Παπαβασιλείου στο gazzetta.gr: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που έφυγα, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Παπαβασιλείου στο gazzetta.gr: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που έφυγα, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή»

bet365

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου εξηγεί στο gazzetta.gr τους λόγους που τον ώθησαν στην αποχώρηση του από τον Πανιώνιο, ενώ αναφέρεται στον Νίκο Ζαμάνη και τους στόχους που θέτει στη Γουάντι Ντέγκλα.

Από τη Νέα Σμύρνη στο Κάιρο. Ο Νίκκι Παπαβασιλείου άντεξε 5,5 μήνες στον πάγκο της ομάδας της Νέας Σμύρνης, όμως τα προβλήματα των «κυανέρυθρων», τον οδήγησαν για δεύτερη φορά στην καριέρα του μακριά από την Ελλάδα και την Κύπρο, αφού είχε προηγηθεί η παρουσία του στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο 49χρονος τεχνικός ανέλυσε στο gazzetta.gr τους λόγους που τον ανάγκασαν να διακόψει τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο, έχοντας ωστόσο μόνο καλά λόγια να πει για τους ποδοσφαιριστές του, αλλά και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκο Ζαμάνη.

Παράλληλα, μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στη Γουάντι Ντέγκλα, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται στην Αίγυπτο.

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου. Έρχομαι σε ένα δυνατό και διαφορετικό πρωτάθλημα, το οποίο μπορεί να μου ανοίξει πόρτες για τα αραβικά πρωταθλήματα του Κόλπου. Είναι ευτυχία να ζεις πράγματα όπως για παράδειγμα όσα βίωσα στη Σλοβακία, στην Ελλάδα και τώρα στην Αίγυπτο. Εδώ η κουλτούρα και η νοοτροπία της χώρας είναι εντελώς διαφορετική, αλλά υπάρχει απίστευτο ταλέντο και άρτια τεχνική».

Η Γουάντι Ντέγκλα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και ως εκ τούτου, η αποστολή του άλλοτε μέσου της Νιούκαστλ μόνο εύκολη δεν θεωρείται.

«Στόχος είναι να σωθεί η ομάδα, αλλά υπάρχει και πλάνο για μεταπώληση παικτών. Η Γουάντι Ντέγκλα διαθέτει φοβερή ακαδημία και κάνει σκάουτινγκ σε όλη την Αφρική. Πρόκειται για έναν μεγάλο οργανισμό. Έχουμε θέσει ως στόχο να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάμε ένα βήμα παραπέρα».

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου χαρακτήρισε δύσκολη απόφαση την αποχώρηση του από τον Πανιώνιο, ωστόσο όμως σημείωσε στο gazzetta.gr δεν είχε άλλη επιλογή λόγω των δυσχερειών που αντιμετώπιζε.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω από τον Πανιώνιο και δεν μου άρεσε ο τρόπος που έφυγα, αλλά η κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα δεν μου άφηνε περιθώριο για διαφορετική επιλογή. Έκανα πολλές προειδοποιήσεις και προσπάθησα προκειμένου να αλλάξουν κάποια πράγματα αναφορικά με τη νοοτροπία στην ομάδα, αλλά ήταν αδύνατο να κρατήσεις μια ισορροπία όταν όλοι είναι απλήρωτοι για τέσσερις μήνες.

Για παράδειγμα με έβαλαν σε ένα λούκι με τον διαμέρισμα μου, για το οποίο δεν είχαν καταβληθεί τα νοίκια. Πήρα παράταση λίγων ημερών για να μην γίνει έξωση, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Συν τοις άλλοις, η πρόταση που δέχθηκα από την Γουάντι Ντέγκλα ήταν καλύτερη. Δεν μπορείς να πεις όχι υπό αυτές τις συνθήκες».

Η διαφορά που χωρίζει πλέον τον Πανιώνιο από τον Παναιτωλικό είναι στους εφτά βαθμούς με τον νυν προπονητή της Γουάντι Ντέγκλα να εστιάζει στο γεγονός πως δεν έγιναν μεταγραφές, αλλά και την «Δαμόκλειο Σπάθη» του -6.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Πανιώνιο. Έγιναν κάποια λάθη το καλοκαίρι στην ομάδα, ενώ το -6 ήταν μεγάλο βάρος. Στην πορεία χάσαμε την ποιότητα μας. Ο Μασούρας απουσίασε στο ξεκίνημα, ενώ οι Μαξίμοβιτς και Άρτσε, δύο παίκτες που έδωσαν ηρεμία στην ομάδα, ήταν δύσκολο να αντικατασταθούν μετά τους τραυματισμούς τους. Παρόλα αυτά κατακτήσαμε συνολικά 16 βαθμούς. Ήθελα και είχα ζητήσει να ενισχυθεί η ομάδα. Ήρθαν οι Τζανδάρης και Δουβίκας, αλλά δεν αγωνίστηκαν ποτέ λόγω της φορολογικής ενημερότητας. Μου υποσχέθηκαν 2-3 παίκτες, αλλά αυτό δεν έγινε τελικά».

Ο μέχρι πρότινος προπονητής του Πανιωνίου είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Νίκο Ζαμάνη.

«Ο Νίκος Ζαμάνης προσπάθησε πολύ για την ομάδα και πάντα θα εκτιμώ την ευκαιρία που μου έδωσε για να καθοδηγήσω σύλλογο της Super League. Ήταν κύριος απέναντι μου.

Γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους στον Πανιώνιο, όπως είναι ο Ναλιτζής, ένας άνθρωπος πραγματικό διαμάντι. Όλα τα παιδιά. Δυστυχώς όμως τα χρέη και η κακοδιαχείριση οδήγησαν την ομάδα σε αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα τα πράγματα να είναι δύσκολα πλέον.

Δεν ήταν όμως οι κατάλληλες συνθήκες για να εργαστώ και μετά τα μέσα της σεζόν φάνηκαν τα προβλήματα. Ο κόσμος του Πανιωνίου αξίζει περισσότερα. Είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας και δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ομηρία. Είναι στενοχωρημένα όλα τα παιδιά με αυτή την κατάσταση».

Στα θετικά στοιχεία το γεγονός πως λόγω των περιορισμών στις μεταγραφές και στα οικονομικά, ο Παπαβασιλείου έδωσε την ευκαιρία σε ένα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους.

«Μέσα από την θητεία μου στον Πανιώνιο έδωσα την ευκαιρία σε αρκετά παιδιά να γίνουν επαγγελματίες, αλλά και να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Περιπτώσεις όπως είναι οι Ρέτσος, Γρίβας, Λυμπεράκης, Οικονομίδης, Παπανικολάου, αλλά και ο Σταυρόπουλος που πραγματοποιεί εκπληκτική χρονιά, θα μπορούσαν να τα έχουν πάει ακόμη καλύτερα εάν η ομάδα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα. Είναι ποδοσφαιριστές με ταλέντο».

Ο Κύπριος τεχνικός λόγω των ιδιαιτεροτήτων που επικρατούσαν στον Πανιώνιο, όπως σημειώνει αναγκάστηκε να ακολουθήσει μια πιο συντηρητική αγωνιστική φιλοσοφία, την οποία δεν είχε εφαρμόσει σε άλλες ομάδες.

«Αναγκάστηκα στον Πανιώνιο να ακολουθήσω διαφορετικό στιλ, να προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο τα ματς, παίζοντας με αντεπιθέσεις και πιο compact. Δεν είναι όμως αυτή η φιλοσοφία μου. Στον Απόλλωνα Λεμεσού, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον Εργοτέλη, οι ομάδες μου έπαιζαν εντελώς διαφορετικά. Κάθε κόουτς έχει την δική του φιλοσοφία και στόχος μου είναι να βάλω και την δική μου σφραγίδα.

Ο Τάκης Γκώνιας άφησε έργο στην Γουάντι Ντέγκλα, μολονότι δεν τον ευνόησαν τα αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα άρεσε και θα προσπαθήσω να βάλω τα δικά μου στοιχεία διατηρώντας κάποια από τα χαρακτηριστικά που πέρασε ο Τάκης».

Σημαίνοντα ρόλο στην απόφαση του Νίκκι Παπαβασιλείου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γουάντι Ντέγκλα διαδραμάτισε η παρουσία του Μαγκέντ Σαμί με τον οποίο συνεργάστηκε και στον Εργοτέλη. Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας άλλωστε είναι ο ιδιοκτήτης τόσο της κρητικής ομάδας, όσο και της Γουάντι Ντέγκλα.

«Είναι πολύ σημαντικό πως στην ιδιοκτησία της Γουάντι Ντέγκλα βρίσκεται ο Μαγκέντ Σαμί, ένας άνθρωπος με τον οποίο γνωριζόμαστε από την παρουσία μου στον Εργοτέλη. Είναι ένας άνθρωπος με όραμα και πιστεύω θα έχουμε καλή συνεργασία που θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα