«Eπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και οι Πατέρας, Πιλάβιος αλλά είναι μόνο ο Μαρινάκης»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
«Eπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και οι Πατέρας, Πιλάβιος αλλά είναι μόνο ο Μαρινάκης»

bet365

Ο Αλέξης Κούγιας συνεχίζει την κατάθεσή του για την εγκληματική συμμορία τονίζοντας πως θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και οι Πατέρας και Πιλάβιος

Άρσεναλ - Ολυμπιακός με Super Derby προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αναλυτικά η κατάθεση του Αλέξη Κούγια:

«Το βρώμικο παρασκήνιο είναι το ίδιο όλα αυτά τα χρόνια. Βάζουν πρόεδρο τον λεφτά της περιόδου, τότε τον Κόκκαλη, μετά τον Πατέρα, μετά τον Μαρινάκη και τώρα τον Σαββίδη ή τον Μελισσανίδη. Πουλάνε προστασία και κάνουν βρώμικη δουλειά μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Το πογκρόμ εις βάρος της ομάδας μου αποκορυφώθηκε όταν είχαν απέναντι μου τον Τσακογιάννη στο koriopolis.

Μετά τη καταδίκη Κουρτάκη και των στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά για δυσφήμηση εις βάρος του Πάνου Καμμένου, με πήρε τηλέφωνο ο Κουρτάκης και μου είπε ότι με θέλει. Μου έκανε εντύπωση που ο Κουρτάκης με ήθελε για δικηγόρο του. Ο Κουρτάκης είναι αδελφικός φίλος με τον Μαρινάκη. Επειδή ήμουν δικηγόρος με Κουρτάκη, ήρθα κοντά με Μαρινάκη. Πραγματικά απέκτησα διαφορετική άποψη με αυτή που είχα από πριν για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Η επιλογή Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ έγινε επειδή ήταν άσχετος με το ποδόσφαιρο. Αν του έδινες μια μπάλα θα την πήγαινε στο τμήμα για βόμβα.

Ο Γκαγκάτσης τα ξέρει όλα, μπορούσε μέσω Κουρίδη να περάσει όποιον κανονισμό ήθελε. Έγινε συναλλαγή, ο Γκαγκάτσης δέχθηκε να παραιτηθεί και σε αντάλλαγμα Μητρόπουλος και Θανάσης Κανελλόπουλος άλλαξαν τις καταθέσεις τους και αθωώθηκε, Όμως, το κουμάντο στην ΕΠΟ τότε έκαναν ο Τσακογιάννης και ο Μπέος.

Θεσμικά ο Πιλάβιος είχε επαφή με τους πίνακες διαιτησίας της περιόδου 2012-13. Έπρεπε να τους υπογράψει. Αυτοί που ήξεραν τους διαιτητές, έφτιαξαν τους πίνακες, όχι ο Πιλάβιος. Υπάρχει ο Γιάννης Παπαδόπουλος και στον ΠΑΟΚ ο Τεβεκέλης. Σε κάθε εκλογές της ΕΠΟ, φορτώνουν ένα λεωφορείο με μπράβους, πηγαίνουν στις Ενώσεις και τις δωροδοκούν για να βγάλουν στην ΕΠΟ τον πρόεδρο της αρεσκείας τους.

Το ποιοι διαιτητές θα είναι στους πίνακες, ήταν ένας τεράστιος αγώνας των προέδρων των Ενώσεων.

Για τον Κουρίδη δεν ξέρω τίποτα. Σάββας και Χατζηαποστόλου μου είπαν επί λέξη ότι Υφαντής, Παυσανίας Παπανικολάου, Προύτζος, Σταθόπουλος, επηρέασαν τους πίνακες.

Ο Ηρακλής όπως και άλλες ΠΑΕ, χρησιμοποίησαν πλαστές ενημερότητες, φορολογικές και ασφαλιστικές και μέσω ενός υπαλλήλου της ΕΠΟ, έπαιρναν πιστοποιητικό συμμετοχής. Αυτή η παράβαση είχε τιμωρία πρόστιμο. Εκείνη τη χρονιά έπεφτε ο Αστέρας που είχε πρόεδρο της Ένωσης τον Προύτζο. Βάφτισαν την παράβαση «βαρεία» και «δυσφήμηση του ποδοσφαίρου» και έπεσε ο Ηρακλής.

Λακαφώσης: Ποιoς το έκανε αυτό;

Κούγιας: Πρώτα, πρώτα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Λακαφώσης: Αφήστε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Κούγιας: Η υποδομή της υποθέσεως ήταν η κρίση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών. Με την υποδομή της ΕΙΜ έγινε η δίωξη, τη δέχθηκαν τα πειθαρχικά όργανα και η Εφέσεων. Για τη Βέροια, δεν θυμάμαι τι έγινε. Τα στοιχεία τα γνωρίζετε ποιο καλά εσείς. Είχε πρόεδρο τον Αρβανιτίδη, πολύ στενό φίλο του Προύτζου.

Οι ποδοσφαιριστές που έκαναν τις καταγγελίες για το Βέροια - Ολυμπιακός είναι όλοι τους πρώην ποδοσφαιριστές μου. Ο Γεωργέας είναι ουσιαστικά υπάλληλος του Μελισσανίδη, αν του πει να πέσει από τον τρίτο, θα πάει να πέσει.

Στο Παναχαϊκή - Πλατανιάς ο Αμπάρκιολης ήταν τραγικός, ευτυχώς με φύλαξε ο Θεός και δεν είμαι κατηγορούμενος τώρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο βοηθός Αθανασακούδης είχε κάνει όργια. Αυτή η διαιτησία ήταν πέραν του ανθρώπινου λάθους.

Λακαφώσης: Ήταν μεθοδευμένη;

Κούγιας: Δεν μπορώ να το πω αυτό. Ο Πλατανιάς δεν άξιζε να ανέβει αγωνιστικά. Δεν ξέρω αν ήταν μεθοδευμένη.

Τη συνάντηση με τον Πιλάβιο την έκανα με σκοπό να του ορμήξω, τον θεωρούσα υπαίτιο. Όταν όμως, είδα την δικογραφία του koriopolis άλλαξε η γνώμη μου για τον Πιλάβιο σαν άνθρωπο. Όλη αυτή η δικογραφία και αυτή και η προηγούμενη είχαν στόχο τον Μαρινάκη. Στην τιμή μου το λέω αυτό... Για μένα, από τα δεδομένα της δικογραφίας, έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και ο Πατέρας και ο Πιλάβιος, επειδή όμως, έγιναν εκπτώσεις ήταν μόνο ο Μαρινάκης. Επί εποχής Πιλάβιου και Πατέρα έγιναν ακραία πράγματα. Πριν από τον Μαρινάκη, έχουν γίνει τα ίδια πράγματα επί χρόνια. Αυτό το συνεργείο ήταν επί χρόνια.

Στη συνέχεια ακολούθησε διακοπή πέντε λεπτών για να ξεκινήσουν οι ερωτήσεις των δικηγόρων.

Με τον Μαρινάκη παλιά υπήρχε εκατέρωθεν μίσος.

Ερώτηση: Στοιχεία για συμμετοχή Σταθόπουλου σε εγκληματική οργάνωση έχετε;

Κούγιας: Τα δικαστικά μόνο. Αναφέρω στην κατάθεση μου τι πιστεύω για τον Σταθόπουλο.

Για το Ολυμπιακός - Βέροια

«Ηταν πιο στημένη κατηγορία, τους έβαλε ο Μελισσανίδης για να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Εκείνο το χρονικό διάστημα είχε βγει μπροστά, άρχισαν να υπάρχουν κάτι περίεργοι ξυλοδαρμοί, ακόμη και του δικηγόρου Αργύρη Λίβα που παλιά ήταν δικηγόρος Ολυμπιακού. Ο Γεωργέας ήταν ορκισμένο παιδί του Μελισσανίδη. Ο Καλαϊτζίδης είναι ο πιο βρώμικος προπονητής, είχε ορισμένους παίκτες που τους έπαιρνε συνέχεια. Σήμερα είναι στη Super League 2 μόνο και μόνο για να στήνει αγώνες. Είναι η πιο στημένη ιστορία που έχω δει στη ζωή μου. Τον Καλογέρη τον έχει ακόμη μαζί του. Τον έχω ονομάσει ότι είναι ηθοποιός προπονητής.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση κι επόμενη εκδίκαση στις 5 Μαρτίου όπου έχουν κληθεί οι κ. Καλαϊτζίδης, Γεωργέας, Καφές, ενώ στις 12 Μαρτίου έχουν κληθεί οι κ. Θωμαϊδης, Τσιαμούρα.

Αυτά που υφιστάμεθα στα Γιάννενα επί Γκαγκατση ήταν ακραία. Σπούδασε νομική ο γιος τη Γκαγκατση στην Κομοτηνή και η ομάδα ης περιοχής πήρε τέσσερα πρωταθλήματα

Η πιο στημένη κατηγορία που εχει γίνει ποτέ, είπε για το Βεροια-Ολυμπιακος

Ήταν καθαρά από τον Μελισσανιδη για να καταστρέψει τον Ολυμπιακό.

Ο Μελισσανιδης έδωσε ένα 50αρακι και πήρε την ΑΕΚ.

Ο Γεωργεας είναι ορκισμένο παιδί του Μελισσανιδη. Ο Καλαϊτζιδης είναι η πιο βρώμικη παρουσία και ο Καλογερης είναι παίκτης του. Τον έχει τώρα στον Απόλλωνα Πόντου, μια ομάδα που στήνει παιχνίδια. Τον έχω χαρακτηρίσει προπονητή-ηθοποιό

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα