«Κατάλληλη ομάδα για τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός, διαθέτει ικανότητες για Premier League»

«Κατάλληλη ομάδα για τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός, διαθέτει ικανότητες για Premier League»

bet365

Ο ατζέντης του Πέδρο Μαρτίνς, Σάνσο Φρέιτας μιλάει στο gazzetta.gr, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες της προσωπικότητας του Πορτογάλου τεχνικού. «Win-win κατάσταση η συνεργασία με τον Ολυμπιακό, δεν βάζει ποτέ το συμφέρον του πάνω από την ομάδα. Είναι ολοκληρωμένος προπονητής για projects».

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Σάνσο Φρέιτας, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον Πέδρο Μαρτίνς παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, στο gazzetta.gr.

Ο Πορτογάλος ατζέντης, αναφέρθηκε στον προπονητή, αλλά και άνθρωπο Μαρτίνς κάνοντας ένα flash-back στην απόφαση του να εργαστεί ο 49χρονος τεχνικός για πρώτη φορά στην καριέρα του μακριά από την Ελλάδα.

Ο Φρέιτας αποτίμησε ως επιτυχημένη την παρουσία του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Ολυμπιακό, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του πως ο συμπατριώτης του διαθέτει τις απαιτούμενες ικανότητες και είναι έτοιμος για να εργαστεί όχι μόνο στην Premier League, αλλά σε οποιοδήποτε από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο παθιασμένο με το ποδόσφαιρο και την οικογένεια του, χαρακτηρίζοντας τον ως «προπονητή των projects» που δεν βάζει ποτέ το συμφέρον του πάνω από την ομάδα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον ερχόμενο μήνα θα συμπληρώσει δύο χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου ως προπονητής. Όπως στους προηγουμένους προπονητικούς σταθμούς του, έτσι και στους «ερυθρόλευκους» παρέμεινε για δεύτερη σεζόν δίχως ακόμη να έχει ξεκαθαριστεί το θέμα με την επέκταση του συμβολαίου του, αφού στην παρούσα φάση προέχει η εκπλήρωση των στόχων που έχει θέσει με τους Πειραιώτες.

Πως θα περιγράφατε τον Πέδρο Μαρτίνς ως χαρακτήρα; Είναι και στη ζωή του το ίδιο παθιασμένος όσο με το ποδόσφαιρο;

«Η ζωή του Πέδρο περιλαμβάνει πολύ ποδόσφαιρο. Θα έλεγα πως τα δύο μεγάλα πάθη του είναι το ποδόσφαιρο και η οικογένεια του. Αφιερώνεται και στα δύο με έντονο ενθουσιασμό. Ως χαρακτήρας είναι πολύ ήρεμος. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που του αρέσει στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που έχει να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει. Επίσης του αρέσει να απολαμβάνει ένα καλό γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους του».

Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ στη φάση των «16» του Europa League έχει αποκτήσει ήδη ιστορικό χαρακτήρα και ασφαλώς ο Πέδρο Μαρτίνς πιστώνεται ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας. Μιλήσατε μαζί του μετά το ματς στο «Emirates»;

«Ναι, συζητήσαμε. Ήταν ασφαλώς πολύ χαρούμενος που ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός ήταν συμπαγής στην Αθήνα παρά την ήττα, ενώ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο 'Emirates'. Νομίζω πως υπήρχε η αίσθηση πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είχε την τύχη που άξιζε στη φάση των ομίλων του Champions League.

Όχι μόνο ο Πέδρο, αλλά και οι ποδοσφαιριστές άξιζαν αυτό το αποτέλεσμα στο Λονδίνο».

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην πρώτη του δουλειά εκτός Πορτογαλίας συμπληρώνει δύο σεζόν. Περιμένατε πως θα έχει αυτή την διάρκεια, αλλά και την επιτυχία στον Ολυμπιακό;

«Ήμουν βέβαιος. Ο Πέδρο ανέλαβε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά πάντα τα κατάφερνε καλά σε όσους συλλόγους εργάστηκε. Είναι ένας ολοκληρωμένος προπονητής, και αυτό είναι το μεγάλο όπλο του.

Όχι μόνο από προπονητικής και τακτικής άποψης, αλλά και ως ηγέτης σε ένα γκρουπ που μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες να δουλέψουν όλοι μαζί προκειμένου να υλοποιήσουν τους ίδιους στόχους. Είναι ένας άνθρωπος για πρότζεκτς. Είναι πολύ ευφυής, γνωρίζοντας πως τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τις ομάδες του, θα καταλήξουν να είναι τα καλύτερα και για εκείνον. Ποτέ δεν βάζει το συμφέρον του πάνω από την ομάδα. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό και λογικό, αλλά δεν καταφέρνουν πολλοί άνθρωποι να το κάνουν στην πράξη.

Εάν τσεκάρεις τις ομάδες που δούλεψε ο Πέδρο θα διαπιστώσεις πως πάντα είχε υψηλές επιδόσεις ακόμα και όταν οι συνθήκες ήταν τέτοιες που έπρεπε να παραχωρηθούν ποδοσφαιριστές. Ο Πέδρο ποτέ δεν έβαλε εμπόδια σε αυτό το κομμάτι, γιατί είναι πολύ καλός στο να συμβάλει στην εξέλιξη νέων σε ηλικία ποδοσφαιριστών. Είναι ίσως το κομμάτι της δουλειάς του που του δίνει την μεγαλύτερη ευχαρίστηση».

Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος όπου πάντα υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Πιστεύετε ήταν η κατάλληλη ομάδα στην κατάλληλη στιγμή για τον Πέδρο Μαρτίνς;

«Πιστεύω ήταν κατάλληλη επιλογή για τον Πέδρο, αλλά και αντίστροφα για τον Ολυμπιακό. Ξεκάθαρα μια win-win κατάσταση. Ο Πέδρο είνα ένας άνθρωπος των projects και πάντα μένει πάνω από έναν χρόνο στους συλλόγους που εργάζεται, οπότε δεν εκπλήσσομαι που βρίσκεται ακόμα στην Αθήνα.

Επίσης, δεν εκπλήσσομαι για τα αποτελέσματα που έχει φέρει με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ανέλαβε έναν σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ξεπεράσει μια δύσκολη περίοδο, αλλά επίσης ο σύλλογος του έδωσε την ευκαιρία που χρειαζόταν αφού άξιζε να παλεύει για τίτλους».

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αποκαλύψει πως το όνειρο του μια μέρα είναι να εργαστεί στην Premier League. Θεωρείτε είναι προπονητής αυτού του επιπέδου; Είναι έτοιμος για αυτό το άλμα;

«Είμαι 100% βέβαιος πως ο Πέδρο διαθέτει τις ικανότητες και είναι είναι έτοιμος για το επίπεδο της Premier League. Το ίδιο θα απαντούσα εάν η ερώτηση σου αφορούσε οποιοδήποτε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην παρούσα φάση όμως έχει συμβόλαιο.

Είναι ήρεμος και απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο του πρωταθλήματος, αλλά και στις άλλες διοργανώσεις που έχει ο Ολυμπιακός, όπως πρέπει να είναι ένας επαγγελματίας».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους «16» του Europa League και μια ανάσα από το πρωτάθλημα, την στιγμή που διεκδικεί και το Κύπελλο. Σε ότι αφορά την Ευρώπη θεωρείτε πως μπορεί να αποκλείσει την Γουλβς και εν συνεχεία να ανταποκριθεί και στους εγχώριους στόχους;

«Πιστεύω πως μπορεί να προκριθεί αν και θα είναι πολύ δύσκολο γιατί πρόκειται για μια 'μάχη' με διαφορετικά ΄όπλα'. Η Γουλβς διαθέτει έναν καλό προπονητή και προέβη σε αξιοσημείωτες επενδύσεις δημιουργώντας μια μεγάλη ομάδα που απαρτίζεται από πολλούς Πορτογάλους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η ομάδες της Premier League δίνουν κάθε εβδομάδα ένα ματς σε επίπεδο Champions League. Το επίπεδο των αγώνων με τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ υψηλό και αυτό δείχνει την πρόκληση που έχει μπροστά του, ο Ολυμπιακός.

Ίσως η πρόκριση κριθεί σε λεπτομέρειες για αυτό χρειάζεται να μην υπάρχουν πουθενά κενά. Φυσικά, ο Ολυμπιακός παράλληλα θα πρέπει να ανταποκριθεί και στις εγχώριες διοργανώσεις στη Super League και το Κύπελλο. Ενδεχομένως είναι οι βασικοί στόχοι του που κάνουν το έργο του ακόμα πιο μεγάλο».

Πιστεύετε θα παραμείνει για περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα; Είναι χαρούμενος στον Ολυμπιακό;

«Ασφαλώς και είναι χαρούμενος ο Πέδρο στον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον έχουν εντυπωσιάσει πολύ με το πάθος τους και την υποστήριξη τους. Σε ότι αφορά το μέλλον του, το πλάνο τώρα είναι να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά και περισσότερα τρόπαια με τον σύλλογο».

Τι έχει εντυπωσιάσει περισσότερο τον Πέδρο Μαρτίνς στην Αθήνα; Τι του αρέσει να κάνει όταν δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό;

«Γενικά του αρέσει πολύ η πόλη. Στον ελεύθερο χρόνο του μαζί με την σύζυγο και τα παιδιά του επισκέπτεται όσο περισσότερα μέρη μπορεί στην χώρα σας. Επίσης του αρέσει το φαγητό στην Ελλάδα και επισκέπτεται διάφορα εστιατόρια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα