Με Περέϊρα, στην Τούμπα 24-1 τα πέναλτι και 14-3 οι αποβολές. Η σύγκριση με Καραϊσκάκη

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Με Περέϊρα, στην Τούμπα 24-1 τα πέναλτι και 14-3 οι αποβολές. Η σύγκριση με Καραϊσκάκη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος συγκρίνει στο blog του στο gazzetta τα διαιτητικά πεπραγμένα στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη στην τριετία στην οποία είναι αρχιδιαιτητής ο Μέλο Περέϊρα

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Γερμανό ρέφερι, με καλό όνομα, τον Στίλερ, έφερε λοιπόν ο Μέλο Περέϊρα για το ντέρμπι κορυφής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Είναι η δεύτερη φορά που παίζει τον ΠΑΟΚ Γερμανός ρέφερι σε αγώνα του ελληνικής διοργάνωσης-πρώτη ήταν ο περσινός τελικός του Κυπέλλου, όταν κέρδισε την ΑΕΚ (1-0) στο ΟΑΚΑ με τον Τσβάϊερ, που δεν θυμάμαι να είχε δώσει δικαιώματα.

Είναι η τέταρτη φορά που παίζει τον Ολυμπιακό Γερμανός ρέφερι σε αγώνα του ελληνικής διοργάνωσης: ένας ήταν ο Φριτς στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-1 πέρσι, δεύτερος ο Στίλερ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1 επίσης πέρσι και τρίτος ο Στέγκεμαν στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 φέτος. Επίσης δεν έδωσαν δικαιώματα, αν και ήταν σίγουρα σκληρό να δοθούν δύο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού στο 1-1 φέτος στο ΟΑΚΑ.

Μακάρι και απόψε κι αυτός ο Γερμανός ρέφερι να μην δώσει δικαιώματα και να δικαιώσει την επιλογή του Μέλο Περέϊρα, που είναι πλέον τρία χρόνια στην ηγεσία της ΚΕΔ της ΕΠΟ, από τον Ιούλιο του 2017. Κι έχει ένα ενδιαφέρον, ενόψει του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός σήμερα, αλλά και του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο Κύπελλο σε 10 ημέρες, να γίνει ένας απολογισμός διαιτητικός σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Τούμπα αυτή την τριετία.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν στην Τούμπα έχει κερδίσει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο 24 πέναλτι κι έχει καταλογιστεί εις βάρος του ένα, τον μακρινό Αύγουστο του 2017, σε ένα ματς με την Κέρκυρα. Για την ακρίβεια τα πέναλτι εντός έδρας για τον ΠΑΟΚ πρόπερσι ήταν 6-1, πέρσι ήταν 10-0 και φέτος είναι 8-0. Άρα, έχει ένα +23 υπέρ του στα πέναλτι.

Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, ο Ολυμπιακός στην ίδια τριετία στο Καραϊσκάκη έχει +12 υπέρ του στα πέναλτι, άρα το 50% σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Έχει 17 υπέρ και 5 κατά. Για την ακρίβεια πρόπερσι είχε 7-2, πέρσι είχε 5-1 και φέτος έχει 5-2.

Αναφορικά τώρα με τις κόκκινες κάρτες, είτε απευθείας αποβολές, είτε με δεύτερη κίτρινη, ο ΠΑΟΚ έχει στην Τούμπα ένα +12, με 15 κόκκινες υπέρ του και τρεις εις βάρος του. Πρόπερσι είχε 5-1 υπέρ του, πέρσι είχε επίσης 5-1 υπέρ του και φέτος έχει ξανά 5-1 υπέρ του! Άρα, συνολικά 15-3.

Για να καταλάβουμε και πάλι τα μεγέθη, ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη πάντα στην ίδια τριετία έχει μόλις ένα +3, με πέντε αποβολές υπέρ του και δύο κατά. Για την ακρίβεια πρόπερσι είχε 2-1 υπέρ του, πέρσι είχε 1-0 υπέρ του και φέτος έχει 2-1 υπέρ του.

Άρα, έχουμε στην Τούμπα 24-1 τα πέναλτι για τον ΠΑΟΚ και 15-3 τις αποβολές. Και στο Καραϊσκάκη 17-5 τα πέναλτι για τον Ολυμπιακό και 5-2 τις αποβολές. Δηλαδή +23 και +12 για τα πέναλτι για ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό, έναντι +12 και +3 για τις αποβολές αντίστοιχα.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Παρεμπιπτόντως, η διαφορά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα είναι +13 υπέρ του Ολυμπιακού (+41, 50-9) σε σχέση με τον ΠΑΟΚ (+28, 49-21). Πέρσι ήταν +2 υπέρ του Ολυμπιακού (+54, 71-17), παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν πρωταθλητής (+52, 66-14). Και πρόπερσι ήταν +5 υπέρ του ΠΑΟΚ (+40, 59-19) που είχε τερματίσει πάλι μπροστά από τον Ολυμπιακό (+35, 63-28). Να κάνουμε συγκρίσεις με τα δεδομένα στα πέναλτι και στις αποβολές;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.