Ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει και να κερδίσει! Ο ΠΑΟΚ θέλει και να τελειώσει το πρωτάθλημα κανονικά…

Ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει και να κερδίσει! Ο ΠΑΟΚ θέλει και να τελειώσει το πρωτάθλημα κανονικά…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το μεγάλο αποψινό ντέρμπι λίγες ώρες πριν τη σέντρα και σημειώνει πράγματα που μπορεί να συμβούν και άλλα που δεν είναι καθόλου πιθανά.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Το σίγουρο είναι ότι την αποστολή του Ολυμπιακού σήμερα στην Τούμπα δεν θα την περιμένουν εύσωμοι διαπιστευμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ανενόχλητοι από τις αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν σκοπό να επιτεθούν στους παίκτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να οργανωθεί σχέδιο ώστε να αποκλειστούν οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργία από την προσπάθεια να καλυφθούν σωστά οι αφίξεις των αποστολών…

(Γι’ αυτά είμαστε σίγουροι και από εκεί και πέρα ευχόμαστε να μην γίνει το παραμικρό στο γήπεδο ώστε όλοι να απολαύσουν ένα μεγάλο ματς, αν και οι πρωινές αποφάσεις και ενέργειες της αστυνομίας δεν βοηθούν στη δημιουργία ήρεμου κλίματος).

Είναι βέβαιο όμως ότι ενόψει του σημερινού αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να κατέβει και να αγωνιστεί κανονικά χωρίς να ψάχνει αφορμές για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Έτσι ακριβώς όπως έκανε και στον πρώτο γύρο, παρά την οργανωμένη επίθεση που δέχθηκαν οι παίκτες του.

Είναι επίσης βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να κερδίσει –και- αυτό το μεγάλο ματς, όπως και το περσινό, όπως δηλαδή κατάφερε και σε πολλά-πολλά άλλα ντέρμπι ειδικά από την στιγμή που σε αυτά σφυρίζουν ξένοι διαιτητές! Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα θέλει να μπει και να κερδίσει μια και αν δεν τα καταφέρει ΚΑΝΕΙΣ δεν θα έχει έτοιμο το άλλοθι της… «κακής ΕΠΟ που συνεργάζεται με τη FIFA η οποία έχει βάλει έναν ξένο αρχιδιαιτητή να ορίζει «περίεργους» Γερμανούς-Ισπανούς-Ελβετούς-Ιταλούς διαιτητές που έρχονται για να μας αδικήσουν». Δεν έχει τέτοια… μυαλά ο ΠΑΟΚ να πιστεύει ότι έρχονται ξένοι διαιτητές από διάφορες χώρες με σκοπό να τον αδικήσουν!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού από την άλλη, ξέρουν ότι αν χάσουν σήμερα θα βρεθούν για λογαριασμό τους δεκάδες άλλοθι! Στον ΠΑΟΚ αυτά δεν υπάρχουν. Η ομάδα παίζει για να κερδίσει ΧΩΡΙΣ να σκέφτεται ότι αν δεν τα καταφέρει θα… φταίει σίγουρα κάτι άλλο.

Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ με το αήττητο πρωτάθλημα λοιπόν θα μπει στην Τούμπα για να δώσει μία κανονική ποδοσφαιρική μάχη, μία από τις πολλές που έχουμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ εξάλλου θέλει να τελειώσει κανονικά η σεζόν χωρίς παρατράγουδα. Οι παίκτες του Δικεφάλου γνωρίζουν ότι αν σήμερα δεν θα τα καταφέρουν, δεν θα κάνει η ΠΑΕ προσπάθεια να τα διαλύσει όλα για να σταματήσει το πρωτάθλημα. Άλλοι είναι που εδώ και μήνες ψάχνουν τρόπους και αφορμές…

Μέσα στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ δείχνει να τον έχει βρει τον δρόμο του. Έπαθε πολλά μέσα στη σεζόν, έμαθε και βελτιώθηκε, μέχρι να φθάσει στον πολύ γεμάτο Ιανουάριο τα παθήματα του οποίου επίσης αξιοποίησε αγωνιστικά για να βγει καλύτερος από την ποδοσφαιρική κρίση που βίωσε.

Με τον Βιεϊρίνια πίσω να ελέγχει όλο το γήπεδο, με Μίσιτς-Μαουρίσιο στα αμυντικά χαφ να ανεβάζουν κατακόρυφα την ποιότητα, με την ομάδα να αναπτύσσεται ισορροπημένα και από τις δύο πλευρές και όχι μόνο από τα αριστερά, με τον Πέλκα και τον Λημνιό να αυξάνουν τις εντάσεις που παίζει το σύνολο και την επιθετικότητα με την οποία ο ΠΑΟΚ αμύνεται και επιτίθεται, με τον Σφιντέρσκι να κάνει γκολ στη… μισή επαφή, το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα μπαίνει να παίξει με την πολύ καλή ομάδα του Μαρτίνς, η οποία έχει δύναμη και ποιότητα στο κέντρο, έχει πολύ καλό τερματοφύλακα, διαθέτει τον «πάρε-βάλε» Βαλμπουενά και έναν εξαιρετικό φορ. Ο Ολυμπιακός που έχει ποιότητα, επιθετικογενή μπακ, είναι πρώτος, έχει καλή επίθεση, δεν δέχεται εύκολα γκολ, αλλά… δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση και ξόδεψε πολλή ενέργεια πριν από 60-65 ώρες σε ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ.

Όλα αυτά μπορεί να παίξουν ρόλο, μπορεί και όχι. Εξάλλου το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει τόσο απρόβλεπτο…

Όπως και να το κάνουμε απόψε στην Τούμπα παίζουν οι δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες και τυχεροί είναι όλοι οι ουδέτεροι που μέσα σε δύο μήνες θα χορτάσουν πολλές τέτοιες ποδοσφαιρικές μονομαχίες.

Καλή διασκέδαση λοιπόν που προσφέρεται σήμερα μέσα από το PAOK TV…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.