφύλλι» έχει αποφασίσει να κρατήσει πάση θυσία τον Βαγιαννίδη και μάλιστα με ένα συμβόλαιο αρκετά υψηλό για την ηλικία του, φαίνεται πως τον προορίζει για να αποτελέσει δίδυμο με τον ποδοσφαιριστή που θα έρθει. Μην ξεχνάμε, πως στην συνάντηση του Αλαφούζου με την οικογένεια του παίκτη, έγινε ξεκάθαρο πως ο 18χρονος άσος θα έχει του χρόνου περισσότερες συμμετοχές!

Πιθανή σύνθεση: Μεταγραφή, Βαγιαννίδης.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΑΚ: Ο Ινσούα ζητούσε τον… ουρανό με τα άστρα για να ανανεώσει, έχει φτάσει μια ανάσα από την πόρτα της εξόδου, αλλά όπως αναφέραμε και το απόγευμα της Δευτέρας το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά. Θα γίνει νέα επαφή και αν η πλευρά του παίκτη λογικευθεί, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα να ανεβάσει κάπως την προσφορά του για να τον κρατήσει.

Αν δεν παραμείνει ο «Πότσο», προφανώς θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής και τις διαθέσιμες λύσεις θα συμπληρώνουν οι Χατζηθεοδωρίδης και Ζαγαρίτης.

Πιθανή σύνθεση: Ινσούα ή Μεταγραφή, Χατζηθεοδωρίδης, Ζαγαρίτης.

ΣΤΟΠΕΡ: Στο κέντρο της άμυνας ο Παναθηναϊκός ήταν γεμάτος και… παραγέμισε με την μεταγραφή του Φραν Βέλεθ. Δεν πρόκειται να γίνει άλλη κίνηση. Σένκεφελντ και Πούγγουρας(ειδικά αν παραμείνει ο Δώνης) θα ξεκινήσουν την σεζόν ως βασικοί, ο Βέλεθ θα ακολουθεί και θα συμπληρώνουν τις υπόλοιπες θέσεις ένας ή δύο εκ των Νούνες, Κολοβέτσιου και Μαυρομμάτη. Από την στιγμή που το «τριφύλλι» παίζει με τετράδα στην άμυνα, άρα με δύο κεντρικούς αμυντικούς, τέσσερις στόπερ είναι ο ιδανικός και ισορροπημένος αριθμός για το ρόστερ. Κάτι που σημαίνει πως θα γίνει «μάχη» για το ποιος θα συμπληρώσει την τετράδα.

Όλοι είναι δεξιοπόδαροι, με εξαίρεση τον Φάνη Μαυρομμάτη, στοιχείο που του δίνει ένα προβάδισμα, σε συνδυασμό με το ότι αποτελεί «προϊόν» της ακαδημίας. Στην ιδανική τετράδα στόπερ, το «2 δεξιοπόδαροι και 2 αριστεροπόδαροι» θα ήταν το ιδανικό σενάριο.

Πιθανή σύνθεση: Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Μαυρομμάτης, Νούνες ή Κολοβέτσιος.

«ΕΞΑΡΙ»: Ο αρχηγός, Δημήτρης Κουρμπέλης, υπέγραψε νέο συμβόλαιο, το μεγαλύτερο σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Αποτελεί σημείο αναφοράς και βασικό πυλώνα της μεσαίας γραμμής. Με δεδομένο πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να παραμείνει ο Ανουάρ, οι «πράσινοι» θα κινηθούν για ακόμη έναν αμυντικό μέσο και την τριάδα των διαθέσιμων επιλογών θα συμπληρώνει ο σούπερ ταλαντούχος, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Πιθανή σύνθεση: Κουρμπέλης, Μεταγραφή ή Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος

«ΟΚΤΑΡΙ»: Ο βασικός και αναντικατάστατος, Χρήστος Δώνης, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, μιας και η πρόταση της ΠΑΕ δεν τον καλύπτει οικονομικά. Ο Γιασίν Αγιούμπ αποκτήθηκε για να πάρει φανέλα βασικού βάσει της ποιότητάς του, υπάρχει ο Γιάννης Μπουζούκης και το πιθανότερο είναι να γίνει και εκεί μία μεταγραφή.

Πιθανή σύνθεση: Αγιούμπ, Μεταγραφή, Μπουζούκης

ΔΕΚΑΡΙ: Οι πιθανότητες να παραμείνει και του χρόνου ο Γκίας Ζαχίντ είναι ελάχιστες. Τόσο γιατί στον ΑΠΟΕΛ τον υπολογίζουν, όσο και γιατί είναι απίθανο να καλύψει την ρήτρα του 1.6 εκατομμυρίων ευρώ ο Παναθηναϊκός. Αν γίνει κάτι, αν υπάρχουν ελπίδες να γίνει κάτι, θα γίνει στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Οπότε, το «τριφύλλι» είτε θα κάνει κι άλλη μεταγραφή εκεί, είτε θα «ανεβάσει» τον Αγιούμπ στο «δέκα», έχοντας πάντα και την επιλογή του Γιάννη Μπουζούκη και τον νεαρό Αθανασακόπουλο.

Πιθανή σύνθεση: Μεταγραφή ή Αγιούμπ, Μπουζούκης, Αθανασακόπουλος

ΕΞΤΡΕΜ: Και στα άκρα της επίθεσης έρχεται… extreme makeover! Ο μόνος σίγουρος είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο Ούφε Μπεκ δύσκολα θα παραμείνει ενώ στον… αέρα είναι και ο Δημήτρης Κολοβός αν και δεν αποκλείεται να πάρει και μια δεύτερη ευκαιρία. Το αν θα κάνει κίνηση το «τριφύλλι» για τον Νατζ θα κριθεί από την εικόνα του στα πλέι-οφ, αν και με τα χρήματα που λαμβάνει ο Μαγιάρος και την ρήτρα που υπάρχει με την Λέγκια(800.000 ευρώ) , ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει καλύτερο παίκτη.

Αν δεν μείνει ο Νατζ, το «τριφύλλι» θα κινηθεί για δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς. Δεδομένη είναι η επιστροφή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη που θα παλέψει για την καθιέρωση μετά τον επιτυχημένο δανεισμό του στον Πανιώνιο.

Πιθανή σύνθεση: Χατζηγιοβάνης, Μεταγραφή, Μεταγραφή ή Νατζ, Εμμανουηλίδης, Κολοβός.

ΦΟΡ: Στην κορυφή της επίθεσης τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα. Ο Καρλίτος θα είναι ο βασικός σέντερ φορ. Ο Μακέντα με τα τωρινά δεδομένα θα πουληθεί το καλοκαίρι και θα αποκτηθεί ένας σέντερ φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά(ψηλός, δυνατός), ένας επιθετικός περιοχής. Ο Περέα θα παραμείνει ως εναλλακτική ενώ ο Καμπετσής δύσκολα θα συνεχίσει και πιθανότατα θα δοθεί δανεικός.

Πιθανή σύνθεση: Καρλίτος, Μεταγραφή, Περέα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.