Άρης: Συμβόλαια που… καίνε

Άρης: Συμβόλαια που… καίνε

Άρης: Συμβόλαια που… καίνε

bet365

Στον Άρη θα ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και εντάσσονται στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα της κάθε υπόθεσης.

Οι συζητήσεις του ποδοσφαιρικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Άγγελου Χαριστέα, με τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο πλάνο της επόμενης χρονιάς άρχισαν από τα τέλη του περασμένου φθινοπώρου και θα κορυφωθούν στο επόμενο διάστημα καθώς (πλέον) δεν υπάρχουν και τα χρονικά περιθώρια. Το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα της κάθε περίπτωσης, βάζει κάτω την αγωνιστική προσφορά του καθενός και ξεκαθαρίζει ότι οι προτάσεις του Άρη είναι προσαρμοσμένες επί της απόφασης οικονομικού εξορθολογισμού.

Μπρούνο Γκάμα: Πρόσφατα ο Πορτογάλος παρουσίασε τη δική του περίπτωση στην πραγματική διάστασή της. Δηλαδή α) ο Άρης εξέφρασε την πρόθεση υπογραφής νέου συμβολαίου με αυξημένες οικονομικές απολαβές, δίχως όμως να μπει σε αριθμούς διότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα όσο εκκρεμεί το ζήτημα της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, β) ο Πορτογάλος παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θέλουν να παρατείνουν το διάστημα παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη και έμμεσα είπε ότι θέλει να μείνει και γ) ξεκαθάρισε ότι ο οικονομικός παράγοντας είναι το βασικό κριτήριο στην απόφασή του. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στην Πορτογαλία, ξεκάθαρα όμως έδειξε ότι… δεν τρελαίνεται να γυρίσει στην πατρίδα του.

Χαβιέρ Ματίγια: Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, φαινόταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση παραμονής του Ισπανού μέσου στη Θεσσαλονίκη. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει στο τελευταίο διάστημα, τόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όσο και η οικογένειά του δείχνουν θετικοί προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση κριτήριο είναι το οικονομικό. Ο Ματίγια διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του και είναι ξεκάθαρο ότι «πάει» για το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του. Ο Αρης του έχει προτείνει αύξηση απολαβών η οποία δεν είναι μεγαλύτερη του 30%. Για τον Ισπανό παρουσιάστηκαν δύο προοπτικές. Μία από την Τουρκία και μία από τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Χουλιάν Κουέστα: Η περίπτωση του διαφέρει από τις δύο παραπάνω καθώς ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν βρίσκεται στη δύση της καριέρας του αλλά στην πιο παραγωγική φάση αυτής. Αναγνωρίζοντας το επίπεδο προσφοράς του, ο Άρης (σε προφορικό επίπεδο) έδειξε την πρόθεση κατάθεσης πρότασης με αύξηση απολαβών της τάξεως του 30-40 τοις εκατό. Ο Ισπανός δείχνει πιο ζεστός στην προοπτική επιστροφής στην καριέρα του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» ήδη μπήκαν σε διαδικασία συζήτησης και με άλλους τερματοφύλακας. Προτεραιότητά τους είναι η παραμονή του Ισπανού αλλά η προετοιμασία τους για εναλλακτική λύση δείχνει ότι δεν δίνουν πολλές πιθανότητες.

Μιχάι Κόρχουτ: Ίσως είναι η πιο προσιτή περίπτωση από τις παραπάνω. Ο Ούγγρος (σε προφορικό επίπεδο) έχει αποδεχθεί την πρόταση του Άρη και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και την επόμενη χρονιά στο «Κλ. Βικελίδης». Δεν ήταν η πιο απλή υπόθεση, αλλά ο έμπειρος αριστερός μπακ έδειξε ότι είναι πιο συνειδητοποιημένος (στα θέλω του) σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Νικολά Ντιγκινί: Ο Άρης δεν μπήκε καν σε διαδικασία συζήτησης με τον Γάλλο επιθετικό για την υπογραφή νέου συμβολαίου και ουσιαστικά οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί ότι στο τέλος της χρονιάς θα τερματιστεί η συνεργασία τους. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο επόμενος σταθμός του Γάλλου θα είναι η Κύπρος και ο Απόλλων Λεμεσού ο οποίος τον ήθελε και τον περασμένο Γενάρη αλλά δεν πρόσφερε αποζημίωση στον Άρη.

Ντάνι Λάρσον: Τον περασμένο Γενάρη έκλεισε το 33ο έτος της ηλικίας του. Ο Άρης δεν μπήκε σε διαδικασία συζήτησης μαζί του γιατί πολύ απλά ο Σουηδός δεν είναι εντός των προτεραιοτήτων του Άγγελου Χαριστέα. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το μέλλον της περίπτωσής του αν και θεωρείται ότι το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα του φαντάζει πιθανό. Ο ίδιος βέβαια το απέφευγε ακόμη και σε δύσκολες (ποδοσφαιρικά) εποχές για τον ίδιο.

Μπράουν Ιντέγε: Η απόφαση οικονομικού εξορθολογισμού προφανώς απαγορεύει συμβόλαια μισού εκατομμυρίου ευρώ. Θεωρητικά, με το συγκεκριμένο ζήτημα θα ασχοληθεί αποκλειστικά ο Θόδωρος Καρυπίδης, επί της ουσίας όμως, το ότι δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για το μέλλον του αθλητή σε συνδυασμό με το κασέ του Νιγηριανού επιθετικού δείχνουν πολύ ξεκάθαρα ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες παραμονής του στο «Κλ. Βικελίδης».

Μάρτιν Τόνσο: Ο χρόνος συμμετοχής του δείχνει πολύ ξεκάθαρα και το μέλλον του. Ο Αργεντίνος κουβάλησε (από τον Αστέρα Τρίπολης) έναν τραυματισμό στη γάμπα, προφανώς αυτός δεν είχε αντιμετωπιστεί έτσι όπως έπρεπε και ανά τακτά χρονικά διαστήματα που… χτυπάει την πόρτα. Δεν έγινε η παραμικρή επαφή μαζί του για την επόμενη χρονιά.

Αμπού Μπα: Ο δανεισμός του από τη Ναντ λήγει στο τέλος της χρονιάς. Άλλα δεδομένα ίσχυαν τον περασμένο Νοέμβρη και άλλα τώρα. Η αρχική καλή εικόνα παραμορφώθηκε μέσα από την αγωνιστική αστάθειά του και δεν έχει παρθεί απόφαση για το αν θα γίνει αίτημα επέκτασης του δανεισμού του.

Ούγκο Σόουζα: Η περίπτωση του Πορτογάλου δεν έχει συζητηθεί αλλά αν τεθεί θέμα παραμονής του στην ομάδα, σίγουρα θα είναι με χαμηλότερες οικονομικές απολαβές και αντάξιες του αγωνιστικού ρόλου του. Επί του παρόντος όμως, δεν είναι εντός των προτεραιοτήτων της τριανδρίας του Άρη.

Πέραν των παραπάνω δέκα περιπτώσεων, υπάρχουν κι αυτές των Τσιλιγγίρη, Διαμαντόπουλου και Ντουρμισάι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση από τους «κίτρινους» και κατ’ επέκταση δεν υπάρχουν ξεκάθαρα δεδομένα. Προφανώς όμως, οι πιθανότητες παραμονής των δύο τελευταίων είναι σχεδόν μηδαμινές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα