Πέτσας: «Οι ομάδες θα αποβάλλονται από την Ευρώπη για δηλώσεις μίσους» (vid)

Gazzetta team
Πέτσας: «Οι ομάδες θα αποβάλλονται από την Ευρώπη για δηλώσεις μίσους» (vid)

bet365

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι όποια ομάδα παραβιάσει τους κανόνες των FIFA/UEFA, συμπεριλαμβανομένων και δηλώσεων μίσους από τους παράγοντες, θα έχει ως συνέπεια την αποβολή των ομάδων αυτών από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και την υπογραφή του Μνημονίου για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε τους τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν FIFA και UEFA, προσθέτοντας ότι όποια ομάδα παραβιάσει αυτούς τους κανόνες ή κάποιος αξιωματούχος ομάδας προχωρήσει σε δηλώσεις μίσους, τότε αυτό θα έχει ως συνέπεια την αποβολή της ομάδας αυτής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας:

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί τις χρόνιες παθογένειες, που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και έχουν μετατρέψει το δημοφιλέστερο άθλημα σε παιχνίδι για λίγους.

FIFA και UEFA εντός τριών μηνών από σήμερα θα συντάξουν μια μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι προτάσεις τους θα αναπτυχθούν σε τέσσερις άξονες:

1) Τη δομή και οργάνωση του ποδοσφαίρου.

2) Την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των παιχνιδιών, της διαφθοράς και του ντόπινγκ.

3) Την αποφυγή δυσφημιστικών δηλώσεων, κάθε είδους βίας και διακρίσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

4) Στο σύστημα διαιτησίας.

FIFA και UEFA θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εφαρμοστούν αυτές οι προτάσεις από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία παραχώρηση αναφορικά με την εφαρμογή των κανόνων που θα οριστούν. Οποιαδήποτε παράβαση των κανόνων αυτών, συμπεριλαμβανομένων και δηλώσεων μίσους εκ μέρους αξιωματούχων οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας, θα συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας αυτής από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Δείτε την ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα από το 4:38 στο βίντεο που ακολουθεί:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα